‍♂ Najbolje SUP ploče za surfere za 2020. godinu

0

SUP daske za surfanje pružaju ne samo zdravlje i tjelesnu aktivnost, već i nezaboravne emocije. Međutim, prije nego što otvorite novi sport, morate se pažljivo pripremiti za njega i kupiti potrebnu opremu i opremu. Samo na taj način nastava će donijeti korist i radost.

Uredništvo stranice "best-hr.designuspro.com" pripremilo je za vas ocjenu najboljih SUP ploča za surfere za 2020. godinu.

Zašto surfati SUP pločama

Ne žurne šetnje morem ili oceanom donijet će nezaboravni doživljaj i pozitivne emocije svakoj osobi. Također možete vježbati ili hvatati srednje valove na daskama. Glavni parametri pri odabiru projektila su stabilnost i upravljivost. Pružit će maksimalnu udobnost i udobnost tijekom šetnje.

Uz univerzalne verzije, trgovine prodaju SUP dasku za turizam i utrke. Modeli su u stanju svladati velike prepreke i povećati brzinu na bilo kojoj vodi. Bijele ploče ne mogu koristiti samo iskusni korisnici, već i početnici koji nikada nisu učinili ništa slično.

Što je važno znati o slučaju

Tijelo je glavni element bilo koje ploče, on je taj koji određuje ponašanje projektila na vodenoj površini. Prodaju se ukupno dvije verzije - ravna i ofset. Da biste bolje odredili izbor, važno je znati više o svakom predstavniku.

Ravna verzija prikladna je za one koji kupuju rješenje na jednom mjestu. Karakteristična značajka opcije je širina. Izvana izgleda više poput standardne daske za surfanje. Model će moći ne samo pružiti smirenost i radost pri prevladavanju velike udaljenosti, već je pogodan za hvatanje malih valova. Štoviše, opcija se preporučuje početnicima koji nikada nisu ni ustali na skateboardu.

Ofset modeli dizajnirani su za velika putovanja i natjecateljske događaje. Glavna značajka takvih izvedbi je šiljasti nos čiji izgled podsjeća na kanu. Ova opcija nije slučajno odabrana, jer se zahvaljujući tome brzina povećava. Sljedeća prepoznatljiva značajka offset ploča je duljina, koja je nešto duža od univerzalnih modela. Za početnike ova opcija nije prikladna, jer je kućište manje stabilno, što može stvoriti neke poteškoće.

Izbor po volumenu i nosivosti

Pri kupnji SUP daske za surfanje važno je pravilo da daska mora odgovarati visini osobe. Ako kupite neprikladne modele, tada se korisnik može suočiti s činjenicom da projektil neće moći istisnuti dovoljnu količinu vode, pa će biti nemoguće održati ravnotežu. Pri odabiru proizvoda ne smije se zaboraviti na nosivost i zapreminu.

Posljednji parametar označen je u litrama i određuje SUP-ovu sposobnost plivanja s određenim opterećenjem. Sukladno tome, što je veći ovaj parametar, ploča može imati veću težinu. Kratki modeli mogu imati veliku zapreminu samo ako je projektil širok i debeo. Suprotna je situacija s dugom i uskom pločom, koja nema puno značenja.Stoga je za ljude težine preko 90 kg bolje pronaći kratke i debele mogućnosti kako bi mogli lakše uravnotežiti.

Da biste brzo izračunali glasnoću, možete upotrijebiti sljedeću formulu:

 • Početnici trebaju vlastitu težinu pomnožiti s 2. Rezultat ukazuje na preporučeni volumen;
 • Napredni korisnici trebaju množiti masu s 1,7;
 • Profesionalci koji su sudjelovali na turnirima ili su se bavili ovim sportom od djetinjstva množe se s 1,3.

Kapacitet dizanja također je naznačen u tehničkim specifikacijama. Svaki model ima određena ograničenja težine. Parametar nije manje važan od volumena, budući da razina uranjanja u vodu ovisi o njemu i utječe na udobnost veslanja.

Izbor optimalne duljine

Kada kupujete dasku, ne treba zaboraviti na duljinu. Određuje se uvjetima u kojima osoba planira plivati. Budući da se oceanske i jezerske utrke razlikuju jer se odabiru različiti modeli. Ne smijemo zaboraviti da veličina SUP-a utječe na praktičnost prijevoza, posebno ako osoba ne planira voziti automobil, već hodati. Duge konstrukcije možda neće raditi jer ih je teško pomicati, posebno po jakom vjetru.

Tri su kategorije u koje je podijeljena većina ploča:

 • Do 9 ′ - kratke verzije. Dizajniran za surfanje. Prednost ove varijante je visoka upravljivost. Ako planirate kupiti model za dijete, preporuča se pogledati SUP ploče do 8 ′.
 • Srednje dužine savršeno je za mirna i opuštajuća putovanja do jezera ili mora. Duljina se kreće od 9 do 12 stopa.
 • Za trkaće događaje i putovanja na velike udaljenosti prikladni su dugi modeli. Značajka performansi je brzina. Ako osoba voli izlete na daljinu, onda je bolje kupiti takve izvedbe. Ali ne smijemo zaboraviti na nosivost i zapreminu, tako da sve bude savršeno.

Izbor po širini

Još jedan parametar, bez kojeg ne možete odabrati dobar model - širina. Ovdje postoje samo dvije verzije - široke ploče (do 36 inča) i uske (do 30 inča). Prva opcija je vrlo robusna i stabilna. Najčešće se kupuju za fitness ili opuštanje. Prednost uskih modela je brzina, ali ravnoteža će postati teža.

Od čega je sastavljena jezgra

U trgovinama postoje 3 popularna osnovna materijala:

 • EPS pjena. Jedna od popularnih opcija koja se nalazi na 60-70% ploča. To je pjena koja je presvučena stakloplastikom zajedno s epoksidnom smolom. Težina gotovog dizajna ovisi o vrsti korištenih materijala i samom dizajnu.
 • Neki modeli mogu imati šuplju jezgru. Najčešće se takve izvedbe nalaze u srednjem cjenovnom segmentu. Koriste ih i sportaši koji sudjeluju u utrkama, jer takva odluka pozitivno utječe na brzinske performanse.
 • Za početnike je prikladan SUP, gdje je jezgra izrađena od poliuretanske pjene. Karakteristična značajka ovog dizajna je masa koja je višestruko veća od mase ESP-a.

Također u trgovini postoje daske na napuhavanje koje su u potpunosti izrađene od PVC-a. U ovom je slučaju jezgra izrađena od rastezljivih niti koje čine šuplju jezgru. Unatoč činjenici da je SUP napuhavanje, snaga ostaje na razini, a proizvod postaje lakše čuvati i transportirati.

Keely

Peraja su ključna za daske kako bi projektilu dali stabilnost, pa ih se ne može zanemariti. U trgovini postoje 4 popularna dizajna:

 • Velika pojedinačna kobilica učvršćena je maticom i vijkom. Tu je i poseban kanal, koji se nalazi u finboxu, zahvaljujući kojem možete jednostavno premjestiti element naprijed ili natrag.
 • Za krstarenje glatkim vodama i visoku stabilnost tijekom vožnje potrebno je kupiti modele s 3 kobilice.
 • Da se ne bi udaljili sa staze u velikim valovima ili jakim vjetrovima, odabiru se modeli s pravilnim kobilicama. Vanjski dizajn je izravniji, a sam element kruti. Može se čak montirati i na dugačke SUP-ove.
 • Ljuske na napuhavanje imaju gumene kobilice koje su već pričvršćene na dasku.Ali postoje i opcije gdje su prisutni uklonjivi elementi.

Što je važno znati o dodacima

Nakon što osoba kupi projektil, trebali biste odabrati odgovarajući pribor kako biste vožnju učinili lakšom i ugodnijom.

Vesla promiču učinkovito veslanje. Najbolje je kupiti modele koji su nešto viši od samog korisnika. Tako će se osobi ugodno kretati na bilo kojoj udaljenosti.

Prsluk. U blizini obale možete putovati samo bez prsluka. Ako planirate daljinsko plivanje, bolje je kupiti dobar prsluk za spašavanje koji vam neće dopustiti da se utopite. Uz to, potrebno je da prsluk ima pretinac za zviždaljku i baterijsku svjetiljku, posebno kada se skijanje događa u sumrak.

Odjeća se prilagođava vremenskim prilikama. Ako planirate plivati ​​na hladnom mjestu, bolje je odjenuti se toplo kako biste spriječili pothlađivanje. U toplijim gradovima ili zemljama dovoljno će doći kratke hlače i majica.

Lish se najčešće prodaje odvojeno. Mora se kupiti tako da u slučaju pada daska ne ispliva. Jer sustizanje toga može biti problematično, čak i unatoč velikoj veličini. Važno je znati da postoji nekoliko mogućnosti za ovaj element, neke za tiha i mirna mjesta, a druge za surfanje.

Ako osoba ima automobil, potrebno je kupiti odgovarajuću SUP podršku. To će olakšati prijevoz i povećati praktičnost. Ali ne možete ga kupiti onima koji imaju modele na napuhavanje.

Kako ne biste oštetili projektil, trebali biste pažljivo postupati s njim i kupiti zaštitni pokrov. Voda ne uzrokuje ozbiljnu štetu na dasci, posebno kada se osoba vozi na mirnim mjestima. Većina čipova ide na uređaj koji nije pravilno pohranjen.

Ocjena najboljih modela proračunskog segmenta

ZRAY EVASION 9 ′ 2019

Povoljan model pogodan za tinejdžere i odrasle osobe težine do 95 kg. Za razliku od većine jeftinih kolega, ova je opcija izrađena od trajnog materijala za ispuštanje. To osigurava dobru krutost tijekom vožnje.

Postoji visokokvalitetni sustav dodatnih nosača. Stoga korisnik lako može sa sobom ponijeti potrebnu opremu ili instalirati dodatni pribor, poput male stolice.

Prosječni trošak je 13.900 rubalja.

SUP daska ZRAY EVASION 9 ′ 2019

Prednosti:

 • Učinkovitost;
 • Prikladno spremište;
 • Snaga;
 • Dovoljna krutost;
 • Podnosi težinu do 95 kg;
 • Optimalan trošak.

Mane:

 • Nije pronađeno.

DUBOKO PLAVO 10.6

Dobar i trajan proizvod za vozače početnike. Proizvod je izrađen od čvrstog materijala koji može podnijeti značajna naprezanja i ne tone. Stoga je putovanje na SUP dasci jednostavno i zanimljivo. Proizvod dolazi s jednogodišnjim jamstvom, što je prednost. Debljina - 10 cm, sa širinom od 72 cm. Postoji prikladno pričvršćivanje prtljage. Ukupna dužina je 3 metra, što je prikladno za svaku osobu.

Prodano po cijeni: od 14.400 rubalja.

SUP ploča DUBOKO PLAVA 10.6

Prednosti:

 • Pogodnost;
 • Vrijednost za novac;
 • Snaga;
 • Ne kida;
 • Lako za nošenje;
 • Optimalne dimenzije.

Mane:

 • Nije pronađeno.

AQUA MARINA VAPOR 10'10

Popularni proizvod pogodan za početnike i napredne vozače. Unatoč visokim troškovima od 25.300 rubalja, cijena u potpunosti ispunjava očekivanja. Daska je univerzalna i pogodna je za ugodan odmor na moru i bavljenje fitnesom ili jogom.

Preporučuje se tinejdžerima težim manje od 75 kg. Uključuje lopaticu s 3 presjeka i pumpu. Potonje olakšava napuhavanje čamca u bilo kojoj situaciji, jer se lako stane u ruksak.

Prodano po cijeni od 25.300 rubalja.

SUP daska AQUA MARINA VAPOR 10'10

Prednosti:

 • Izuzetno jaka jezgra;
 • Jaka bočna stijenka;
 • Oblikovati;
 • Pogodnost;
 • Postoji SuperTough Dual Stringer tehnologija;
 • Oprema.

Mane:

 • Nije pronađeno.

TOP-3 modela srednje cjenovne kategorije

FUNWATER 11 ′ MAJMUN

Dobra opcija koja se prodaje potpuno napunjena. Uređaj je pogodan i za napredne korisnike i za početnike. SUP daska može se koristiti za vožnju po raznim vodama, uključujući valove. Izdržljivi materijal neće se pocepati ni u jakim olujama.Set uključuje ručnu pumpu s ugrađenim manometrom i dvije elastične rebra. Najveća dopuštena masa je 150 kg.

Prosječni trošak iznosi 31.600 rubalja.

SUP daska FUNWATER 11 ′ MAJMUN

Prednosti:

 • Dvostruki zidovi;
 • Komplet sadrži sve što je potrebno za ugodan boravak;
 • Trajni materijal;
 • Dovoljna krutost;
 • Izdržljivost.

Mane:

 • Nije pronađeno.

VIJEK AQUA MARINA 9'9 ''

Univerzalna opcija koja je izrađena u prikladnom obliku. Ovaj model pogodan je za ljude koji žele malu podlogu, ali s maksimalnom stabilnošću. Možete vježbati na ovoj ploči ili jednostavno uživati ​​u morskom zraku. Zid je izrađen od trajnog materijala koji se s vremenom ne troši. Set sadrži sve potrebne elemente ugodnog boravka.

Prosječna cijena je 33.100 rubalja.

SUP daska AQUA MARINA BREEZE 9'9 ''

Prednosti:

 • Snaga;
 • Izdržljivost;
 • Nije oštećen;
 • Pogodnost;
 • Optimalne dimenzije.

Mane:

 • Nije pronađeno.

AZTRON MERKUR SVE OKO 10'10 "

Dobar model popularnog proizvođača koji se prodaje s početnim kompletom koji sadrži potrebne elemente za veslanje, transport i pumpanje. Daska je svestrana i pogodna za plivanje i lagano surfanje. Vuča vode osigurana je rebricom od 4 mm. Dvokomorni dizajn pruža dovoljnu krutost.

Prodano po cijeni od 34.300 rubalja.

SUP daska AZTRON MERKUR SVE OKO 10'10 "

Prednosti:

 • Oprema;
 • Dvokomorni dizajn;
 • Snaga;
 • Izdržljivost;
 • 4 mm dijamantno rezana peraja;
 • Lijepa pumpa.

Mane:

 • Nije pronađeno.

Ocjena najboljih premium ploča

Boardboard Jetty 11'0

Pouzdana opcija za početnike i hobiste. Uravnotežena ploča omogućit će vam plivanje na velike daljine ili jogu usred jezera. Set uključuje dasku i veslo. Navlaka i ruksak kupuju se odvojeno. Radna zapremina - 230 litara, maksimalno opterećenje - 136 kg.

Prosječna cijena je 50 000 rubalja.

SUP daska Boardworks Jetty 11'0

Prednosti:

 • Kruta konstrukcija;
 • Ojačana lopatica;
 • Optimalne dimenzije;
 • Snaga;
 • Dugi vijek trajanja.

Mane:

 • Nije pronađeno.

BIC Sport 16 Sup Wind 11'6 ″ Izvođač

Kvalitetan proizvod pogodan za zabavu na plaži ili mirnom jezeru. Dizajn je univerzalan, osim toga, dozvoljeno je jedrenje, za to postoji posebna rupa. Ali možete ga koristiti bez ovog elementa i hodati samo s veslom.

Prodano po cijeni: od 88.500 rubalja.

SUP ploča BIC Sport 16 Sup Wind 11'6 ″ Izvođač

Prednosti:

 • Snaga;
 • Pogodno za jedrenje;
 • Krutost;
 • Pogodnost;
 • Dimenzije.

Mane:

 • Nije pronađeno.

BIC Sport Cross Sup 10'0 ″

Pouzdana podloga s krutim tijelom i visokokvalitetnom jezgrom. Pruža visoku stabilnost u bilo kojem vremenu. Pogodno i za aktivni obiteljski odmor i za fitness. Da bi se postiglo bolje klizanje, u nosu se lagano vuče. Postoji 6 mjesta za pričvršćivanje tereta.

Prosječni trošak je 73 000 rubalja.

SUP ploča BIC Sport Cross Sup 10'0 ″

Prednosti:

 • Dovoljna krutost;
 • 6 točaka pričvršćenja na brodu;
 • Pogodno za fitness i opuštanje;
 • Tijekom razvoja korištena je tehnologija ACE-TEC;
 • Lagani mrtvac.

Mane:

 • Nije pronađeno.

Konačno

Odmor na veslanoj ploči pamtit će se dugo, dok osoba praktički ne treba imati posebne vještine kako bi naučila klizati po vodi. Sve što trebate je želja i strpljenje. Ako imate iskustva s korištenjem modela opisanih u ocjeni ili zanimljivijih opcija, recite nam o tome u komentarima.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *