Najbolji proizvođači kobasica u Rusiji za 2020. godinu

0

Odrasli i djeca vole kobasice. Jede se s kruhom, kao međuobrok ili dodaje pečenim proizvodima, salatama, omletima. Način proizvodnje i mješavina aditiva i začina razlikuju različite vrste kobasica. Ali svi su zapanjujući, primamljivi, mirisni. Urednici web stranice "best-hr.designuspro.com" pripremili su ocjenu najboljih proizvođača kobasica u Rusiji za 2020. godinu, analizirajući publikacije regulatornih organizacija, razne ocjene, web stranice proizvođača i mišljenja kupaca.

Kako odabrati

Sastav kobasica vruća je tema. Smatra se da ovaj proizvod sadrži sve osim mesa. Ovo je zastarjela pristranost. Stručnjaci Roskachestva i Roskontrola redovito provjeravaju kobasice. Rezultati se mogu naći u javnoj domeni. Svake godine sve se više primjeraka uspješno testira. Najbolji proizvođači eliminiraju namrgođene aditive, povećavaju postotak čistog mesa. U usporedbi s kobasicama napravljenim prije deset godina, danas se više pažnje posvećuje količini soli i masti. Smanjen je unos kalorija. Proizvodi se prilagođavaju modi zdrave prehrane. Kvaliteta se poboljšava.

Sastav je glavni kriterij odabira. Razlikuje se ovisno o tehnologiji izrade i receptu. Neke vrste su standardizirane prema GOST-u. Proučavanje etikete trebalo bi biti pravilo. Nema kobasice bez aditiva. Čak su i uobičajeni začini baktericidni. Dobro je ako opis ne uključuje soju, škrob, karagenan, natrijev nitrit (boju), mononatrijev glutamat (pojačivač okusa). Ako sastav uključuje prirodno meso, tada mora biti naznačena ocjena (na primjer, prva).

Na što treba paziti: Kada je proizvod visoke kvalitete, proizvođač s ponosom daje što više podataka na etiketi. Osim toga, službena web stranica govori o podrijetlu životinja, hranjenju, mjestu klanja, preradi mesa, receptima.

Tradicionalno je procjena organoleptičkih svojstava važna tijekom inspekcija. Prema Roskachestvu, „nije uvijek najukusnija kobasica najprirodnija“ (istraživanje Doktorske kobasice za 2018. godinu). Okus je vrlo subjektivan faktor. Ali postoje i drugi kriteriji za odabir zajednički svim kobasicama.

Znakovi dobre kobasice:

 • Meso, jednolike boje, ne presvijetlo, sa sivkastim podtonom;
 • Masnoća s bijelom bojom, ravnomjerno raspoređena. Žutilo ukazuje na ustajalost;
 • Ljuska bi se trebala odvajati od mesa bez poteškoća;
 • Kroj je naoko kompaktan, bez šupljina;
 • Aroma je intenzivna, prisutni začini trebaju se isticati.

Koje su klasifikacije kobasica:

 • Po ocjenama: superiorni, prvi, neocijenjeni tip, drugi. Najniža je druga.
 • Po sadržaju mesa: meso, koje sadrži meso, a također i meso-povrće. Prva se sastoji od mljevenog mesa. Meso i povrće od mesa razlikuju se malim postotkom mesa, žitarice ili soja dodaju se potonjoj vrsti.
 • Po tehnologiji proizvodnje: kuhano, kuhano-dimljeno, polu-dimljeno, sušeno, nekuhano dimljeno, jetrenica.

Energetska vrijednost: Na broj kalorija utječe vrsta mesa, broj pratećih komponenata, način proizvodnje, pa čak i ljuska. Općenito, svinjetina je masnija od ostatka. A proizvod od mljevene piletine manje je kaloričan. Kuhane kobasice najmanje su masne. Budući da se meso za njihovu proizvodnju dugo kuha, ono daje malo masti u juhu. Nakon ovog tretmana ostaje prosječno 170 kcal na sto grama. Dodatak škroba ili mlijeka povećava energetsku vrijednost do 250 kcal. To nije puno u usporedbi s drugima. Preporuke nutricionista da se dimljene kobasice kuhaju prije jela nisu besmislene.

Najbolji proizvođači kobasica u Rusiji za 2020. godinu

Prokuhano

Miratorg. Doktorski

Najveća marka. Što se tiče proizvodnje govedine, prije svega u zemlji, proizvodnja svinjskog mesa pokriva značajan dio ruskog tržišta. Stalni rast volumena postiže se zahvaljujući kvalificiranom osoblju, inovativnom pristupu i dobro izgrađenim organizacijskim lancima. Prioritet je briga o okolišu, ekološkoj sigurnosti, prirodnim proizvodima.

Prema mišljenju kupaca, Miratorgovi proizvodi su ukusni, izgledaju ukusno, dobro upakirani, raznoliki, domaći poluproizvodi su jednostavni za pripremu. Dostupno u bilo kojem supermarketu u vašoj blizini, često uz popuste.

Kobasica "Doktorskaya" mnogo je puta pregledana od strane regulatornih tijela. Fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize pokazale su visok postotak sigurnosti. Sastav nije najidealniji, na primjer, postoje fosfati, ali opis sastojaka na pakiranju je iskren, niti jedna komponenta nije navedena. Svinjetina i govedina su uravnoteženi. Bez dodanih konzervansa. Masti je previše, na gornjoj granici norme utvrđene GOST-om (20%). Ali također pruža izvrsna organoleptička svojstva (okus, boja, miris). Prosječna cijena bez dionica za težinu od 480 g iznosi 216 rubalja.

kobasica Miratorg. Doktorski

Prednosti:

 • Proizvedeno u skladu s GOST;
 • Točnost označavanja;
 • Siguran kvalitetan sastav;
 • Meso, gustoća konzistencije;
 • Dostupnost u cijeloj zemlji.

Mane:

 • Nije otkriven.

Borodinova mesna kuća. Teletina u plavom

Kobasice mesne kuće Borodin rade se samo od vrhunskog mesa i začina. Ne postoje pojačivači okusa, mononatrijev glutamat, karagenan i soja. Rezultat su proizvodi koji su dobri za zdravlje. Tvrtka posebnu pažnju posvećuje ambalaži. Konkretno, prvi su u zemlji primijenili inovativne, ekološke metode pakiranja.

Asortiman se neprestano širi, među kuhanim kobasicama postoje tradicionalna svinjetina i govedina, mješovita, kao i od puretine ili teletine. "Teletina u plavom" prošla je test za Roskontrol. Prepoznato kao sigurno, bez konzervansa, s optimalnim udjelom vlage. Otkriveni nedostaci: od mljevenog mesa, nedovoljno izmiješanog, nalaze se veliki komadi slanine.

Kupci vole proizvode Mesne kuće Borodin zbog svog sastava. Neki primjećuju neukus, svježinu u usporedbi s konkurentima, unatoč obilju začina. Istodobno se podrazumijeva da je to zbog nedostatka pojačivača okusa.

kobasica Borodinova mesna kuća. Teletina u plavom

Prednosti:

 • Sastav bez štetnih aditiva, antibiotika i GMO-a;
 • Mesnat miris, lijepe boje, apetitnog izgleda;
 • Nježnost, sočnost;
 • Moderno vakuumsko pakiranje.

Mane:

 • Nije otkriven.

Kuhano-dimljeno

Welcom. Domaća dimljena kobasica

Proizvođač mesnih proizvoda radi od 2004. godine u kvartu Istra moskovske regije, u ekološki čistom području. Od samog početka tvrtka je odbijala koristiti zamjene za meso, soju i genetski modificirane komponente. Ovaj pristup su cijenili kupci, kušači i stručnjaci. Službena web stranica ima impresivan popis fotografija s nagradama.

Sastav kobasica domaće dimljene: svinjetina, češnjak, sol, mljeveni crni papar. Tekstura je gruba. Okus je umjereno ljut.Kratki vijek trajanja nije nedostatak, mesni proizvod "bez aditiva" ne može se dugo čuvati. Prosječna cijena: 290 rubalja.

kobasica Welkoma. Domaća dimljena kobasica

Prednosti:

 • Ne-GMO i bez soje;
 • Ugodna organoleptička svojstva;
 • Vrijednost za novac.

Mane:

 • Nije otkriven.

U blizini tobogana. Balykovaya

Marka koja se dinamično razvija sa zatvorenim proizvodnim ciklusom, proizvodi prirodne kobasice, delicije i domaće praktične poluproizvode od mesa. Farma uključuje polja za uzgoj stočne hrane, mlinove za hranu za životinje, moderne farme svinja, pogon za preradu mesa u regiji Tver, kao i kafiće u središtu Moskve. Neke vrste kobasica kuhaju se ručno, uključujući kuhane i dimljene.

Balikovaja kuhano-dimljena izrađena je od svinjetine i slanine najviše kvalitete, uz dodatak začina. Sastav nije najidealniji. Tu su karagenan i škrob. Ali rezultat je proizvod s pristojnim organoleptičkim svojstvima. Mnogi kupci vole okus šunke, apetitan izgled na rezanju, ugodnu aromu. Štap u umjetnoj ljusci košta 350 rubalja.

kobasica Blizu tobogana. Balykovaya

Prednosti:

 • Odabrane poljoprivredne mesne sirovine;
 • Ručno kuhanje;
 • Uspješna kombinacija začina;
 • Prekrasan izgled;
 • Puno pozitivnih kritika.

Mane:

 • Nije otkriven.

Poludimljeni

Mikoyan. šunka

Pogon za preradu mesa Mikoyanovsky osnovan je prije više od dva stoljeća, 1798. godine. Uvršten je u TOP najvećih proizvođača u Rusiji. "Doktorskaya" prema GOST prvi je put proizvedena 1936. godine upravo u ovom poduzeću. Ovdje su se prvi put probali i recepti za mnoge druge kobasice. Danas asortiman uključuje bezbroj pozicija. Stalno se pojavljuju novi predmeti. Roskontrol je komentirao obilježavanje niza predmeta. Proizvođač je ispravio pogrešku.

Krajem 2019. godine na natjecanju Mesni oskar dodijeljene su kuhane i dimljene vrste: Mikoyanovsky cervelat, talijanski sušeni, Stolichnaya. Uz to, svi proizvodi redovito dobivaju pozitivne ocjene kupaca. Na primjer, polu dimljena šunka popularna je zbog svog ukusa poznatog iz djetinjstva, mesnate konzistencije i ugodne arome. Sadrži niz upitnih dodataka poput karagenana, škroba, gume konjac. Međutim, prema Roskachestvu, kada se mesni proizvod proizvodi prema TU, to nije kršenje. Ostali biološki i kemijski parametri su normalni. Nema konzervansa. Rezultat je potpuno siguran proizvod.

kobasica Mikoyan. šunka

Prednosti:

 • Dugogodišnje iskustvo, kvaliteta prerade mesa;
 • Tradicionalni okus, boja, izgled, miris;
 • Nizak sadržaj soli;
 • Nedostatak konzervansa;
 • Dostupnost u bilo kojem obližnjem supermarketu.

Mane:

 • Nije otkriven.

Dymov. Beč

Tvrtka Dymov proizvodi zdrave, ukusne, jeftine, originalne mesne proizvode za svaki dan i za svečanu gozbu. Tvrtka neprestano proširuje svoj asortiman izdavanjem novih predmeta. Na primjer, mesni čips, trakice, grickalice "Picolini" i "Kobanosi" postali su popularni kod mnogih ljudi, ali nekada nisu postojali. Također mi se svidjela linija 100% prirodnih proizvoda „Dymov. Farma ”bez konzervansa i ručno izrađenih pojačivača okusa. Serija visoke kuhinje odlikuje se dodavanjem neobičnih sastojaka (orašasti plodovi, rijetko bilje, suho voće). Proizvođač je više puta nagrađivan. Neki su proizvodi označeni posebnim oznakama kvalitete (kobasice "Mliječne", okruglice).

Salama "Beč" izrađena je od govedine i svinjskog mesa prema ekskluzivnoj recepturi, prirodnom metodom pušenja. Struktura je sitnozrnasta. Dodani neželjeni sastojci: pojačivač okusa, učvršćivač boje. Međutim, njihov sadržaj je minimalan i nije opasan. Smjesa začina i začina, količina limunovog soka dobro su odabrani, dajući proizvodu sofisticiranost. Kobasica u umjetnom ovitku. Težina: 330 g. Prosječna cijena: 270 rubalja.

kobasica Dymov. Beč

Prednosti:

 • Vrhunski mesni materijal;
 • Tradicionalni začin za salamu;
 • Ugodna mješavina začina;
 • Niska cijena za ponuđenu kvalitetu;
 • Atraktivnost pakiranja.

Mane:

 • Nije otkriven.

Suho sušeno

Rublevsky. Bravo Maestro

Holding Rublevsky proizvodi vrhunske mesne prerađevine za Moskvu i regiju. Na modernoj europskoj opremi koja čuva prirodni sadržaj bjelančevina, vitamina i mineralnih soli. Obrađuje se samo ohlađeno meso i prirodni začini.

Asortiman suhomesnatih kobasica uključuje: Salami Contadino, Salami del Norcino, Salami del Borgo, Bottega Milano i Bravo Maestro. U cijelom je sastavu pristojan, koriste se svinjska lopatica i prsa. Potrošače zbunjuje samo nekoliko aditiva: kalijev nitrat i silicijev dioksid. Ali okus je izvrstan. Pregled recenzija na internetu pokazuje da je preporučljivo jesti kobasice svježe i bez kruha kako biste u potpunosti uživali u proizvodu. Glavni nedostatak je što brzo završava. Volumen: 150 g. Prodano po cijeni od 290 rubalja.

kobasica Rublevsky. Bravo Maestro

Prednosti:

 • Kobasica ruske proizvodnje, ali europske kvalitete;
 • Dobar sastav, okus i miris mesa, apetitan izgled;
 • Prekrasan dizajn ambalaže.

Mane:

 • Nije otkriven.

Okhotny Ryad. austrijski

Zaštitni znak Okhotny Ryad stvorio je pogon za preradu mesa Mikoyan za proizvodnju izvrsnih delicija najviše kvalitete. Za to je otvorena posebna radionica ručnog rada. Koriste se samo ohlađene sirovine, prirodni začini. Koriste se stari provjereni recepti.

Proizvođač nudi sljedeće vrste suhog sušenja: "švicarski" i "austrijski". Drugi je napravljen od govedine i svinjetine, uz dodatak senfa i papra. Konzistencija je srednje zrnasta, dobro izmiješana. U umjetnom kućištu. Prodaje se po cijeni većoj od prosjeka, po mišljenju kupaca odgovara kvaliteti

kobasica Okhotny Ryad. austrijski

Prednosti:

 • Ohlađeno meso najviše kategorije;
 • Ne-GMO sastav;
 • Ručna metoda proizvodnje;
 • Profinjenog okusa, mesnate arome.

Mane:

 • Nije otkriven.

Nekuhani dimljeni

Klinski. Braunschweig polusuh

Najstariji pogon za preradu mesa u Moskovskoj regiji proizvodi više od dvjesto vrsta mesnih proizvoda. Postoji nešto čime se možemo ponositi: tehnološka proizvodnja; zaposlenici koji rade generacijama; prestižne nagrade. Mnogi su proizvodi dobili diplome ruskog programa kvalitete.

Recenzije kupaca su najbolje, unatoč nekim komentarima Roskontrola i Roskachestva, mnogima se sviđa okus proizvoda. Recepti igraju ulogu koju proizvođač pažljivo odabire, testira, poboljšava, nastojeći pronaći ravnotežu između tradicije i modernosti.

Kobasica "Braunschweig polusuha" od govedine, svinjetine i slanine prepoznata je kao sigurna, visokokvalitetna, ukusna. Konzistencija je nešto tvrđa nego što je potrebno. Povremeno se nađu veliki komadi slanine. Nema drugih nedostataka. Bez konzervansa. U prirodnom kućištu. Lijep miris, boja, smrad. Pogodno za svečani stol i za svaki dan.

kobasica Klinsky. Braunschweig polusuh

Prednosti:

 • Strogo pridržavanje GOST-a;
 • Kvaliteta, sigurnost;
 • Točnost podataka na pakiranju;
 • Dostojne organoleptičke značajke;
 • Rasprostranjenost u cijeloj zemlji, u mnogim supermarketima.

Mane:

 • Nije otkriven.

Cherkizovo. Salchichon od kobasica

Izdanje Agroinvestor svake godine odabire najbolje proizvođače mesa. Posljednji put, 2019. godine, Cherkizovo je proglašeno pobjednikom (na drugom mjestu je Miratorg, koji započinje s ocjenom). Uspjeh proizlazi iz pažnje na potrebe potrošača. Proizvođač je poznat od 1974. Prošle godine marka je napravila drastične promjene: poboljšala je recepte za svinjske proizvode, promijenila pakiranje, smanjila asortiman. Uklonjeni proizvodi koji ne ispunjavaju očekivanja kupaca. Istodobno su se pojavili novi predmeti. Na primjer, u kategoriji nekuhanih dimljenih proizvoda za ispitivanje se preporučuju: "Moderno", "Salyamini", "Astoria".

Među sirovim dimljenim kobasicama Salchichon se već dugi niz godina dobro prodaje. Svinjetina, slanina, mlijeko u prahu, začini i ostali sastojci stvaraju poseban okus kiselinom. Kupci imaju dojam da je doista od mesa, pa ga nije sramota staviti na svečani stol. Umjerena tvrdoća. Tekstura je srednje zrnasta. Za one koji nisu u mogućnosti sami rezati tvrde vrste kobasica, nude se gotovi rezovi. Koliko košta bestseler "Salchichon": štruca od oko 300 rubalja, paket kriški - malo više od stotinu.

kobasica Cherkizovo. Salchichon od kobasica

Prednosti:

 • Popularni premium proizvod;
 • Sastav bez soje, GMO, ništa više;
 • Uravnoteženi profinjeni okus;
 • Puno pozitivnih kritika na Internetu.

Mane:

 • Nije otkriven.

Zaključak

Teško je raspravljati o okusu i aromi kobasica. Mnogo subjektivno. Morate probati. Glavna stvar na koju treba obratiti pažnju je sastav. Ako volite vrhunske proizvođače, recite nam koje su vam se vrste kobasica svidjele više od ostalih.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *