Najbolji Smart TV okviri za 2020

0

Život našeg suvremenog čovjeka bez Interneta, društvenih mreža i aplikacija koje olakšavaju život jednostavno je nemoguć. Međutim, što učiniti ako u blizini nema računala, veličina zaslona pametnog telefona vam ne odgovara, samo je jedno potrebno - kupiti Smart TV set-top box. Naravno, možete dobiti pametni televizor, ali to nije uvijek najbolje rješenje iz više razloga. Stoga vam urednici stranice "best-hr.designuspro.com" nude pregled najboljih TV pametnih set-top box uređaja za 2020. godinu.

Što je pametna kutija?

Idemo shvatiti što je "pametni" set-top box, kako to funkcionira, po čemu se razlikuje od istog "pametnog" TV-a. Krenimo s usporedbom.

Zašto je prefiks bolji

Pametni set-top box ili kako se još naziva i Android TV Box (doslovno Android TV box) omogućuje vam ne samo povezivanje televizora s Internetom, već i gotovo punopravno računalo s velikim zaslonom. Prirodno se postavlja pitanje, nije li lakše odmah kupiti pametni televizor?

Ne, i evo zašto:

 • Cijena pametnog televizora viša je od TV-a plus set-top box uređaja;
 • "Pametni" televizori u pravilu su veliki, što je nezgodno kada se stavlja u kuhinju ili transportira u zemlju;
 • Puno je aplikacija na Androidu (operativni sustav set-top boxova i pametnih televizora) u oba slučaja, ali za televizor s pametnom funkcijom neki od njih su plaćeni;
 • Televizori imaju bogatiju funkcionalnost, na primjer, mogućnost povezivanja vanjskih, perifernih uređaja.

Kako TV kutija radi?

Zapravo je ovaj uređaj mini računalo koje, poput prijenosnog ili stacionarnog računala, ima procesor, memoriju, RAM i fizičku memoriju, priključke za povezivanje uređaja. A njegov rad osigurava OS - operativni sustav određene verzije. A skupi modeli opremljeni su čak i malim, vlastitim monitorom. Sukladno tome, karakteristike ovog uređaja, njegove performanse ovise o broju procesorskih jezgri, o veličini, vrsti RAM-a. U ovom slučaju fizička memorija, veličina "tvrdog diska", za set-top box uređaje nije toliko važna kao za računalo. Budući da se može povećati, jer ima utore za memoriju kao što su MMC, SD ili čak za povezivanje vanjskih HDD sustava. Internet veza dolazi na dva načina, bilo putem Wi-Fi mreže, bilo izravnim povezivanjem internetskog kabela.

Osnovni i preferirani parametri set-top box-a

Procesor - brzina "kutije", rad s aplikacijama, igrama, sve ovisi o broju procesorskih jezgri, njihovoj snazi. Povoljni modeli imaju dvojezgrene procesore, obično tvrtke Amlogic ili RockChip. Njihove su mogućnosti sasvim dovoljne za gledanje IPTV-a, rad s jednostavnim aplikacijama. Međutim, što je viši video format, na primjer, za gledanje 4K, to je aplikacija složenija, veća snaga potrebna za igre. Do sada najsnažniji Amlogic S912 procesori s osam jezgri.

RAM je još jedan faktor koji je odgovoran za "spretnost" konzole. Sukladno tome, 1 GB je početna razina kojom su opremljeni jeftini modeli, 2 GB su srednje razine, 3 - 4 GB su premium.

Fizička memorija - njezina veličina nije toliko važna, jer se može proširiti vanjskim memorijskim karticama. Stoga je mnogo važnije koje memorijske utorice podržava uređaj. Većina uređaja ima 16 GB memorije, vrsta RAM-a - DDR treća, skuplji modeli, četvrta generacija.

Video procesor - važan je kada kupujete set-top box s naprednim značajkama. Integrirani, ugrađeni video procesor pogodan je za normalan rad s aplikacijama, društvenim mrežama.

Portovi - povezivanje set-top box-a s televizorom, perifernim uređajima (miševi, igrači), Internet se provodi kroz portove različitih konfiguracija. Uz to, set-top box trebao bi imati ureze za gore spomenutu memorijsku karticu kako bi se moglo pohraniti više fotografija, video materijala, preuzetih i instaliranih aplikacija.

Operativni sustav - Ovdje postoje dvije mogućnosti, bilo Android ili Windows. Prednost prvog je otvorenost platforme, što čini uređaje koji se temelje na njoj jeftinije od onih temeljenih na sustavu Windows. Uz to, Android sustavi imaju širi izbor aplikacija raznolike prirode, zabavnih, obrazovnih itd. Windows modeli su skuplji, ali imaju više funkcionalnosti, mogućnost povezivanja perifernih uređaja i omogućuju rad s dokumentima najpopularnijeg formata. Kao što je word, excel. Važna, posebno za Android, inačica sustava, jer ažurirani sustavi pružaju više mogućnosti i rade stabilnije.

Koje su pametne TV kutije

Svi set-top boksovi mogu se približno podijeliti u dvije kategorije. Oni koji su stvoreni više za gledanje videozapisa, uključujući putem Interneta, internetske kanale, čije gledanje na pametnom televizoru zahtijeva plaćeno otvaranje. I uređaji sa širim igračkim i radnim mogućnostima. Visoka cijena takvih modela opravdana je činjenicom da vam omogućuju komunikaciju na društvenim mrežama, potpuni rad s dokumentima i upotrebu televizora kao igraće konzole. Uz to, rade stabilnije, materijal njihove proizvodnje je kvalitetniji od modela niže klase.

Kako spojiti pametnu TV kutiju?

Internet veza ostvaruje se putem internetskog kabela ili putem Wi-Fi mreže. Naravno, Internet povezan kabelom ima najbolje performanse, ali nemaju svi set-top box uređaji priključak za kabelsku vezu. U tom ćete slučaju morati kupiti poseban USB - LAN adapter.
S nestabilnim Wi-Fi signalom, kada je usmjerivač u drugoj sobi, ima smisla kupiti model s vanjskom antenom koja može pojačati slab signal. Ili, druga mogućnost, kupnja dodatnog usmjerivača. Sam postupak povezivanja, postavljanja set-top boxa ne razlikuje se od povezivanja pametnog telefona s Wi-Fi mrežom.

Koji prefiks odabrati?

Prije svega, trebali biste se odlučiti za svrhu kupnje takvog set-top box-a. Možda želite napraviti pametni televizor u zemlji ili drugi u kuhinji? Tada su vaši kriteriji za odabir kompaktnost uređaja i njegova sposobnost primanja slabog Wi-Fi signala. Ako televizor želite učiniti drugim računalom ili multimedijskim centrom, "okvir" mora imati dobre karakteristike, dodatne module, ulaze, izlaze za povezivanje vanjskih uređaja. Ali u ovom ćete slučaju morati dodatno kupiti potrebnu dodatnu opremu, jer će u suprotnom većina mogućnosti set-top boxa ostati neostvariva.

Na što paziti prilikom kupnje?

Nakon kupnje, posebno putem internetske trgovine, svakako provjerite ispravnost paketa, prije svega, prisutnost svih kabela, upute na ruskom jeziku. Inače će veza, postavljanje uređaja kod kuće biti teška. Ako ne postoji takva uputa ili je na stranom jeziku, tada se u teoriji može preuzeti s Interneta, glavno je znati točno model vašeg set-top boxa.

Ocjena najboljih pametnih TV kutija za 2020. godinu

Modeli kategorije proračunskih cijena

Google Chromecast 2018

Poznati Googleov multimedijski uređaj koji se može klasificirati kao pametni "okvir", čak i na trenutak. Napokon, uređaj nema niti vlastiti prostor za pohranu niti podršku za memorijske utore. Zapravo je to TV projektor koji emitira video, fotografije, mrežne filmove s vašeg pametnog telefona, iPhonea (postoji podrška za IOS sustave). S malim, moglo bi se reći, minijaturnim dimenzijama, Google Chromecast 2018 ima pristojne mogućnosti i atraktivan dizajn.

Google Chromecast 2018

Prednosti:

 • Niska cijena;
 • Kompaktnost;
 • Podrška za IOS;
 • Jednostavno postavljanje;
 • Mogućnost pune HD reprodukcije;
 • Dostojna izrada;
 • Usluge kao što su Spotify i Netflix u početku su dostupne.

Mane:

 • Prema kupcima Google Chromecasta 2018, idealan rad uređaja moguć je samo uz određenu kombinaciju s modelom usmjerivača;
 • Napaja TV samo ako podržava funkciju MHL;
 • Nema 4K podrške
 • Ne postoji mogućnost podešavanja razlučivosti video zapisa u ručnom načinu rada;
 • Ponekad postoje problemi s IOS streamom.

Selenga T81D

Posebnosti ovog uređaja su takve da ga ne možete bezuvjetno nazvati pametnim set-top boxom. Zapravo je ovo kombinirani uređaj koji kombinira TV tuner s Wi-Fi modulom. To korisniku daje mogućnost gledanja videozapisa popularnih internetskih usluga (720p, 1080i, 1080p kvaliteta), digitalne kabelske antenske televizije (DVB-C, DVB-T2) za 20 kanala.

S obzirom na to koliko košta ovaj proračunski uređaj, možemo ga pouzdano preporučiti vlasnicima starih, analognih televizora koji još uvijek rade u zemlji ili u kuhinji.

Selenga T81D

Prednosti:

 • Jednostavnost postavki koje prijemnik čine dostupnim svakom korisniku;
 • Dobre performanse u lošim vremenskim uvjetima ili slab Wi-Fi signal;
 • Dostojne performanse s obzirom na proračun uređaja.

Mane:

 • Neupadljiv dizajn;
 • Jednostavna, moglo bi se reći loša, upravljačka ploča.

Modeli srednje klase

iconBIT Film ULTRA HD 4K

Jednostavna, kompaktna kutija koja predstavlja pristojnu kombinaciju prosječne cijene / kvalitete.

Iz naziva modula jasno je da mu je glavna značajka 4K koji se igra pri 60 FPS. Model ima brzi procesor, nekoliko priključaka, uključujući RJ-45, DLNA, HDMI, 8 GB trajne memorije. Izvrsna naprava za internetsku televiziju, gledanje videozapisa. Istodobno vam možda neće trebati upute za postavljanje iconBIT Movie ULTRA HD 4K, jer je boksačko sučelje tako jednostavno i lako za upotrebu da vam omogućuje da sami izvršite sve manipulacije.

iconBIT Film ULTRA HD 4K

Prednosti:

 • Velika brzina rada;
 • Prekrasan izgled;
 • Kompaktne dimenzije;
 • Jednostavno sučelje.

Mane:

 • Interni RAM je samo 1 GB.

Xiaomi Mi Box S

Popularnost modela pametnih telefona i tableta tvrtke Xiaomi posljedica je široke funkcionalnosti po relativno pristupačnoj cijeni, a pametne konzole nisu iznimka. Xiaomi Mi Box S ima široke tehničke i korisničke podatke. Četiri jezgre procesora Cortex-A53, video čip Mali-450, 2 GB RAM-a, 8 GB memorije za pohranu omogućuju ne samo reprodukciju svih popularnih multimedijskih formata, već i korištenje Xiaomi Mi Box S-a kao sastavnog dijela pametne kuće. Uz to, uređaj ima izvrstan trodimenzionalni zvučni sustav, što ga čini neizostavnim prilikom gledanja omiljenih filmova s ​​popularnih filmskih usluga (Netflix, Live TV). Štoviše, tipka za njihovo izravno uključivanje već je na daljinskom upravljaču.

Xiaomi Mi Box S

Prednosti:

 • Napredni operativni sustav Android TV 8.1;
 • Široke mogućnosti po prosječnoj cijeni;
 • Pretražujte glasom;
 • Postavka ruskog jezika;
 • Podrška za titlove.

Mane:

 • Samo jedan USB priključak;
 • Ne postoje takve vrste konektora kao LAN, utor za SD karticu RJ45;
 • Recenzije kupaca su dvosmislene, ali sve se svodi na činjenicu da će nakon kupnje model morati završiti vlastitim rukama.

Modeli premium cijene

NVIDIA SHIELD TV

Započnite našu ljestvicu kvalitetnih vrhunskih konzola s NVIDIA SHIELD TV-om.NVIDIA je najpoznatiji proizvođač visokotehnološke hardverske opreme. Čija je kvaliteta proizvoda uvijek bila jamac dugog, stabilnog i višenamjenskog rada bilo koje, najsloženije opreme. Nije iznenađujuće što je ova tvrtka odlučila zauzeti nišu u proizvodnji pametnih konzola i u tome je sigurno uspjela. TV kutija NVIDIA SHIELD dostojan je NVIDIA proizvod koji ima visoke performanse, podržava mnoge video formate i omogućuje vam da ga koristite kao gaming uređaj. Napokon, gamepad je već isporučen u paketu, a kvaliteta procesa igranja na vrhuncu je zahvaljujući vlasničkim tehnologijama igara tvrtke NVIDIA. Dug rad osigurava snažni Tegra x1 procesor, zaštićen od NVIDIA-e i hladnjak za prisilno hlađenje. Stoga, ako vam je hitno pitanje "koja je tvrtka bolja za kupnju pametne kutije", obratite pažnju na ovaj model.

NVIDIA SHIELD TV

Prednosti:

 • Veliki broj podržanih formata;
 • Nekoliko priključaka (USB 3.0, Ethernet, HDMI);
 • Možete se povezati putem LAN-a ili Wi-Fi-ja;
 • Napredni operativni sustav Android Experience 6.2.

Mane:

 • Za cijenu ovog modela možete kupiti mali televizor koji može mnoge uplašiti;
 • Ne postoji interna pohrana;
 • HDMI nije isporučen.

Apple TV Gen 4 32 GB

Opis skupih konzola bio bi naravno nesavršen bez spominjanja proizvoda svjetski poznate tvrtke Apple, a posebno Apple TV Gen 4 32GB.
Ono što je uvijek razlikovalo Appleove proizvode jest dizajn, promišljen do najsitnijih detalja, široka paleta značajki i visokokvalitetan softver.
Apple TV Gen 4 32 GB glavni je primjer za to. Ako govorimo o vanjskoj komponenti i glavnog modula i upravljačke ploče, tada je izuzetno teško pronaći nešto slično od konkurenata.

Mogućnosti sustava na visokoj razini. Žiroskopski senzori, akcelerometar su već ugrađeni. U početku su dostupna neka internetska kina, iako su neka od njih plaćena.
Uz to, Apple TV Gen 4 bit će neizostavna kupnja za one koji rade na MacBook-u jer podržava AirPlay uslugu iCloud.

Apple TV Gen 4 32 GB

Prednosti:

 • Reprodukcija videozapisa bez odgađanja, čak i ako je visoke kvalitete;
 • Podržava popularne usluge Appstore, Apple music, AirPlay, iCloud, HBO, Showtime; Netflix, Hulu;
 • Tekst možete unijeti putem iPhonea ili iPada;
 • Šareni čuvari zaslona u stanju čekanja;
 • Izvrsne igračke značajke;
 • Velika memorija od 32 GB.

Mane:

 • Nedostatak podrške za 4K format;
 • Ne može raditi s popularnim preglednicima kao što su Google chrome, Mozilla Firefox;
 • Podrška za AirPlay samo za modele objavljene nakon 2013 .;
 • Siri je samo engleski;
 • Daljinski upravljač nije moguće napuniti s USB priključka;
 • Nedostatak USB konektora;
 • Nedostatak optičkog konektora za audio uređaje.

Dune HD Pro 4K

Možda najskuplji uređaj od svih ovdje predstavljenih, čija je cijena sasvim opravdana. Nedvojbeno je prednost ovog modela izvrsna kvaliteta prenesene slike koju je također lako prilagoditi. Visoka razina Dune HD Pro 4K opravdana je činjenicom da podržava tehnologije poput 4K, HDR. A veliku brzinu reprodukcije ovih tehnologija osiguravaju dobri tehnički parametri samog uređaja (2 GB / 16 GB memorije), mogućnost povezivanja na Internet putem LAN porta brzinom od 1 Gbit.

Dune HD Pro 4K

Prednosti:

 • Najbolje recenzije kupaca o kvaliteti slike;
 • Jednostavnost, brzina postavki;
 • Dosta I / O, uključujući optičke i kompozitne;
 • Izvrsna ergonomija uređaja, sat na prednjoj ploči;
 • Funkcionalni zaslon;
 • Prikladno, čitljivo sučelje;
 • Podrška za iPhone usluge u oblaku.

Mane:

 • Softver niske kvalitete;
 • Zastarjeli operativni sustav;
 • 3D Blu-Ray slike nisu uvijek čitljive;
 • Nema memorije za točke Wi-Fi veze;
 • Bolje je kupiti vlastiti HDMI kabel jer onaj koji dolazi s uređajem nije visoke kvalitete.

Zaključak

Naš članak prikazuje samo najpopularnije modele pametnih TV kutija. Međutim, možda imate svoje preporuke za set-top box koji koristite ili smo možda zaboravili spomenuti.Uvijek nam je drago pročitati vaš savjet kako odabrati takav uređaj, koji je uređaj najbolje kupiti i koji su po vama najbolji proizvođači ove tehnologije? Ili možda iz osobnog iskustva znate kako, na primjer, izbjeći pogreške pri odabiru uređaja, pogotovo ako je vrhunske razine? Podijelite s nama svoje iskustvo i znanje u komentarima na ovaj članak.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *