👍 Najbolji pojačivači Wi-Fi signala za 2020. godinu

0

Otvaranje Wi-Fi mreže omogućilo nam je da se riješimo nepotrebnih žica i omogućilo je povezivanje svih dostupnih naprava s Internetom. Međutim, ima jedan nedostatak - ograničeni opseg. Stoga u jednoj sobi razina signala može biti visoka, dok u drugoj jedva da je jedna traka jedva uhvaćena.

Da biste povećali pokrivenost, možete učiniti dvije stvari: kupiti novi usmjerivač ili instalirati repetitor. Potonja je opcija najpoželjnija jer štedi novac. No prije toga trebali biste razumjeti funkcionalnost uređaja i prepoznati prednosti i nedostatke.

Uredništvo stranice "best-hr.designuspro.com" pripremilo je za vas ocjenu najboljih pojačala Wi-Fi signala za 2020. godinu.

Posvuda ista snaga signala

Pojačalo ima nekoliko imena, ali suština ovog uređaja je ista - povećanje dometa i signala. Instrument se automatski povezuje s glavnim usmjerivačem i kopira glavne informacije o mreži. Tada uređaj počinje emitirati primljene podatke na navedenom mjestu.

Funkcija omogućuje povećanje područja pokrivenosti i kvalitete veze. U ovom su slučaju radnje korisnika minimalne. Neće doći do prekida veze. Uređaj se može spojiti na utičnicu ili putem USB-a. Sve ovisi o odabranom modelu.

Ponavljač je pogodan za ljude koji imaju slabo pokrivanje u nekim dijelovima kuće ili stana. A također i za korisnike koji trebaju povećati brzinu veze u kratkom vremenu ili stvoriti "bešavnu" vezu za nekoliko računala ili prijenosnih računala.

Kriteriji izbora

Oprema se treba odabrati samo na temelju ciljeva i funkcija. Kupnja skupih opcija nije uvijek prava odluka. Također, ne smijemo zaboraviti na maksimalnu brzinu prijenosa podataka. Bolje je kupiti uređaj koji ima samo korisne opcije koje će osoba uvijek koristiti.

Koliko je antena potrebno

Trgovine prodaju repetitore koji imaju više vanjskih ili unutarnjih antena. Kada kupujete uređaj, na primjer, za skladište, imajte na umu da su vanjski elementi snažniji i osjetljiviji. Za kućnu upotrebu sasvim su prikladni proizvodi u kojima se antene nalaze ispod tijela. Naravno, korisnik je lišen mogućnosti podešavanja smjera signala, ali nekima to nije potrebno.

Postoje opcije gdje postoje uklonjive antene. Ovaj se uređaj praktično koristi, na primjer, prikladno ga je pohraniti ili premjestiti na različita područja. Slabe antene možete jednostavno zamijeniti moćnim, što vam omogućuje postizanje visoke razine signala na daljinu.

Maksimalan broj antena u pojačalu je 4. Ali to se nalazi samo u uređajima skupog segmenta, u proračunskim rješenjima ima ih samo 1-2, ali ponekad ih je 3. Važno je uzeti u obzir broj, budući da opseg i opterećenje uređaja ovise o tome.

Na opseg prijenosa utječe takav parametar kao snaga odašiljača.Maksimalna vrijednost je 20 dBM. U jeftinim uređajima ta je vrijednost niža. Ako osoba ima dva identična uređaja koji imaju sličnu cijenu i parametre, bolje je dati prednost onom kod koje je snaga veća. Po želji se može smanjiti, ali ne može se povisiti iznad zadate vrijednosti.

Važnost frekvencijskog raspona

Većina uređaja radi na 2,4 GHz, ali postoje i modeli 2,4 / 5 GHz. Kako bi se signal što brže prenosio, za ovu karakteristiku odaberite odgovarajući repetitor. Važno je tome posvetiti vrijeme, jer prilikom kupnje pojačala s većom frekvencijom postoji velika vjerojatnost da osoba neće moći ispravno postaviti rad.

Ako se ne želite baviti ovim problemom dulje vrijeme, prednost biste trebali dati univerzalnim modelima koji rade s dvije frekvencije. Iako je cijena takvih proizvoda veća, osoba će dobiti pouzdani uređaj koji će raditi s raznim usmjerivačima, dok neće biti mrežnih prekida. Osim toga, takvo je rješenje prikladno jer ako se usmjerivač pokvari, za njega ne trebate kupiti novi repetitor.

Trebam li Ethernet priključke

Neka su pojačala opremljena s nekoliko Ethernet konektora, što omogućuje upotrebu opreme ne samo kao repetitor, već i stvaranje punopravne pristupne točke od nje, što u nekim situacijama može biti korisna opcija.

Također, takva luka ima drugu svrhu. Na primjer, zahvaljujući njemu, korisnik će u kratkom vremenskom roku moći povezati glavni usmjerivač s pojačalom. Ova opcija omogućuje povezivanje uređaja s usmjerivačem udaljenim nekoliko desetaka metara. Ali važno je razumjeti da će cijena takvog kabela biti visoka.

Druga primjena Ethernet priključka je povezivanje uređaja u kojima nema ugrađenog modula. Tako vam oprema omogućuje povezivanje s računalom smještenim u drugoj sobi. Razina signala bit će visoka, neće doći do prekida.

Ako trebate spojiti ne samo računalo, već i prijenosno računalo, televizor, kućno kino itd., Trebali biste kupiti repetitor s nekoliko priključaka. Pri odabiru takvog proizvoda ne treba zaboraviti na brzinu prijenosa.

WPS i LED indikacija

Do 90% proizvedenih repetitora podržava WPS. Tehnologija je korisna jer vam omogućuje automatsko konfiguriranje ili povezivanje gadgeta bez unošenja lozinke. Trebate pritisnuti samo jedan gumb. Ovo je prikladna značajka koja vam omogućuje konfiguriranje pojačala u sekundi, što vam neće trebati vremena i omogućit će vam neposredan pristup Internetu. Ali postoje jeftini modeli gdje takva opcija nije podržana ili radi pogrešno. U ovom slučaju, osoba će sve morati raditi ručno, što je nezgodna odluka, jer traje nekoliko minuta.

Nemojte podcjenjivati ​​LED indikaciju, iako vam noću staje na put, kvalitetu signala možete provjeriti u bilo kojem trenutku. Na primjer, kada uređaj prikazuje zelenu ili plavu boju, to znači da je mjesto instalacije točno i da osoba s \ može uživati ​​u Internetu maksimalnom brzinom. Kad crvene LED diode zasvijetle, to znači da je repetitor predaleko, pa ne treba čekati dobru vezu. Lako je riješiti ovaj problem, samo trebate premjestiti usmjerivač ili repetitor.

Preferirani tip veze

Da bi uređaj neprestano bio u ispravnom stanju, potrebna mu je snaga. Danas su tri popularne metode.

Uključite u utičnicu

Ova se opcija koristi u većini monoblok dizajna. Glavna značajka ovog rješenja je njegova pristupačna cijena i prenosivost. Osim toga, osoba ne mora razmišljati o dodatnom pričvršćivanju, a žice neće ni na koji način ometati, jer ih nema. Neki repetitori imaju dodatnu utičnicu koja neće ometati povezivanje različite opreme.

Ali ovo rješenje ima i nedostataka. Korisnik neće moći premjestiti uređaj kako bi pokupio dobar signal.Tijelo repetitora stalno će se zagrijavati, što može negativno utjecati na pouzdanost i trajnost uređaja. Posljednji problem rješava se samo ugradnjom pasivnog rashladnog sustava u obliku perforacije kućišta.

Vanjsko napajanje

Ova je opcija jedna od najboljih, jer smanjuje zagrijavanje uređaja, a omogućuje i promjenu mjesta repetitora. Korisnik neće imati problema s vezom. Postoji samo jedan nedostatak takvog rješenja - žice, koje mogu stati na put i pokvariti izgled. Također, osoba treba razmisliti o načinu i mjestu pričvršćivanja kako uređaj ne bi bio pod nogama.

Ethernet priključak

Neki modeli, posebno u segmentu srednjeg ranga, podržavaju PoE funkciju, zahvaljujući kojoj se napajanje isporučuje putem priključka. Nisu potrebna izlazna vrata, jedina žica je patch kabel. Međutim, cijena dobrog kabela previsoka je za neke korisnike. Ali ako se osoba odluči koristiti ovu opciju, dobit će stabilnu vezu s usmjerivačem.

USB

Posljednji način povezivanja je USB. Takvo pojačalo povezuje se izravno s prijenosnim računalom, računalom ili televizorom. Za napajanje možete koristiti i prijenosnu bateriju. Prednost potonje opcije je mogućnost prijevoza do bilo koje točke.

Dodatne funkcije

Pri odabiru pojačala signala, važno je uzeti u obzir tehničke karakteristike, dok pomoćne opcije nisu isključene. Primjerice, korisna je funkcija "pristupne točke", zahvaljujući kojoj osoba može promijeniti namjenu uređaja u nekoliko sekundi.

Prisutnost vatrozida jamči zaštitu od hakiranja i krađe prenesenih informacija. Neki moderni modeli omogućuju vam konfiguriranje mreže putem pametnog telefona, nije potrebno prijenosno računalo ili računalo.

U skupim modelima podržana je NAS opcija; za to morate kupiti repetitor s USB priključkom.

Najjeftinija Wi-Fi pojačala s dvije antene

TP-LINK TL-WA855RE

Kvalitetan repetitor snage 20 dBM predajnika. Postoji način mosta, maksimalna brzina porta je 100 Mbps. Dvije antene omogućuju prijenos informacija na značajnoj udaljenosti; podržana je i instalacija flash memorije.

Konfiguracija se provodi pomoću web sučelja. WPS tehnologija pomoći će vam da jednim klikom povežete opremu i konfigurirate uređaj. Signal je stabilan, nema propuštanja ili gubitka veze.

Prosječna cijena je 1.150 rubalja.

TP-LINK TL-WA855RE

Prednosti:

 • Dobro pokrivanje;
 • Optimalna brzina prijenosa;
 • Prikladna veza;
 • Nema kvarova;
 • WPS tehnologija;
 • Mala veličina.

Mane:

 • Nema značajnijih.

Xiaomi Mi Wi-Fi pojačalo PRO

Jeftin i moderan uređaj za svakog korisnika koji treba povećati pokrivenost Wi-Fi mrežom. Tijelo je izrađeno od trajnog materijala koji se ne zagrijava. Postoji zaštita podataka prema standardima WEP, WPA, WPA2.

Dvije vanjske antene omogućuju dobru vezu na značajnoj udaljenosti. Podržani bežični standard je 802.11n, frekvencija 2,4 GHz. Konfiguracija se provodi putem aplikacije MiHome, što je prikladno rješenje.

Prosječna cijena je 1.000 rubalja.

Xiaomi Mi Wi-Fi pojačalo PRO

Prednosti:

 • Vrijednost za novac;
 • Dobre neodvojive antene;
 • Široko područje pokrivanja;
 • Dugi vijek trajanja;
 • Ne zagrijava se od česte upotrebe;
 • Prikladna veza;
 • Ne smanjuje brzinu;
 • Moderan dizajn.

Mane:

 • Možda neće raditi s nekim usmjerivačima.

Mercusys MW300RE V1

Povoljni model s dvije antene, što će povećati domet bežičnog interneta. Prodaje se u lijepoj i modernoj futroli koja ne blijedi na suncu. Snaga odašiljača - 20 dBM.

Podržava iste standarde kao i prethodni model. Postavljanje veze vrši se pomoću web sučelja, što je vrlo povoljno.

Prosječna cijena je od 990 rubalja.

Mercusys MW300RE V1

Prednosti:

 • Jednostavna primjena;
 • Brzo postavljanje;
 • Postoji WPS tehnologija;
 • Učinkovitost;
 • Povećava domet.

Mane:

 • Smanjuje brzinu.

Najpopularniji uređaji srednje klase

TP-LINK RE450 V1

Kvalitetan model s maksimalnom brzinom bežične veze (1750 Mbps). Snaga odašiljača - 23 dBM. Maksimalna brzina priključka je 1 Gb / s. Postoje tri neodvojive antene koje pružaju dobar prijem i prijenos signala. Postavljanje ne zahtijeva vrijeme, samo pritisnite jedan gumb.

Prodano po cijeni: od 4 300 rubalja.

TP-LINK RE450 V1

Prednosti:

 • Kvalitetna montaža;
 • Izdržljivost;
 • Jednostavno povezivanje;
 • Povećava domet Interneta;
 • Prilagodljivo pozadinsko osvjetljenje;
 • 3 antene.

Mane:

 • Velika zgrada.

Tenda A18

Kvalitetan model koji ima dobre performanse i pogodan je za kućnu upotrebu. Maksimalna brzina veze je 867 Mbps, što je sasvim dovoljno za brzi prijenos podataka.

Bežični standard - 802.11a / b / g / n / ac, frekvencija 2,4 / 5 GHz. Broj vanjskih antena je 2 × 2 dBi. Podržan je način "pristupne točke" koji omogućuje upotrebu uređaja kao usmjerivača.

Prodano po cijeni: od 2.300 rubalja.

Tenda A18

Prednosti:

 • Praktičnost prilagodbe;
 • Lijep dizajn;
 • Dobro pokrivanje;
 • Pouzdanost;
 • Ne zagrijava se.

Mane:

 • Slaba snaga.

ASUS RP-AC51

Učinkovit model koji ima dvije antene. Zaštita podataka o prijenosu i prijemu provodi se prema standardima WEP, WPA, WPA2. Maksimalna brzina veze je 733 Mbps. Postavljanje veze izvodi se bez ikakvih posebnih problema, ali ponekad morate razmisliti o problemu, jer uređaj možda neće vidjeti neke usmjerivače ili se jednostavno neće povezati s njima.

Prosječni trošak je 2.330 rubalja.

ASUS RP-AC51

Prednosti:

 • Stabilan rad;
 • Postavka jednim gumbom;
 • Učinkovitost;
 • Kućište se ne zagrijava;
 • Nije loš signal;
 • Kompaktnost.

Mane:

 • Mogu se pojaviti problemi s vezom.

Premium pojačala za signal

Ubiquiti AmpliFi MeshPoint HD

Visokokvalitetni model koji karakterizira jednostavna veza, pouzdanost i snaga odašiljača. Uređaj ima sve potrebne zaštitne funkcije i sposoban je raditi dulje vrijeme bez prekida i gubitka signala. Male dimenzije omogućuju jednostavno postavljanje repetitora na bilo koje mjesto.

Prodano po cijeni od 10 000 rubalja.

Ubiquiti AmpliFi MeshPoint HD

Prednosti:

 • Kvaliteta izrade;
 • Učinkovitost;
 • Dobra snaga;
 • Ne smanjuje brzinu;
 • Dugi vijek trajanja.

Mane:

 • Nije pronađeno.

Linksys RE6500

Kvalitetna i skupa oprema pogodna za povećanje površine signala. Uz to, uređaj je sposoban raditi kao punopravni usmjerivač. Bežični standard je 802.11a / b / g / n / ac, frekvencija 2,4 / 5 GHz, dok repetitor lako podržava dvopojasni rad. Postoje 4 Ethernet porta. Postoji priključak za slušalice tako da možete slušati streaming glazbu.

Prosječna cijena je 6 550 rubalja.

Linksys RE6500

Prednosti:

 • Izdržljivost;
 • Funkcionalnost;
 • Snaga;
 • Ne zagrijava;
 • Prikladna veza;
 • Vlast.

Mane:

 • Nije pronađeno.

NETGEAR SRS60

Ova je opcija prikladna za stvaranje bešavne veze. Maksimalna brzina veze je 3000 Mbps. Postoje 4 porta brzinom od 1 Gb / s. Ovaj uređaj možda nije prikladan za kućnu upotrebu. Postoji funkcija "Način gosta", koja pozitivno utječe na sigurnost. Težina uređaja je 930 g, dok su dimenzije 247x174x85 mm, tako da će osoba morati pronaći posebno mjesto.

Prosječni trošak je 34.990 rubalja.

NETGEAR SRS60

Prednosti:

 • Pouzdanost;
 • Dobro pokrivanje;
 • Snaga;
 • Moderan dizajn;
 • Priključak od 4 GB;
 • Dobar dobitak.

Mane:

 • Nije namijenjeno za kućnu upotrebu.

Konačno

Pronalaženje kvalitetnog repetitora težak je zadatak, jer neki modeli imaju dobro pokrivanje, ali se jako zagrijavaju. Drugi, naprotiv, imaju indikatore velike brzine, ali snaga ostavlja mnogo željenog. Stoga se pri kupnji opreme obraća pažnja na svaki detalj. Ako imate iskustva s korištenjem modela opisanih u ocjeni ili zanimljivijih predstavnika, recite nam o tome u komentarima.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje