Najbolje kasting mreže za 2020

0

Takav pribor poput mreže aktivno se koristi bilo tijekom profesionalnog ribolova u industrijskim razmjerima, bilo kod krivolovaca. Mreže za lijevanje mali su izuzetak od općeprihvaćenog pravila. Hvatanje podvodnih stanovnika uz njegovu pomoć u većini je slučajeva klasificirano kao sportska vrsta ribolova. To je zbog činjenice da mreža za lijevanje, u usporedbi s običnim priborom ove vrste, ne predviđa stacionarnu ugradnju na ribnjak. Također, nije ga potrebno premještati oko rezervoara pomoću čamca ili drugih plutajućih sredstava.

Ribolov takvom opremom obavlja se ručno. Uz to, njihova uporaba omogućuje aktivnu, stalnu potragu za mjestima na kojima se akumuliraju ribe. Treba imati na umu da uporaba takve opreme zahtijeva stalnu aktivnost i kretanje po rezervoaru, tako da neće ostaviti ravnodušnim nijednog ribolovca. Urednici web stranice "best-hr.designuspro.com" pripremili su za vašu pažnju, uzimajući u obzir savjete i preporuke ogromnog broja korisnika, ocjenu nekih od najboljih novih proizvoda, visokokvalitetne popularne modele mreža za lijevanje za 2020. godinu.

Opis pribora

Ribolov mrežama za lijevanje, koji se često nazivaju padobranima ili pelerinama, tradicionalna je metoda ribolova u zemljama smještenim u Aziji i Južnoj Americi. Među domaćim ribarima ovaj način ulova ribe nije raširen i raširen. Međutim, u posljednje vrijeme, zbog visoke uhvatljivosti i jednostavnosti upotrebe, ovaj pribor dobiva sve veću popularnost.

Kako se koristi i emitira

Korištenje pelerina vrlo je naporan i ujedno vrlo mukotrpan proces. Međutim, s velikom marljivošću i željom da savladaju tehniku ​​lijevanja takve opreme, moći će gotovo svaki korisnik. Tehnika ribolova takvim priborom je sljedeća:

 • Ribar, koristeći posebnu tehniku, mota mrežu oko svoje ruke, a zatim je baca na unaprijed određeno mjesto na rezervoaru.
 • Nakon bacanja, padobran se potpuno otvara, čime pokriva određeno područje u vodenom području.
 • Nakon potpunog uranjanja na dno napunjenog dijela platforme, tvori kupolu.
 • Nakon uspješnog bacanja, nakon nekoliko sekundi, ribar naglo povlači konop koji je vezan na dnu platforme. To steže petlju i zatvara kupolu.
 • Nakon zatvaranja kupole, riba koja se nalazila u prostoru za lijevanje ulazi u vreću i ne može iz nje izaći. U završnoj fazi rt se iz rezervoara podiže na površinu i iz njega se uklanja ulov.

Što su oni? Mreže za lijevanje podijeljene su u 2 vrste, međusobno se razlikuju i dizajnerskim značajkama i tehnikom primjene, načinom ribolova.Takva je oprema američkog (američkog) i španjolskog (španjolskog) tipa.

Pregled alata američkog tipa

Mreže za lijevanje američkog tipa, ili kako ih još nazivaju - Amerikanke, okrugli su pribor, uz čije su vanjske rubove navijeni kabel od najlona. Na kabel su dodatno pričvršćeni posebni utezi od olova. U središnjem dijelu kruga izrađena je posebna rupa, opremljena prstenom.

Središnji prsten povezan je s vanjskim krugom pomoću posebnih privezaka. U gornjem dijelu priveznice prolaze kroz samu rupu i pričvršćene su na površinu prstena. Zahvaljujući posebnom zakretanju, prsten se pričvršćuje na vučnu vrpcu. Ova linija služi za bacanje opreme u vodu, kao i za izvlačenje na obalu. Postoje 2 sorte Amerikanki, koje se razlikuju u veličini prstenova (s velikim i malim).

Prilikom ribolova na pribor vučno uže, uz pomoć ugrađenih praćki, počinje povlačiti čipku opremljenu teretom u središte. Zbog toga je padobran čvrsto zategnut, a u njegovom središtu formira se gusta neprobojna vreća koja ne dopušta plijenu da izađe iz opreme.

Koristeći Amerikanku s velikim prstenom

Mreže za lijevanje u američkom stilu opremljene su velikim prstenovima (zvanim i "frizbiji"). U pravilu se takav pribor dovršava prstenovima koji se sastoje od 3 reda. Uz to, često se nalaze i platforme opremljene jednim velikim dvostrukim prstenom.

Treba imati na umu da su Amerikanke u usporedbi s drugom opremom ove klase puno prikladnije za upotrebu. Lakše ih je baciti u vodu, kao i izvući na površinu. Tijekom lijevanja neće se otvoriti prije vremena, a njihove se linije, uz aktivnu upotrebu i ribolov, neće zapetljati, što uvelike pojednostavljuje postupak ribolova.

Mreže za lijevanje u američkom stilu malog prstena

Amerikanke, koje su opremljene malim prstenovima, svojim dizajnom neodređeno podsjećaju na pelerine u španjolskom stilu. Prilikom izvlačenja takve opreme na obalu, prsten postupno zateže padobran i čvrsto ga pritiska na uže. Valja napomenuti da se takav rt obično koristi u rezervoarima s teškim uvjetima ribolova.

Amerikanac, opremljen malim prstenovima, za razliku od ostalih vrsta pribora, pogodan je za ribolov čak i pri jakim naletima vjetra. Odabir rta u američkom stilu opremljenog malim prstenovima, prije svega, trebao bi uzeti u obzir pokazatelje rasta ribiča koji će ga koristiti. Kriteriji za odabir takve opreme su sljedeći:

 • Ako je visina ribolovca manja od 145 cm, tada se preporučuje odabir pribora čiji promjer ne prelazi 3 metra.
 • Korisnici koji su visoki do 170 cm trebaju odabrati takvu opremu promjera do 3,5 m.
 • Za ljude čija visina prelazi oznaku od 180 cm prikladne su platforme bilo kojeg promjera.

Opis mreža za lijevanje španjolskog tipa

Prema dizajnu, Španjolke imaju neke razlike u odnosu na Amerikanke. Dizajn obilježja Španjolke uključuju kriterije kao što su:

 • nedostatak praćki;
 • vučna vrpca pričvršćena na sredinu;
 • toneri se nalaze na maloj udaljenosti od rubova.

Zbog takvih razlika u dizajnu, tijekom lijevanja u vodu, Španjolac se ne ponaša kao mreža za lijevanje američkog tipa. Tijekom ribolova i izvlačenja na obalu, tonula se počinju okupljati u središnjem dijelu. Zahvaljujući tome, blokiraju se svi izlazi ribe uhvaćene u džepu formirane duž njezina oboda tijekom lijevanja u vodu.

Materijal za proizvodnju

U proizvodnji opreme za lijevanje koriste se materijali poput ribolova i najlonskog konca. Vrijedno je napomenuti da su se ti materijali već dugo pokazali u ribarstvu s pozitivne strane, ali imaju neke razlike. Na primjer, ako planirate koristiti mali rt u prljavom ili pretrpanom ribnjaku, tada je u ovom slučaju bolje kupiti opremu izrađenu od jakih najlonskih niti.

Za ribolov u čistim vodama preporuča se kupiti proizvode izrađene svijetlom linijom. Uz to, linija, za razliku od najlona, ​​ima najbolju vlačnu čvrstoću.

Kada kupujete mreže velikog promjera izrađene od najlona, ​​morate uzeti u obzir činjenicu da takva oprema postaje teža kad je mokra, budući da se njezina masa znatno povećava, uslijed čega će biti puno teže ponovno baciti u vodu. Zbog toga morate znati da su proizvodi, u čijoj se proizvodnji koristila ribolovna vrpca, puno lakši od opreme izrađene od najlona. Iz istog razloga, rt napravljen od ribolova, čak i nakon što se smoči, lakše je i lakše ponovno baciti u vodu na daljinu.

Glavni kriteriji za odabir

Pri kupnji mreže za lijevanje, prije svega, preporuča se obratiti pažnju na pokazatelj debljine niti od kojeg je izrađeno njegovo platno. To je zbog činjenice da oprema, napravljena od tanke niti, bolje zadržava plijen tijekom ribolova.

Prije kupnje takvog pribora, morate se upoznati s takvim parametrima kao što su veličina i sposobnost potapanja materijala od kojeg su izrađeni. Sposobnost potonuća padobrana određuje pokazatelj njegove ulovljivosti. Određuje se prema sljedećim kriterijima:

 • Pokazatelj veličine stanice.
 • Ukupna težina opreme.
 • Pokazatelj promjera crte.

Težina pribora izravno ovisi o tonerima, u čijoj se proizvodnji, u pravilu, koristi olovo. Za 1 kvadrat. m. platna čini 1,5 kg slivnika. Pri odabiru materijala također treba imati na umu da ribolovna vrpca, za razliku od najlonskog konca, brže tone i ne upija vlagu. No, najlon od najlona postaje tvrđi nakon prvog bacanja, pa kad se ponovno baci, tone na dno brže od opreme napravljene od ribarske linije.

Početnicima ribolovcima koji nemaju iskustva u korištenju mreža za lijevanje bit će teško koristiti oštrice velikog promjera, pa se neiskusnim korisnicima savjetuje kupnja oštrica koje ne prelaze 1,5 m. manja dubina na predviđenom mjestu ribolova.

Najbolje kasting mreže za 2020

Većina početnika ribolovaca postavlja si pitanje: "Koji je model mreže za lijevanje bolji?" Nitko neće moći dati jednoznačan odgovor na takvo pitanje. Činjenica je da se takva oprema odabire ovisno o svrhama njezine uporabe, kao i uzimajući u obzir uvjete rezervoara.

Da biste ulovili živi mamac, preporučuje se kupnja opreme sa stanicama čija veličina ne prelazi 1 cm. Za ribolov na moru trebate kupiti Amerikanca opremljenog malim prstenom. To je zbog činjenice da frizbi nije pogodan za ribolov pod jakim naletima vjetra, što se često događa na moru. Da biste utvrdili koji je pribor bolji - američki ili španjolski - trebali biste detaljnije proučiti njihove značajke. Prednosti Amerikanke su:

 • jednostavnost upotrebe (lakše ga je baciti u rezervoar);
 • dobri pokazatelji uspješnosti;
 • visoki pokazatelji snage i pouzdanosti.

Glavna prednost španjolske gripe je što se može koristiti čak i u vodama s teškim terenom. Takav se pribor često koristi u rezervoarima s jako posutim, zaraslim dnom, jer Španjolac, za razliku od američkog, nije sklon tzv. kuke.

Na domaćem je tržištu vrlo popularna oprema iz srednje cjenovne kategorije ruske i američke proizvodnje. Također, jeftini modeli kineske proizvodnje u velikoj su potražnji među potrošačima, koji su po kvaliteti malo inferiorniji od američkih kolega, ali su, istodobno, mnogo jeftiniji.

Gdje mogu kupiti? Takav pribor, koji je savršen za početnike i iskusne ribare, možete kupiti u specijaliziranim internetskim trgovinama, na primjer, na AliExpressu.

Ocjena najjeftinijih modela

KIPPIK (američki tip), najlon

Ovo je jeftin alat za rusku proizvodnju u čijoj je proizvodnji korišten najlon (29x6-28 mm).Donji krak je opremljen izdržljivim dvostrukim kabelom od polipropilena. Svaka olovna težina ručno je prošivena kako se ne bi zapetljala u ćelijama kada se baci u vodu.

Veličina ćelije ovog modela je 20 mm. Linija je opremljena dvostrukim jednodijelnim karabinom, zahvaljujući kojem je praktički isključena mogućnost prekida i gubitka pribora tijekom lijevanja. Uz to, mreža je opremljena jednodijelnim frizbi prstenom koji se ne širi kad se baci u vodu. Nakon što se smoči, najlon postaje teži, pa pribor brže tone nakon drugog bacanja, što osigurava dobar ulov.

mreža za lijevanje KIPPIK

Prednosti:

 • niska cijena (prosječni trošak je 900 rubalja);
 • izrađena od najkvalitetnijeg najlona;
 • jednostavnost upotrebe (promjer proizvoda je samo 1,2 m).

Mane:

 • nije prikladno za ulov mlađi, živi mamac;
 • nakon prvog lijevanja, najlonska nit se navlaži i postaje teška (za drugi odljev trebate primijeniti veliku fizičku snagu).

Amerikanac iz niti "Najbolji ulov ribe"

Ovaj model izrađen je od izdržljivog najlona. Savršen je i za početnike i za profesionalne ribolovce. Mreža je opremljena žičanim utezima. Promjer proizvoda je 4,2 m, a visina 2,1 m. Ovaj model padobrana omogućuje vam brzo pokrivanje vodenog područja do 4 metra bez upotrebe velike fizičke sile. Torba se brzo steže i na najvišoj mogućoj razini pomoću remena.

Zahvaljujući upotrebi najkvalitetnijih najlonskih niti, ovaj je pribor sposoban izdržati ribu tešku oko 30 kg. Pogodan je za ulov grabežljive ribe. Linije su opremljene snažnom linijom debljine 0,5 mm. Prisutnost malog prstena ne dopušta da se pribor otvori u zraku kada se baci u vodu, jer su linije u njegovoj strukturi ravnomjerno raspoređene. Ovaj je model pogodan za ribolov, kako s obale rezervoara, tako i s broda.

mreža za lijevanje iz konca "Najbolji ulov ribe

Prednosti:

 • niska cijena (1600 rubalja);
 • Jednostavnost korištenja;
 • dobri pokazatelji snage;
 • prisutnost žičanog opterećenja;
 • lako se baca u vodu s čamca;
 • može se koristiti pri jakom vjetru.

Mane:

 • nakon smočenja postaje teško (problematično ga je izvući);
 • nije pogodan za ribolov živog mamca.

Španjolska mreža za lijevanje (IM40)

Ovo je pouzdana oprema, u čijoj se izradi koristi jaka bijela linija, debljine 0,35 mm. Uz to je opremljen džepovima i metalnim tegovima koji osiguravaju njegovo brzo potapanje pod vodom nakon lijevanja. Visina ovog pribora je 2,5 metra, a promjer 4 m. Veličina mrežnog oka ovog modela je 20 mm, što je sasvim dovoljno za ulov srednje i velike ribe. Paket također uključuje kabele. Ukupna težina proizvoda je 3 kg.

Španjolska mreža za lijevanje (IM40)

Prednosti:

 • pristupačna cijena (1980 rubalja);
 • mala težina;
 • omogućuje vam dugo snimanje;
 • bogata oprema;
 • dobri pokazatelji snage.

Mane:

 • veličina stanice ne dopušta upotrebu pribora za ulov sitne ribe (živi mamac);
 • U početku će početniku biti teško izvoditi dugačke odljevke, jer ovaj model nije opremljen prstenom (ako se netačno lije, otvara se u zraku).

Pregled popularnih modela srednjeg cjenovnog segmenta

FindFish Original Tackle

Robustan je set s malim prstenom. Uz to, mreža je opremljena posebnim utezima i prikladnog je dizajna. Ovaj model zauzima malo prostora u sklopljenom obliku, pa ga je lako prevesti na veće udaljenosti u automobilu.

Ova mreža može se izrađivati ​​i od ribarske linije čiji je promjer 0,3 mm, i od najlona, ​​prekrivenog posebnom impregnacijom, promjera 0,535 mm. Ribolovna linija pogodna je za ribolov na malim jezerima, kao i na rijekama gdje nema jake struje. Proizvod izrađen od najlona ima najbolje pokazatelje otpornosti na kidanje, stoga je poželjnije koristiti ga na spremnicima s korijenskim dnom.

Veličina mreže ovog pribora je 12 mm. Model je opremljen kabelom promjera 8 mm. Kabel je opremljen utezima, koji se nalaze na međusobnoj udaljenosti od 15 cm. Ukupna težina je 2,5 kg. Promjer aluminijskog prstena je 30 cm. Promjer pribora je 3,6 m. Dizajn predviđa široku manžetnu koja vam omogućuje da učvrstite kabel na ruci.

FindFish Original Casting Network

Prednosti:

 • promišljeni dizajn;
 • dobra oprema;
 • pogodan za lov mlađi i veće ribe;
 • kompaktna veličina;
 • mala težina.

Mane:

 • visoki trošak (prosječna cijena 2490 rubalja);
 • problematično za bacanje po jakom vjetru.

KALUGA D4,4 m (američka)

Platno ovog pribora popularnog domaćeg proizvođača izrađeno je od najlonske niti, debljine 0,5 mm. Veličina mrežice je 20 mm. Mreža je opremljena "Frizbijem" izrađenim od plastike promjera 48 cm. Za izradu slanica za ovaj proizvod korištena je jaka polimerna linija promjera 0,8-1,0 mm. Ukupni promjer ovog modela je 4,4 m. Duljina kabela za podizanje je 10 m.

Zahvaljujući velikom prstenu, KALUGA D4,4 m može se baciti u ribnjak brzo i bez napora, čak i dok je u čamcu u sjedećem položaju. Mreža je savršena za hvatanje srednje i velike ribe u jezerima, kao i rijekama s slabom strujom i dnom prekrivenim zamkama ili oštrim kamenjem.

Mreža za lijevanje KALUGA D4,4 m

Prednosti:

 • visokokvalitetna izrada;
 • niska cijena (2250 rubalja);
 • mogućnost kastinga s broda;
 • pogodno za rezervoare s teškim uvjetima ribolova.

Mane:

 • nakon prvog bacanja, najlon se smoči i pribor postaje težak za ponovno bacanje;
 • nije pogodan za ribolov živog mamca.

Kippik (američki, linijski, bez prstena)

Jednostavan za upotrebu proizvod koji se može koristiti za ribolov odmah nakon raspakiranja. Za izradu platna korištena je jaka ribolovna linija. Veličina mrežice je 16 mm, promjer mrežice je 0,3 mm. Kabel je izrađen od visokokvalitetnog polipropilena. Površina kupole kada se otvori iznosi 5,4 m.

Ovaj model pogodan je za ribolov ribe srednje veličine s rive. Preporuča se koristiti u onim područjima jezera ili rijeka, na čijem dnu nema zanošenja ili oštrog kamenja. Lagan je i ribolov ga može lako baciti u dio rezervoara koji je unaprijed označio.

Mreža za lijevanje Kippik American

Prednosti:

 • kompaktnost (mala težina);
 • prikladan za rad;
 • visokokvalitetni materijali.

Mane:

 • visoka cijena (2.400 rubalja);
 • pogodan za ribolov u vodama s čistim dnom bez hvata i oštrog kamenja.

Pregled najboljih premium modela

Fishtex (Cast Net) američki tip

Prema riječima ribolovaca, jedno je od najpopularnijih pribora za kojim se traga među kupcima. Provodi svoj rad na tzv. na princip meduze - tijekom bacanja u vodu padobran se otvara i dok roni počinje stvarati kupolu. Tijekom uspona na kopno uz pomoć donjih crta, donja se vrpca povlači prema gore, nakon čega se zdjela kupole potpuno zatvara i ne dopušta ribi da izađe iz nje.

Za izradu ovog modela koriste se samo visokokvalitetni materijali. American Fishtex (Cast Net) izrađen je od linije 0,28 mm. Dodatno je opremljen sa 110 utega. Težina jednog tereta je 26 g. Promjer ove platforme je 4,8 m. Veličina oka je 20 mm.

American Casting Fishtex (Cast Net)

Prednosti:

 • visokokvalitetni proizvod;
 • dobri pokazatelji snage;
 • pogodno za profesionalni ribolov;
 • ne zahtijeva posebne vještine;
 • lako se baca;
 • pogodan za ulov šarana;
 • možete igrati velike ribe.

Mane:

 • visoki trošak (4500 rubalja);
 • nije pogodan za ulov sitne ribe.

Američki D-3,6 m

Značajka modela ove vrste je da su opremljeni posebnim žilama koje ih mogu zategnuti dok podižu platformu, čineći tako zatvorenu kupolu ili vreću. Za njegovu izradu korišten je visokokvalitetni najlonski konac promjera 0,66 mm.

Zbog toga se može koristiti na rezervoarima, čije je dno prošarano zabatima ili oštrim kamenjem.Veličina padobranskih mreža je 8 mm, tako da se mreža može koristiti i za hvatanje živih mamaca i za lov većih riba. Ukupna težina proizvoda je 3,1 kg. Model je opremljen polietilenskom vrpcom koja se može bacati (promjer - 7 mm), kao i posebnom kabelom za ponderiranje (promjer - 5 mm), s utezima (težina jedne tonere 26 grama).

mreža za lijevanje američka D-3,6 m

Prednosti:

 • visoka kvaliteta;
 • izvrsni pokazatelji čvrstoće;
 • pogodno za sve rezervoare s teškim uvjetima ribolova;
 • može se koristiti za ulov ribe različitih veličina, uključujući živi mamac;
 • lako se baca.

Mane:

 • visoka cijena (5600 rubalja);
 • neki korisnici ukazuju na veliku težinu proizvoda.

Grafikon uspoređivanja mreže lijevanja

Ime, opisVeličina stanice (mm)Materijal za proizvodnjuCijena (u rubaljima)
KIPPIK (američki tip)20najlon900
Amerikanka s malim prstenastim navojem "Najbolji ulov ribe"20najlon1600
Španjolska mreža za lijevanje (IM40)20redak (0,35)1980
FindFish Original12ovisno o modelu: ribolovna vrpca (0,3 mm) ili najlon (0,535 mm)2490
KALUGA D4,4 m20najlonski konac2250
Kippik16redak (0,3)2400
Fishtex (Cast Net) američki tip20redak (0,28)4500
Američki D-3,6 m8najlonski navoj (0,66 mm)5600

Da bi koristio mreže za lijevanje, korisnik ne treba uzeti posebnu dozvolu ili dozvolu, međutim, uporaba takve opreme zahtijeva od ribara da se strogo pridržava posebnih propisa za hvatanje različitih predmeta u vodenim tijelima. Pri odabiru mreža za lijevanje preporuča se obratiti pažnju na materijal od kojeg su izrađene, kao i pokazatelje njihove sposobnosti potonuća. Ako u svakodnevnom životu koristite opremu koja je predstavljena u našoj ocjeni ili koristite druge proizvode, podijelite svoje iskustvo i mišljenje u komentarima.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *