Najbolji daljnogledi za pneumatiku za 2020. godinu

0

Čovjeku ništa neće pomoći u lovu više od psa Langhaara i podešenog teleskopskog nišana. A ako s prvim nema problema, onda optika bez nišana može pokvariti dojam ovog drevnog običaja. Često, neiskusni ljudi, ciljajući na nepomičnu patku, donose kući mlijeko, kriveći pištolj za neuspjeh, jer je pogled nov, koriste ga profesionalci itd. Međutim, iskusni lovci kažu suprotno: "Pogrešno podešena optika isto je što i pucati dok su mu vezali oči." Stoga su urednici web stranice „best-hr.designuspro.com“ za vas pripremili ocjenu optičkih nišana za pneumatiku za 2020. godinu.

Informacije o modernim optičkim nišanima

Glavna funkcija svake optike je povećati šansu da pogodi cilj povećavanjem vizualne slike koja se javlja zahvaljujući optičkim lećama. Dakle, lovac će pogoditi metu, nalazeći se na udaljenosti stotinama metara od nje.

Svaki optički nišan ima prednosti:

 • Smanjivanje opterećenja vida zbog činjenice da su se meta i mreža smjestili na istoj udaljenosti od ljudskog oka;
 • Zahvaljujući lakom podešavanju karakteristika dioptrije, čak će i slabovidna osoba pogoditi metu;
 • Povećan domet nišana.

Pored toga, nekoliko se nedostataka razlikuje u opciji nove generacije za zračne puške:

 • Ako osoba nema osnovna znanja i vještine na polju podešavanja optike, tada će joj biti teško u prvom pokušaju postaviti točne parametre;
 • U prisutnosti puške kao što je "Sam Yang Dragon Claw.50", osobi je potreban poseban uređaj, jer će standardna optika izgubiti postavke nakon prvog hica, au nekim situacijama neće uspjeti.

Ispravno uočavanje

Prvi zadatak za izvođenje nula je kombiniranje ciljanja i pogođenih točaka na odabranoj udaljenosti. Ovisno o udaljenosti, metak leti ili više (kratka udaljenost) ili niže (50 metara i više). Prilagodba se odvija:

 • Zahvaljujući mehanizmu korekcije koji je prisutan na nišanu;
 • Ako postavite končić s pomakom visine.

Položaj tijela također utječe na metode vida. Neki radije pucaju iz puške iz istog položaja koji koriste u lovu, dok drugi - iz položaja potpore.

Nakon što je osoba zauzela položaj, postoji izbor udaljenosti.

Iskusni lovci preporučuju usmjeravanje puške na udaljenost od 15-20 metara od cilja, jer to jamči precizno poravnanje ciljanja i pogodaka.

Nakon prvih hitaca osoba gleda gdje je skupina metaka pogodila i okreće bubanj smješten na optici u pravom smjeru.

Osnovno postavljanje

 1. Pola prstena pričvršćene su na šipku Weaver, ugrađen je nišan, gornji dijelovi prstenova su pričvršćeni na vrhu tako da se optička cijev može bez poteškoća pomicati.
 2. Udaljenost okulara se podešava: osoba stavlja oružje na rame i postiže puni prikaz.
 3. Opseg se okreće sve dok križanje ne zauzme vertikalni položaj okomito na pušku.
 4. Vijci na prstenovima su zategnuti.
 5. Pokrivač se vraća na nulu (pogledajte upute kako to učiniti).

Kako odabrati opseg zračne puške?

Postoji najmanje 5 zahtjeva, bez kojih je nemoguće odabrati pravu optiku za zračnu pušku.

Faktor povećanja

Prema ovoj karakteristici vid se dijeli u tri skupine:

 1. Optika s konstantnim povećanjem, obično tri ili četiri puta. Koristi se pri pogađanju cilja na udaljenosti ne većoj od sto metara. Zahvaljujući kutu gledanja od 6 stupnjeva, osoba stvara olovo kad puca na objekt u pokretu.
 2. Uređaje s promjenjivim povećanjem ljudi koriste za lov na udaljenosti od desetaka metara. Povećanje se kreće od 4x do 12x ili 6x do 18x. Dakle, lovac vidi cilj, koji se nalazi na udaljenosti od 300-400 metara.
 3. U sportskom streljaštvu koriste se opsezi s povećanjem većim od 20x i s objektivom od 56 mm.

Promjer leće

Ovaj je parametar važan i pri odabiru odgovarajuće opreme. Prvo, osoba određuje koju će životinju loviti, ako je to vjeverica, tada je prikladna opcija promjera leće do 24 mm, povećanje ne prelazi 4x. Istodobno, ne treba zaboraviti na tehničke karakteristike samog oružja, inače pogled neće postati pomoćnik, već ukrasni ukras. Stoga neki trgovci preporučuju kupnju optike prema pravilu "zlatne sredine", a ne prema broju funkcija.

Cijena

Na cijenu optike utječe kvaliteta materijala i radne karakteristike oružja. Ako osoba ima standardnu ​​pušku tipa MP-512, tada se za nju kupuju uređaji s cijenom od 1000-2000 rubalja. Za lov na divljač (vjeverice, ptice) optika u ovom cjenovnom razredu udovoljava zahtjevima. U suprotnim slučajevima, za pucanje na daljinu veću od 200 metara koriste se nišani koji koštaju od 10 000 rubalja.

Tip končanice

Ovaj atribut nije manje važan od prethodnih, jer točnost gađanja ovisi o ispravno odabranom končanici.

 1. Za lov na nepokretnu metu koristi se optika s dupleks mrežicom. Dobar položaj objekta - velika udaljenost. Prednosti - ciljanje velikom brzinom, preciznost.
 2. Sljedeća vrsta križa je "Mil-Dot". Ciljani končić opremljen je odjeljenjima koji pomažu povećati preciznost u gađanju na udaljenosti od 100-300 metara.
 3. Klasična verzija je mreža u obliku slova T "Penyok". Korišten u pušci Mosin tijekom Drugog svjetskog rata. Glavna prednost je brzinsko ciljanje, nedostatak je što ne možete odrediti udaljenost do cilja.
 4. Uređaji koji su opremljeni dodatnim rešetkama i vagama nazivaju se snajperskim uređajima i češće se koriste u vatrenom oružju tipa SVD.

Iskusni lovci smatraju da je optička mrežica Mil-Dot prikladna za početnike. Međutim, ne smijemo zaboraviti da pravi izbor ovisi ne samo o preporukama, već i o stilu lova i postavljenim zadacima.

Naočala za glavu

Izvršava zaštitnu funkciju, sprečavajući ozljedu oka od odmaka puške i ne dopušta da okular zasvijetli. Sastoji se od gume ili plastike.

TOP 5 opsega za zračnu pušku

Veber PO 3-9 × 42 IR VUK

Ovaj model je univerzalan i čest među lovcima amaterima. Pogled će pomoći osobi da puca iz prilaza. Uređaj je izrađen od zrakoplovne legure aluminija što mu daje lakoću, a kućište je zaštićeno od vlage (klasa IPX7). Vanjska površina cijevi je mat promjera 30 mm. Kako bi se spriječilo zamagljivanje leća, uređaj se tvornički ispuhuje i puni dušikom. Povećanje je 3x-9x.

Končanica u opciji Mil-Dot opremljena je dvobojnim osvjetljenjem: plavim i plavim (postoji 5 razina osvjetljenja). Pri promjeni višestrukosti veličina dijela se ne mijenja. Nuliranje optike uštedjet će vrijeme, jer je točnost mehanizma za unos korekcije 90%, kako bi se spriječilo slučajno rušenje postavljenih postavki, vijci za korekciju opremljeni su posebnim uređajem. Cijena podjele - 0,25 MOA.

Glavna značajka ovog modela je prisutnost snažne spiralne opruge koja nakon 5 godina česte uporabe neće izgubiti početnu elastičnost, a zadržat će i nepromijenjeni položaj nišana nakon pucanja.

Zbog prisutnosti višeslojne prevlake i 92% propuštanja svjetlosti, teleskopski nišan daje jasnu sliku. Još jedna prednost je vidno polje, pa će pri uvećanju od 9x na udaljenosti od 100 metara osoba vidjeti krug promjera 5 m. Uređaj može izdržati odboj kalibra 7,62 × 63 mm, model 1952, lovački uložak 9,3x64 mm Brennecke, ulošci .12 kalibra , kao i .300 Remington Ultra Magnum do 7000 J. Kada se montira na pneumatiku, podnosi energiju njuške do 25 J.

Radna temperatura optike je -25 ... + 40 Celzijevih stupnjeva. Leće se ne magle kad su uronjene na 1 metar. Podnosi vremenske uvjete: od jake kiše do snijega. Dimenzije - 339x84x73 mm.

Trošak optičkog nišana Veber PO 3-9 × 42 IR WOLF iznosi od 9500 rubalja.

Veber PO 3-9 × 42 IR VUK

Prednosti:

 • Punjenje dušikom;
 • Prikladno za zračne puške;
 • Zaštitna klasa IPX7;
 • Okular se sastoji od 6 višestruko presvučenih leća;
 • Pouzdanost;
 • Končanica "Mil-Dot", smještena na staklu;
 • Korekcijski sustav unosa.

Mane:

 • Nuliranje korekcija traje dugo;
 • Montažni prstenovi su srednji;

Gamo 3-9 × 40 BH-GM394

Ovi opsezi poznati su svakom lovcu. Izrađuje ih španjolska tvrtka koja je zauzela posebno mjesto na tržištu za proizvodnju optike i pušaka. Neki koriste proizvode ove tvrtke kao glavni uređaj, objašnjavajući to kvalitetom, pouzdanošću i dostupnošću.

Nišan je postavljen na popularne puške. Kad ga koristi, osoba će primjetno povećati uspjeh u gađanju, čak i kada mijenja oružje. Za ugradnju optike koriste se standardni uređaji. Materijal kućišta je aluminijska legura, zbog čega je težina proizvoda 400 grama s duljinom od 32 cm.

Ako je objekt na velikoj udaljenosti i ne može ga se prepoznati, na dnu leće nalazi se poseban kotačić zahvaljujući kojem će osoba prilagoditi jasnoću slike. Množnost je standardna: 3x-9x, to je dovoljno za pobjedu vjeverica na udaljenosti od 100 metara.

Promjer leće je 40 mm. Uređaj je učvršćen prstenovima za pričvršćivanje. Matura 0,25 MOA. Proizvođač je uzeo u obzir opasnosti prilikom rada uređaja na otvorenom, tako da je zaštićen od udara i prljavštine. Mel-Dot končanica prikladna je za lovce početnike i pomoći će u ispravnom izračunavanju udaljenosti do cilja.

Prosječni trošak proizvoda je od 2500 rubalja.

Gamo 3-9 × 40 BH-GM394

Prednosti:

 • Cijena;
 • Premaz nije ogreban;
 • Pouzdan proizvođač;
 • Kvaliteta izrade;
 • Uključeni alati;
 • Vidno polje je 4,5 x 100 metara.

Mane:

 • Nema pozadinskog osvjetljenja.

Leapers 4 × 32 Compact

Ovaj je uređaj pogodan za ljude koji idu u lov 4-5 dana i provode ga na svjetlu i u sumrak. Povećanje pogleda je konstantno i jednako je 4x. Stoga je neisplativo koristiti uređaj za pogađanje cilja na velikim udaljenostima, ali je 100% prikladan za lov na vjeverice. Optika ima osvjetljenje koje će istaknuti končanicu, ali ne preklapa cilj, što je važno prilikom lova u mraku. Čak i profesionalci u lovu koriste ovaj opseg.

Koristi se klasična mreža "Mil-Dot". To je zbog činjenice da ne znaju svi kako ciljati na "duplex" ili profesionalnu snajpersku mrežu. Ova je opcija prikladna i za profesionalce i za ljude koji nisu držali puške u rukama. Čak i dijete može odrediti udaljenost do cilja i njegovu veličinu, samo pročitajte upute ili pogledajte video upute. Diplomiranje: 0,25 MOA.

Oprema teži 306 grama i duga je 20 cm, što opseg čini kompaktnim u svom segmentu. Instalacija se odvija na Weaver ili Picatinny tračnicu, jer su nosači univerzalni.

Prilagođavanje očne dioptrije omogućit će čovjeku da, čak i s oštećenim vidom, pogodi prosječnu vjevericu ili pticu. To Leapersima 4 × 32 daje dodani rub. Model je široko rasprostranjen na teritoriju Ruske Federacije, a prodaje se u trgovinama u Moskvi i u drugim regijama.

Trošak: od 3000 rubalja.

Leapers 4 × 32 Compact

Prednosti:

 • Pouzdanost;
 • Američka marka;
 • Kompaktnost;
 • Oprema;
 • Pozadinsko svjetlo crveno i zeleno;
 • Prilagodba za očnu dioptriju.

Mane:

 • Nije učinkovit na duge staze.

Patriot P6-24 × 50 AOL

Ovaj uređaj zauzima posebno mjesto na policiji strijelca. Zahvaljujući njemu možete loviti na udaljenosti do 500 metara, jer je povećanje 6x ... 24x. Kućište uređaja izrađeno je od legure aluminija, zbog čega je težina optike 327 grama. duljine 58 cm. Postoji snažna prevlaka, pa se uređaj koristi i na dnevnom i na tamnom svjetlu. Osvjetljenje ne pokriva cilj u uvjetima slabog osvjetljenja, a oči ga se ne umaraju. Zemlja podrijetla marke je Kina. Stoga se oprema može kupiti i u trgovini i naručiti u AliExpressu, gdje je trošak za redoslijed niži.

Model podržava pomak paralaksa koji funkcionira na prikladnoj udaljenosti za osobu, a postoji i korekcija dioptrije koja će pomoći osobama s kratkovidnošću ili dalekovidošću.

Koristi se rašireni Mil-Dot križ. Promjer objektiva 50 mm s promjerom izlazne zjenice 8,2 - 2,1 mm. Vrijednost podjele izmjene i dopune iznosi 0,25 MOA. Osoba samostalno podešava pozadinsko osvjetljenje.

Uređaj je pogodan za postavljanje na popularne puške koje podupiru rešetke za pribor. Prstenovi su univerzalni i odgovarat će Weaveru i Picatinny šini. Promjer pričvrsnih prstenova je 25,4 mm. Uređaj se češće koristi za postavljanje na lovačke puške, nakon montiranja težina će se malo povećati, ali to neće utjecati na kvalitetu lova. Za pouzdanost i trajnost uređaj je zaštićen od vlage i prašine. Također, uređaj može izdržati pad na zemljani put s visine od 1,5 metra bez dodatnih ubrzanja. Da bi se spriječilo zamagljivanje optike od pada temperature, unutra se pumpa plin umjesto zraka.

Prosječni trošak: 4290 rubalja.

Patriot P6-24 × 50 AOL

Prednosti:

 • Vrijednost za novac;
 • Prilagođavanje paralaksa i dioptrije za oko;
 • Snaga;
 • Maksimalna multiplikacija 24x;
 • Težina 327 grama.

Mane:

 • Nije pronađeno.

Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9 × 40 26 mm

Optika je namijenjena lovu na kratkim i srednjim udaljenostima. Korisnici imaju dobru točnost čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Povećanje se povećava s 3x na 9x.

Tijelo je izrađeno od trajne metalne legure. Stoga se nišan koristi čak i u puškama poput Crosman BP9M22GSL. Unutrašnjost optike ispunjena je argonom s kriptonom, što je čini zaštićenom od vlage. Zbog matirane površine nema odsjaja sunca, pa se položaj lovca neće otkriti prije vremena.

Optika je izrađena od izdržljivog stakla i sposobna je izdržati povratni udar pri snazi ​​pucanja od 20 J. Leće imaju premaz koji štiti uređaj od prašine i prljavštine.

Pozadinsko osvjetljenje zamijenjeno je izvornim sustavom Twilight Light, zahvaljujući kojem osoba dobiva jasnu sliku u uvjetima slabog osvjetljenja.

Uređaj koristi končanicu Tri-MOA. Izrađen je u obliku gravure na optici, stoga, nakon isteka radnog vijeka, neće izgubiti svoje izvorne kvalitete.

Na kućištu se nalaze prstenovi za vodoravno i okomito podešavanje. Vrijednost podjele korekcije je 0,25 MOA.

Prosječni trošak od 20 000 rubalja.

Leupold VX-Freedom Rimfire 3-9 × 40 26 mm

Prednosti:

 • Kvaliteta izrade;
 • Punjeno argonom s kriptonom;
 • Staklo otporno na udarce;
 • Končanica Tri-MOA;
 • Izvorno osvjetljenje.

Mane:

 • Trošak;
 • Nije prikladno za početnike.

Izlaz

Na svijetu postoji još stotinu dometa, i kolimatorskih i sportskih. Ocjena predstavlja uobičajene uređaje koje koristi 60% lovaca. Ako imate iskustva u korištenju optičkih nišana opisanih u ocjeni ili zanimljivijeg modela, recite nam o tome u komentarima.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *