🏍️ Najbolje kacige za motocikle, skutere i ATV-ove za 2020. godinu

0

Vožnju na motociklu, skuteru i ostalim ekstremnim prijevozima ne prate samo pozitivne emocije i adrenalin. Takva razonoda može uzrokovati ozbiljne ozljede zbog visokog rizika od ozljeda. Zato svaki iskusni bajker zna da ni u kojem slučaju ne smijete sjesti za volan bez posebne kacige. Ova oprema je na tržištu predstavljena u velikim količinama, a kako se ne biste zbunili u ogromnom asortimanu, redakcija stranice "best-hr.designuspro.com" pripremila je ocjenu najboljih kaciga za 2020. godinu.

Biramo ovisno o veličini

Najvažniji kriterij koji će vam pomoći da se odlučite za traženi proizvod je opseg glave. Da biste to učinili, naoružajte se mjernom trakom, uspravite se, mjerenje treba obaviti u području neposredno iznad obrva. Dobivene rezultate uskladite s dimenzionalnom rešetkom proizvođača kacige. Svaka znamenka odgovara određenoj veličini, na primjer, S - 55-56, M - 57-58. Međutim, imajte na umu da se ovi parametri mogu razlikovati od proizvođača do proizvođača. Stoga, prije kupnje pažljivo isprobajte svoju opremu.

Savjet! Ispravno postavljanje kacige je sljedeće: uzmite pribor u ruke, držite se za obje naramenice, lagano ih istežući u različitim smjerovima. Zatim stavite kacigu na glavu, zadržavajući uspravan položaj, ne biste se trebali naginjati naprijed.

Kako odrediti sjedi li oprema ispravno

 • Uši su u ispravnom položaju - ako posebno osjećate nelagodu, uši su vam neudobne, pokušajte podići kacigu i uvrtati je u različitim smjerovima. Još bolje, upotrijebite jorganu. Prvo, pružit će dodatnu udobnost, a drugo, pružit će dodatnu higijenu vašoj glavi.
 • Oprema bi vam trebala čvrsto sjediti na glavi, bez klimavanja. Da biste provjerili ovu točku, jednostavno zakrenite vrat, nagnite se naprijed-natrag - kaciga se ne smije okretati i ne smije sjesti prelabavo.
 • Jednostavnost upotrebe - unatoč činjenici da se pribor mora čvrsto držati, nošenje ga uvijek prati udobnost. Ne smije se osjećati pritisak, protok krvi nije poremećen, a također nema bolova. Da biste to shvatili, hodajte okolo s kacigom na glavi oko 15 minuta, a u tom će razdoblju biti moguće točno odrediti sukladnost proizvoda s vašom glavom. Ali ako postoje bolovi na remenima na obrazima, onda se toga ne treba bojati, jer su naramenice s vremenom sposobne poprimiti anatomski oblik lubanje korisnika.

Vrste robe

Sljedeće vrste su trenutno uobičajene:

 1. Integral je najpopularnija vrsta, spada u najsigurnije vrste robe, jer u potpunosti pokriva glavu vozača. Također, takva kaciga garantira gotovo potpunu zvučnu izolaciju, što će donijeti veću udobnost prilikom putovanja za vrijeme lošeg vremena. Najčešće proizvođač opremi opremu izdržljivim i debelim staklom, koje je dizajnirano da zaštiti motociklista od lošeg vremena i jakog sunčevog svjetla. Mane ovog proizvoda su impresivna težina i nedostatak protoka zraka unutar kacige.
 2. Fullface - takva oprema ne pokriva u potpunosti motociklističku glavu, ali ipak mu pruža pouzdanu zaštitu. Istodobno se održava široko vidno polje, kut gledanja omogućuje vam pomno praćenje ceste. Za dodatnu sigurnost oprema je opremljena posebnim vizirom i osiguračem za bradu.
 3. Otvorena kaciga - kao što i samo ime govori, takva oprema nije namijenjena potpuno skrivanju glave i lica motociklista. Ali takav model uopće ne ometa pregled, ima malu težinu, zbog čega ga većina vozača tako cijeni. Ova je oprema prikladnija za svakodnevna putovanja koja nisu povezana s velikim brzinama i rizikom od padova, ali otvorene kacige ne smiju se koristiti na trkaćoj stazi.
 4. Modularni - takav je proizvod inačica dva u jednom, naime kombinacija integralne kacige i otvorene verzije. Takav je model prikladan jer ima malu masu, ostavlja priliku da razgovarate telefonom, jedete i pijete bez skidanja opreme. Uz udobnost, održava se i visoka razina sigurnosti.

Ostali kriteriji za odabir

Nakon što ste se odlučili za potrebnu vrstu i veličinu kacige, nemojte se opustiti. Oprema, između ostalog, ima niz drugih funkcija i značajki koje mogu utjecati na rad proizvoda. Razmotrit ćemo ove značajke detaljnije.

Materijal za proizvodnju

Najjači i najtrajniji materijal je stakloplastika. Pruža čvrsto tijelo, otpornost na udarce i padove, a korisnik može prilagoditi kacigu prema svojim željama dodavanjem raznih naljepnica i dizajna. Ako si ne možete priuštiti takav materijal, obratite pažnju na modele izrađene od termoplasta. Takav materijal ima nižu cijenu, ali je manje čvrst i otporan na oštećenja.

Osim toga, kaciga mora biti opremljena i zaštićena iznutra; za to se koristi posebna podstava za smanjenje intenziteta udara.

Oblik i težina proizvoda

Najbolja opcija je zaobljeni, pojednostavljeni oblik kacige, koji u slučaju nesreće neće dopustiti stvaranje dodatnih ozljeda zbog jednolikog klizanja.

Što je manja težina opreme, to je manji utjecaj na kralježnicu, što također pozitivno utječe na sigurnost.

Savjet! Nikad ne kupujte rabljenu kacigu. Također, nemojte koristiti opremu koja je sudjelovala u nesreći. Udar i pad mogu oštetiti unutarnji zaštitni dio opreme, a pukotine u ljusci učinit će upotrebu kacige potpuno beskorisnom.

Staklo

Najvažniji dio opreme. Dizajniran je da zaštiti lice motociklista, dok mora udovoljavati zahtjevima koji omogućuju upotrebu opreme tijekom utrka i ekstremne vožnje. Najčešće korišteni proizvod je oznaka BSI.

Također preporučujemo kupnju modela kod kojih možete zamijeniti zaštitno staklo. Aktivna uporaba i brza vožnja dovode do činjenice da se staklo ogrebe, njegova prozirnost smanjuje, a sukladno tome povećava se i vjerojatnost nesreće. Kupnja nove kacige pogodit će vas džepom, a zamjena stakla stare opreme znatno će vam uštedjeti novac.

Ventilacija

Dodatna opcija opreme koja malo povećava troškove. Ali ako ćete aktivno voziti skuter ili bicikl, ne biste trebali štedjeti. Prvo, ventilacija hlađenjem zraka može učiniti česta putovanja ugodnijim. Kao drugo, uporaba kacige postat će higijenskija, jer prozračena obloga upija manje znoja i nečistoće, pa ćete opremu morati rjeđe prati.

Najčešće je ventilacija predstavljena u obliku kanala koje motorista otvara i regulira isključivo prema njegovom ukusu i želji.

Ocjena najboljih kaciga za motocikle, skutere i ATV-ove

AGV Pista Gp R Agv Sjajni ugljik

Ova kaciga potpuno je profesionalna oprema, jer je u njenom razvoju sudjelovao višestruki pobjednik moto utrka. Testiranje je također prošlo sve potrebne postupke uz aktivnu pomoć sudionika natjecateljskih utrka.

Oprema je potpuno zatvorena, no motorist će cijeniti puno vidno polje i dobru vidljivost. Istodobno, zaštita kostiju lubanja motociklista očuvana je čak i u najekstremnijim situacijama. Oprema je čvrsto i sigurno pričvršćena za glavu, održavajući potpunu slobodu kretanja i bez stezanja protoka krvi. Proizvođač je pažljivo pristupio problemu sigurnosti, za to je razvijena posebna tehnologija koja još nema analoge. Bit ove tehnologije svodi se na kompetentnu raspodjelu udarne sile pri padu.

AGV Pista Gp R Agv Sjajni ugljik

Prednosti:

 • odgovoran pristup razvoju i proizvodnji robe;
 • moderan dizajn;
 • mnogo pozitivnih kritika;
 • široko vidno polje;
 • visokokvalitetna i pouzdana gradnja.

Mane:

 • visoka cijena.

Prosječni trošak je 75 000 ruskih rubalja.

ARAI QV-PRO GoldWing

Takva oprema postat će neizostavan asistent biciklista koji se radije vozi gradskim cestama. Prototip modela je poznata sportska inačica kacige, zahvaljujući ovoj sličnosti proizvod je vrlo popularan među ljubiteljima utrka.

Vodeća značajka dizajna je sustav ventilacije. Uključuje složene kanale i usisnike zraka. Da bi prilagodio razinu cirkulacije zraka, motorista ne mora ulagati puno napora i uklanjati zaštitne rukavice. Veliki plus bit će staklo koje ne dopušta da korisnik zaslijepi jakom sunčevom svjetlošću, a sačuvano je i široko vidno polje.

ARAI QV-PRO GoldWing

Prednosti:

 • visokokvalitetna gradnja;
 • visoka razina sigurnosti;
 • zaštita od jakog svjetla;
 • udobna ventilacija.

Mane:

 • krhkost dodatnih elemenata;
 • teško zamijeniti staklo.

Prosječni trošak je 37.000 ruskih rubalja.

SHOEI GT-Air WANDERER2

Ako tražite najudobniji model, ovaj će vas proizvod definitivno zanimati. Unutarnja podstava osigurava udobnost korištenja, zaštita od jakog sunčevog svjetla zaštitit će mrežnicu očiju. Uz to, postoji izvrsna ventilacija, što će cijeniti biciklisti koji puno vremena provode na putu.

Oprema je multifunkcionalna, možete je koristiti svakodnevno ili je možete sigurno nositi na ekstremnim utrkama. Proizvod je certificiran, u potpunosti udovoljava svim međunarodnim zahtjevima. Posebnu pozornost treba obratiti na slučaj izrađen prema posebnom sustavu. Ova tehnologija uključuje kombinaciju ugljičnih vlakana. Zahvaljujući tome dobivate robustan dizajn otporan na udarce. Također, opremu je lako ukloniti ako je potrebno.

SHOEI GT-Air WANDERER2

Prednosti:

 • praktičnost i pouzdanost;
 • visoka kvaliteta po pristupačnoj cijeni;
 • sigurnost;
 • izvrsna ventilacija.

Mane:

 • velika težina.

Prosječni trošak je 31 000 ruskih rubalja.

Shoei Neotec II

Ovaj je proizvod idealan za turistička putovanja na skuteru bez opasnih i oštrih zavoja. Kaciga je modularnog tipa.

Ovaj je proizvod revidirana verzija prethodne verzije, korisnici su već uvažili sve promjene. Dakle, što se promijenilo u proizvodu Prvo, zvučna izolacija zbog aerodinamičnog dizajna kacige. Sada će se motorist osjećati što ugodnije pri velikim brzinama. Drugo, podešavanje sigurnosnih remena također se promijenilo na bolje. A također možete zaboraviti na jak pritisak na uši tijekom preopterećenja, proizvođač se brine zbog ovog problema. U kacigu su ugrađene posebne slušalice kako bi se spriječio pritisak. Tijelo proizvoda je izdržljivo, sposobno je natjecati se u pouzdanosti sa skupljim i opremljenijim modelima. Staklo se može spustiti ako je potrebno, postoji boja za zaštitu od jakog sunca.

Shoei Neotec II

Prednosti:

 • utišavanje buke;
 • slušalice koje štite uši od pritiska;
 • izdržljivo tijelo;
 • pouzdani držači.

Mane:

 • teško je zamijeniti elemente i dijelove.

Prosječni trošak je 40 000 ruskih rubalja.

Morski pas Evo-One 2

Kombinirani proizvod sposoban prijeći od potpuno zatvorene kacige do otvorene i lagane verzije.Ova je značajka dostupna jer se prednja strana proizvoda pomiče prema gore, a ne prema gore. Ovaj je dizajn, naravno, plus, ali svejedno ima nekih neugodnosti, pa je zatvorena verzija popularnija.

Materijal za proizvodnju - termoplastika. Zato model malo teži i ne udara snažno u novčanik. Međutim, snaga tijela je znatno niža, što čini kacigu neprikladnom za opasne utrke s rizičnim vratolomijama. Staklo je napravljeno da zaštiti oči od odsjaja i zadržava se puni kut gledanja.

Morski pas Evo-One 2

Prednosti:

 • Jednostavnost korištenja;
 • niska cijena;
 • mala težina;
 • pojednostavljeni oblik.

Mane:

 • neraznoliki raspon veličina;
 • krhko tijelo.

Prosječni trošak je 25 000 ruskih rubalja.

VSTV IS-MAX II

Elegantna kaciga izrađena je od trajnih materijala, ali njezina je težina značajan nedostatak - duga putovanja mogu vam stvoriti nelagodu u vratu. Ventilacija je također donekle specifična: nekima možda neće biti dovoljna, a nekima je biciklima prilično ugodna tijekom dugih vožnji. Zaštita od sunca izrađena je kvalitativno, staklo se lako pomiče i ne ometa kut gledanja.

VSTV IS-MAX II

Prednosti:

 • izdržljivo tijelo;
 • udoban dizajn;
 • moderan dizajn.

Mane:

 • značajke ventilacije;
 • neki su elementi vrlo osjetljivi;
 • velika težina.

Prosječni trošak je 11 000 ruskih rubalja.

FoxRacing V3 Preest LE

Ako tražite proizvod dizajniran za utrke, ovaj bi model trebao odgovarati vama. Konstrukcija je solidna, sklop je kvalitetan, proizvođač marke ima dovoljno obožavatelja, među njima ima i profesionalnih motociklista i trkača.

Kućište je izrađeno od materijala otpornih na udarce i padove uz minimalno pucanje. Unutrašnjost proizvoda također je dizajnirana s obzirom na potencijalne opasne ozljede. Osigurana je ventilacija, prikladna je u radu i omogućuje učinkovitu cirkulaciju zračnih masa. Vidno polje je dovoljno široko, a mala težina proizvoda spasit će korisnikova leđa, vrat i kralježnicu.

FoxRacing V3 Preest LE

Prednosti:

 • prihvatljiva cijena;
 • mala težina;
 • snaga i pouzdanost;
 • regulacija dodatnih elemenata;
 • ventilacija.

Mane:

 • krhkost dodatnih elemenata.

Prosječni trošak je 25 000 ruskih rubalja.

KACIGA FOX V3 KILA

Poznata među motoristima, kaciga izgleda elegantno i ima izvrsne tehničke karakteristike. Unatoč činjenici da je model relativno nov, on je i dalje tražen do danas.

Snaga opreme je velika, posebna tehnologija će spasiti vrat korisnika od loma čak i u slučaju najtežih i nesretnih padova. Dodatna zaštita nalazi se između glavnog dijela i unutarnje obloge - ovaj će pristup ublažiti pad. Također, vizir sa staklom u stanju je odvojiti se u nuždi, što također minimalizira mogućnost ozljeda. Kaciga je čvrsto pričvršćena za glavu, bez ograničavanja kretanja.

KACIGA FOX V3 KILA

Prednosti:

 • visokokvalitetna ventilacija;
 • pouzdanost i čvrstoća strukture;
 • suvremeni sigurnosni sustav;
 • moderan dizajn.

Mane:

 • poteškoće s zamjenom stakla.

Prosječni trošak je 25 000 ruskih rubalja.

Ako ste imali iskustva s upotrebom proizvoda opisanih u ocjeni, svoje komentare napišite u komentarima.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje