📱Najbolji pametni telefoni ispod 12.000 rubalja za 2020. godinu

0

Vremena se ne mijenjaju uvijek nabolje. Tako se nedavno iznos od 10.000 - 12.000 rubalja smatrao dovoljnim za kupnju pametnog telefona u srednjoj cjenovnoj kategoriji. Danas su po cijeni od 12 000 rubalja dostupni proračunski modeli ili oni koji zauzimaju gornju cjenovnu liniju ove kategorije. No, proračunski uređaj također može imati napredne karakteristike ako je naoružan odgovarajućim uputama. Urednici web mjesta "best-hr.designuspro.com" pripremili su za vas pregled najboljih pametnih telefona do 12 000 rubalja.

Parametri pametnog telefona


Prije nego što odaberemo jeftine modele pametnih telefona, pokušajmo shvatiti kako oni funkcioniraju. To će dati razumijevanje na što obratiti pažnju, pomoći u određivanju kriterija za odabir uređaja.

Zaslon

Zaslon je ulazno-izlazni uređaj za informacije preuzete na pametni telefon. Kvaliteta prenosa boja, realizam slike, brzina odgovora na dodir ovise o njoj. Popularni modeli pametnih telefona opremljeni su matričnim zaslonima koji su izrađeni pomoću sljedećih tehnologija:

 1. TN je najstarija tehnologija čija je proizvodnja visoko isplativa, što dovodi do njihove niske cijene. Također, prednosti takvih matrica su dugo trajanje baterije, pristojne performanse. Posljednja prednost čini TN zaslone omiljenim igračima. Nedostaci tehnologije nadilaze prednosti - loš prikaz boja, kontrast, izobličenje boje kada se promijeni kut nagiba. Iz tih se razloga TN matrice instaliraju na starijim ili jeftinim modelima.
 2. IPS je možda trenutno najrasprostranjenija tehnologija koja kombinira brojne prednosti TN matrice bez svojih nedostataka. Realistična reprodukcija boja, bez izobličenja pri okretanju ravnine zaslona, ​​dobra gustoća piksela zbog koje je slika dobre jasnoće. Prednost matrice je prosječna cijena, što uzrokuje široku upotrebu među pametnim telefonima različitih cjenovnih kategorija.
 3. OLED je napredni premaz koji se nalazi u većini premium modela. Ekonomičniji je od IPS-a, boje su zasićenije, a ima i više boja u količinskom smislu. Crna daje visoki kontrast, koji je obično svijetlosiv na gore opisanim matricama. Mane matrica su visoka cijena, potreba za preliminarnim podešavanjem, jer prenošenje boje i kontrast mogu iritirati oči. Osim toga, tijekom statičnog rada, na primjer, tijekom čitanja knjiga, pikseli počinju gorjeti, što smanjuje životni vijek takvog zaslona.

Vrijedno je spomenuti činjenicu da tvrtke imaju svoja imena za tehnologije. Primjerice, Samsungov OLED naziva se AMOLED. I IPS ima takve vrste oznaka kao PLS, Retina, AH-IPS.

Glavni korisnički parametri na koje morate obratiti pažnju su veličina zaslona, ​​razlučivost, svjetlina. Veličina i razlučivost međusobno su ovisni i najbolje ih je promatrati zajedno. Dijagonala zaslona odabire se na temelju toga hoće li se pametni telefon koristiti isključivo kao telefon ili kao uređaj za igre, e-knjige, multimedijski centar.U prvom slučaju, glavna stvar je da pametni telefon stane u ruku, bez izazivanja nelagode, može se koristiti bez pokušaja "bijega" iz ruke. Takvi telefoni mogu imati dijagonalu zaslona do 5 inča, što nije dovoljno za gledanje filmova i igara. Gaming, multimedijski modeli trebali bi biti veći kako se vid korisnika ne bi naprezao i ne umorio. No, kako veličina zaslona raste, potreban je porast broja piksela po kvadratnom inču, odnosno razlučivosti. To u skladu s tim utječe na cijenu cijelog uređaja. S druge strane, pretjerana razlučivost neće biti primjetna ako je zaslon mali. Korisnik će preplatiti samo dodatne piksele, a baterija će se brže isprazniti. Optimalni omjer bit će 840x450 piksela za modele do 4,5 inča, 1280x720 - 5 inča, 1920x1080 iznad zaslona od 5 inča.

Također bismo trebali spomenuti takve monitore kao što su zakrivljeni, bez okvira, s oleofobnim, antirefleksnim premazom ili Gorilla Glass. Prvi, zakrivljeni, bili su eksperimentalni uređaji, zbog čega nisu dobili široku popularnost. Naprotiv, drugi, bez okvira, sve se više nalaze čak i među srednjim cjenovnim kategorijama. Međutim, prema kupcima takvih uređaja, široka matrična površina otežava rad, često uzrokujući lažne dodire. Gorilla Glass premazi su korisniji, štiteći zaslon od udara. Oleofobni će spriječiti stvaranje masnih mrlja, otisaka prstiju. Najkorisniji antirefleksni premaz. U pravilu, na suncu monitor počinje blještati, smanjujući svjetlinu prenesene slike, filmova, igara. Jedini je izlaz povećati svjetlinu podešavanjem postavki, zbog čega se baterija brzo prazni, a matrica brže izgara. Antirefleksni premaz izravnava sunčeve zrake, omogućujući vam udobnu upotrebu pametnog telefona tijekom dana bez povećanja svjetline.

Procesor i memorija

Procesor je srce svakog elektroničkog uređaja, što je čipset brži, više jezgri brže će pametni telefon raditi. Istodobno, kupnja najbržih, najsnažnijih modela ponekad je nerazumna. Prije svega, potrebna je velika snaga samo prilikom učitavanja složenih, obimnih aplikacija za igre. Prisutnost više od dvije jezgre, procesor s visokom frekvencijom takta, drugi načini rada s pametnim telefonom nisu potrebni. Uz to, ako je RAM uređaja mali, tada neće dopustiti da se ostvari puni potencijal mikročipa. Igrač može biti frustriran ako se snažni pametni telefon trudi "povući" napredne igre. Napokon, snaga video čipa je važnija za igre. Zlatna sredina između mikročipova male snage, pogodnih za "biranje brojeva" i brzih, skupih igraćih čipova bit će jezgre s frekvencijom od 1,7 - 2,2 GHz. Broj jezgri je 2 - 4. To će omogućiti prosječnom korisniku učinkovit rad s aplikacijama, obradu fotografija.

RAM - memorija s slučajnim pristupom, ona poput procesora određuje brzinu uređaja, njegovu sposobnost istodobnog rješavanja nekoliko zadataka. U novije vrijeme RAM s volumenom od 1-2 gigabajta smatrao se ugodnim. Sada se takva memorija smatra malom, s njom će se uređaj uskoro "usporiti" ako je odjednom uključeno nekoliko programa. Minimalna preporučena količina modernog RAM-a je 2 - 4 gigabajta.

ROM - memorija samo za čitanje, uređaj za pohranu koji pohranjuje sve dostupne korisničke podatke. Aplikacije, dokumenti, fotografije, videozapisi. Količina ROM-a može biti mala, pod uvjetom da postoji utor za memorijsku karticu. Inače, veličina ROM-a uvijek će nedostajati.

Fotoaparat

Kamera - jednostavno je nemoguće zamisliti moderan uređaj bez ove opreme. Štoviše, sada se već naširoko koriste dva modula, stražnja kamera kao glavna, stoga ima veći broj megapiksela i prednju kameru koja se koristi za selfieje u komunikaciji putem brzih glasnika. Njegov je broj megapiksela manji od stražnjeg.

Bilo bi pogrešno uspoređivati ​​kamere različitih modela po broju megapiksela, jer nije važan njihov broj, već veličina matrice primanja. Stoga se s istom razlučivošću kvaliteta rezultirajućih slika može razlikovati.Rad kamere također ovisi o algoritmu rada (firmware), vrijednosti otvora blende. Potonji regulira protok svjetlosti, označen razlomkom, pa je otvor 1/9 bolji od 1/22. Uzimajući u obzir sve navedeno, vrlo je teško točno reći koji modul kako puca. Stoga se prije kupnje preporučuje unaprijed potražiti forume, web stranice, primjere fotografija napravljenih pametnim telefonom namijenjenim kupnji, kako biste razumjeli kako modul fotografira danju, noću.

Baterija

Baterija - osigurava vrijeme rada uređaja bez punjenja. Stare baterije izrađene su pomoću litij-ionske tehnologije (Li-ion), a sada su češće litij-polimerne (Li-pol). Pri odabiru veličine baterije, treba imati na umu da telefon radi jedan dan ako mu je kapacitet 2500 mAh, do dva dana s kapacitetom od 3000 mAh. Sve je više i novih predmeta s funkcijom brzog punjenja. Takav punjač (punjač) puni telefon brže, povećavajući vrijeme rada.

Parametri komunikacije

Bilo koji telefon je samo "brojčanik" ako nema vezu s vanjskim svijetom putem komunikacijskih modula, razmjene podataka. Internet - komunikacija se odvija prema tri popularna standarda 3G, 4G, 5G. Međutim, 3G se već smatra zastarjelim standardom, 5G još ne podržavaju svi mobilni operateri, a uređaj s ovim standardom skuplji je od analoga bez njega. Između uređaja, s perifernim uređajima, veza se uspostavlja putem Bluetootha. Zamijenjena je novom vrstom razmjene podataka, NFC, koja omogućuje prijenos podataka između dva telefona i zamjenjuje bankovnu karticu za kupnju.

Koju tvrtku preferirati


Gotovo svi proizvođači opreme u proračunu, srednje kategorije cijena mogu se uvjetno pripisati onima iz Kine i svima ostalima. Popularnost modela kineske proizvodnje osigurava koncept - maksimalno "punjenje" po demokratskoj cijeni. Takva se funkcionalna zasićenost ponekad postiže zbog loše kvalitete izrade ili komponenata. Modeli Samsunga i Nokije smatraju se pouzdanijima, ali njihova je funkcionalnost lošija od kineskih konkurenata.

Gdje mogu kupiti


Pri kupnji proračunske opreme cijeni se svaka rublja, stoga, pokušavajući uštedjeti novac, mnogi smatraju isplativom kupnju uređaja u internetskoj trgovini. Međutim, ova vrsta kupnje ispunjena je nekim neugodnim trenucima. Prije svega, male prodavaonice prodaju otvorene krivotvorene proizvode koji nemaju puno veze s pravom markom. Mnoge internetske trgovine neće moći pružiti jamstvo, a time i jamstveni servis. Štoviše, neki se uređaji, na primjer, tvrtke AliExpress, prodaju popravljeni nakon popravka. Ako preskočite odgovarajući natpis na proizvodu, lako ćete postati „sretni“ vlasnik opreme čiji će rad u budućnosti biti nepredvidljiv.

Ocjena visokokvalitetnih pametnih telefona do 12 000 rubalja za 2020. godinu

Uz NFC

Samsung Galaxy A30s 32 GB


Natjecanje između kineskih marki i drugih tvrtki dovelo je do bitke za srca korisnika. Osvojiti ga može samo najbolji omjer cijene i kvalitete. Primjer konkurentnog uređaja je poboljšana verzija poznatog telefona A30, A30S. Prednosti ovog uređaja su široka upotreba najnovijih tehnologija. A30S ima podršku za brzo punjenje, NFC, tri kamere, veliku bateriju, dva utora za SIM karticu, skener otiska prsta. Karakteristična karakteristika proizvoda južnokorejske marke su njegovi vlasnički displeji. A30S nastavlja tradiciju tvrtke, opremljen je 6,4-inčnom AMOLED matricom rezolucije 1520x720 piksela. Uski okvir koji okružuje zaslon dodaje prostor, dodajući moderan, privlačan izgled.

Smartphone Samsung Galaxy A30s od 32 GB

Prednosti:

 • Utor za MicroSD karticu;
 • Bogate, stvarne boje zaslona;
 • RAM 3 GB;
 • Dugo radno vrijeme;
 • Brzo punjenje;
 • Širokokutna kamera 25 MP.

Mane:

 • Plastična kutija;
 • Ne radi dobro s aplikacijama za igre;
 • Razlučivost zaslona je nedovoljna.

Xiaomi Redmi Note 8T


Izravni konkurent gore opisanom uređaju koji ima niz prednosti u odnosu na njega.Snažne performanse četverojezgrenog procesora Qualcomm Snapdragon 665, 4 GB "RAM-a", omogućuju vam igranje, surfanje Internetom, komunikaciju putem brzih glasnika bez odgađanja ili zamrzavanja. Uređaj je opremljen stražnjom kamerom Samsung Isocell GM2 rezolucije 48 megapiksela. Ovaj modul instaliraju najbolji proizvođači mobilne opreme. Prednosti uređaja su brzo punjenje, zaštitno staklo Gorilla Glass 5, dobre mogućnosti zabave.

pametni telefon Xiaomi Redmi Note 8T

Prednosti:

 • Dvostrana zaštitna površina Gorilla Glass 5;
 • TOP modul kamere;
 • Dobra izvedba;
 • Zanimljiv dizajn;
 • Kvaliteta izrade je dobra.

Mane:

 • Video sadrži buku;
 • Algoritam kamere omogućuje artefakte slike;
 • Zaslon ima tanki okvir.

Igre

Realme 5 Pro


Ocjenom modela igara s pravom je na čelu marka koja iz dana u dan stječe popularnost među domaćim štreberima. Atraktivna značajka 5 Proa je snažan hardver i svestranost. Ima sve što bi moderni mobilni uređaj trebao imati. Četiri kamere (selfie, portretna, glavna, širokokutna), dugotrajna baterija, svijetli zaslon zaštićen Gorilla Glass 3. Takav uređaj s dobrom baterijom i kamerom bit će dobar poklon dragoj osobi ili radnom kolegi.

pametni telefon Realme 5 Pro

Prednosti:

 • Jasna slika dobivena s glavne kamere u bilo koje doba dana;
 • Autonomija;
 • Utor za dvije SIM kartice;
 • Izvođenje.

Mane:

 • Cijena - malo iznad 12 000 rubalja;
 • Materijal kućišta - plastika;
 • Ne postoji NFC;
 • Dvije kamere, makro, širokokutne, snimaju osrednje.

Čast 9X


Odabirom mobilnog uređaja za igru, pitanje je - koliko košta takva tehnika, bolje je malo zaboraviti. Doista, prema zadanim postavkama, bilo koji uređaj za igre, prijenosno računalo i računalo košta više od svojih uredskih kolega. Svijet mobilnih uređaja nije iznimka. Stoga je 9X nešto skuplji od ostalih sličnih modela. Budući da, uz "okretan" mikročip Huawei HiSilicon Kirin 810, napravljen prema novoj 12nm arhitekturi, on ima niz ugodnih "dobrota" prilagođenih korisniku. Podržani su komunikacijom naprednih standarda 3G, 4G, brzo, dva sata, punjenje baterije, senzor otiska prsta, NFC modul. No, kako bi se izbjegle pogreške pri odabiru ovog pametnog, treba imati na umu da se 9X prodaju u dvije vrste. Za domaće, kinesko tržište i za Europu. Potonji imaju procesor 710F, manje moćan od "kineskog" 810. Ali imaju ugrađeni NFC modul, koji nije među kineskim modelima. Stoga, ako je korisniku važnija snaga od NFC-a, tada se takav uređaj može naručiti putem interneta putem kineske internetske trgovine.

Honor 9X pametni telefon

Prednosti:

 • Oblikovati;
 • Pristojno trajanje baterije;
 • Teleskopska selfie kamera;
 • Stražnja kamera od 48MP;
 • Podržava memorijsku karticu.

Mane:

 • Nedostaju makro, širokokutne leće;
 • Dugo vrijeme punjenja;
 • Korisnik će trebati odabrati 2 SIM kartice ili memorijsku karticu.

Uz 4G LTE

Realme 5


Pojednostavljena verzija gore spomenutog uređaja s akronimom Pro. Dakle, pristupačnija cijena s praktički istom funkcionalnošću. Četverostruke leće, osam "kamenaca" procesora Qualcomm Snapdragon 665, 3 Giga RAM-a i realan zvuk čine ovaj uređaj zanimljivom akvizicijom. Reprodukcija boja monitora dobila je najbolje ocjene kupaca zahvaljujući širokom dinamičkom rasponu i bogatim bojama. Dugo vrijeme "fermentacije" na World Wide Webu kroz 4G pružit će veliku bateriju. Ako ne znate koji je bolji za kupnju funkcionalnog telefona velike brzine, pogledajte Realme 5.

pametni telefon Realme 5

Prednosti:

 • Bogata reprodukcija boja;
 • Fotografije bez izobličenja;
 • Baterija 5000 mAh;
 • Dostupnost NFC-a.

Mane:

 • Punjač male snage (puni se više od 3 sata);
 • Lošljivost monitora je loša;
 • Slabašno tijelo.

Meizu Note 9 4-64GB


Na što treba obratiti pažnju prilikom odabira uređaja koji vam omogućava aktivan virtualni život u društvenim mrežama, posjećivanje internetskih platformi! Ovdje nije potreban "pametni" mikročip, parametri hardvera, prisutnost video čipa su sekundarni.Prije svega, potrebna vam je dobra baterija koja se brzo puni. Preporuke iskusnih korisnika - obratite pažnju na model Meizu Note 9. Njegov procesor je brz, ali "pojede" malo energije, što autonomiju čini 48 sati. IPS zaslon je svijetao, iscrpljujuć. Ljubiteljima "pucačina", masivnih igara - aplikacija se nudi funkcija Hyper Gaming, koja stabilizira broj sličica u sekundi. Napomena 9 privlačna je samo izvana. Plastično kućište za staklo, sjajna površina, glatki obrisi fotoaparata, bljeskalica.

Meizu Note 9 pametni telefon od 4-64 GB

Prednosti:

 • Pristojne, ekonomične performanse;
 • Oblikovati;
 • Rad do 48 sati;
 • Udobna svjetlina zaslona.

Mane:

 • Algoritam obrade fotografija ostavlja mnogo željenog;
 • Zvuk je iskrivljen;
 • Nema utora za memorijsku karticu.

S dvije sim kartice

OPPO A5 3-64GB


Inovativni uređaj opremljen prednjom i četiri stražnje kamere. Navečer su fotografije iskrivljene, ali ovo je softverska mana, koja bi trebala biti uklonjena u budućim ažuriranjima. Napredne tehnologije ugrađene su u sustav punjenja A5. Baterija od 5000 mAh sposobna je povremeno puniti i drugu elektroniku, na primjer quadcoptore, pametne satove. Nedostatak se može činiti kao omjer slike 20: 9 zaslona. Napokon, većina video formata mobilnih uređaja, web mjesta za video hosting imaju omjer 16: 9. Ovaj nedostatak ima pozitivnu značajku jer se omjer formata 20: 9 nalazi među filmovima i glazbenim video spotovima. Što A5 čini kućnim kinom.

Pametni telefon OPPO A5 3-64GB

Prednosti:

 • Rad bez punjenja do tri dana;
 • Sposobnost punjenja druge opreme;
 • Izvući će teške aplikacije bez popuštanja;
 • Stereo zvuk;
 • NFC.

Mane:

 • Dugo punjenje;
 • Nedovoljno promišljen algoritam za obradu fotografija i videozapisa.

Meizu 16


Kakvi su dobro opremljeni, ali povoljni pametni telefoni! Ako je pitanje cijene relevantnije nego ikad, tada se mogu razmotriti pitanja iz prethodnih godina. Tu se ubraja Meizu 16. Opremljen s dvije klasične foto leće, brzim čipom, utorima za dvije nano - SIM kartice, zadovoljit će osnovne potrebe modernog korisnika. Kamera je malo, ali kvaliteta je bolja od kvalitete "suvremenika", zaslon je mali, iako pregledan, procesor prethodne generacije, međutim, nosi se s većinom zadataka.

Pametni telefon Meizu 16

Prednosti:

 • Cijena;
 • Senzor otiska prsta;
 • Stereo zvuk;
 • Kvalitetna slika fotografija.

Mane:

 • Ne postoji NFC;
 • Nema brzog punjenja;
 • Nema utora za memorijsku karticu.

Zaključak

Odabir dobrog, funkcionalnog pametnog telefona po cijeni do 12 000 rubalja danas je realan. Ako imate proračun pametnog telefona koji nije naveden u ocjeni, podijelite svoje mišljenje o njemu u komentarima na ovaj članak.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje