🖱Najbolji 3D pucački igraći miševi za 2020. godinu

0

Profesionalni sportovi nemogući su bez specijalizirane opreme. Štoviše, ako su u pitanju visoka sportska postignuća. Za igrače ovaj postulat vrijedi jednako kao i za sportaše ili nogometaše. Samo učinkovitost esports playera ovisi o tome koja se periferna oprema koristi. Dakle, strijelcima koji koriste 3D efekt i njihovim obožavateljima bitna je kvaliteta gaming miša. Urednici stranice "best-hr.designuspro.com" pripremili su za vas pregled najboljih miševa za 3D strijelce.

Ključne značajke igraćih miševa

Prije nego što odaberete miša prikladnog za igre, važno je razumjeti kako on funkcionira i od čega se sastoji. Glavni parametar od najveće važnosti je razlučivost. Parametar predstavlja omjer kretanja senzora na prostirci u odnosu na pomicanje kursora na monitoru. Sukladno tome, što je veća razlučivost, veća je udaljenost koju će kursor prijeći malim pomicanjem senzora na mišu. Naslijeđeni modeli koristili su izraz DPI. Suvremeni uređaj mjeri rezoluciju s kraticom CPI, on predviđa prolaz kursora preko radne površine 2,5 cm u odnosu na prolaz senzora preko prostirke. Popularni modeli imaju 1600 DPI-CPI i više. Iako će velika osjetljivost utjecati na brzinu donošenja odluka od strane igrača. Uz to, prekomjerna vrijednost DPI-CPI dovesti će do povećane cijene uređaja. Preko 2000 DPI-CPI rezolucije koristi MOBA žanr ili grafičku aplikaciju. Također, moderni modeli se prodaju s funkcijom promjene razlučivosti, na primjer, od 1200 do 1600 pritiskom na jedan gumb. To je neophodno za 3D akcijske igre, kada lik prolazi kroz "stealth mode", a zatim započinje pucanje, brzo mijenjajući vrstu oružja.

Kao što je gore spomenuto, rad perifernog uređaja, njegovi glavni parametri ovise o senzoru. Sada se koriste takve vrste senzora kao što su laserski i optički. Prvi u pravilu rade s bilo kojim tepihom, troše malo energije i imaju visoku razlučivost. Optički su zahtjevni na površinama prostirke, osjetljivost je za red veličine manja od one kod laserskih. No, točnost lebdenja kursora u potonjem je veća zbog najboljeg parametra - maksimalnog ubrzanja.

Način igre strijelca karakterizira brzo, trzavo kretanje senzora na podlozi miša. Zašto se pokazivač "lomi" i naglo se pomiče preko monitora. Optički senzori imaju veće maksimalno ubrzanje, zbog čega je manja vjerojatnost da će se zaustaviti. Glatkost pomicanja kursora također određuje takav parametar kao stopa glasanja. Karakterizira brzinu prijenosa podataka između perifernog uređaja i računala. Minimalna frekvencija je 250 Hz, maksimalna 1.000 Hz. Ali na frekvenciji od 1000 Hz, potrošnja energije je veća. Za stacionarna računala to zapravo nije važno, ali baterije prijenosnika imat će teško vrijeme.

Stoga igrači često kupuju uređaj s velikom stopom anketiranja i sami ga podešavaju kroz postavke upravljačkog programa. Drugi važan parametar je vrijeme odziva. Što je niži broj odgovora, mjeren u milisekundama (MS), to će računalo brže reagirati na pritiskanje mikrika (prekidača).Međutim, prema stručnjacima, miš s brzim vremenom odziva možda neće uvijek moći postići svoj puni potencijal ako se instalira zastarjeli Windows operativni sustav. Linux, Mac za stacionarna računala, prijenosna računala prihvatljiviji su operativni sustavi jer omogućuju brzo vrijeme odziva. Ova postavka ovisi o vrsti veze koju koristite žičanu ili bežičnu. Tipični uređaji srednje cijene imaju velike razlike u vremenu odziva između njih. Vrhunski bežični modeli imaju približno isto vrijeme odziva kao i žičani i imaju veću slobodu djelovanja. Nedostatak ovih modela je visoka prosječna cijena. Uobičajeni nedostatak svih bežičnih uređaja velika je veličina, težina, potreba za stalnim punjenjem baterija i prisutnost baterija u rezervi. Na što treba obratiti pažnju prilikom odabira žičane tipkovnice! Prije svega, duljina žice, njezina pletenica. Potonje bi trebalo biti tkivo, jer je zavoj vodiča najčešći uzrok kvara uređaja.

Važan parametar je prepoznavanje klikova. Zabavu u igrama, poput 3D pucačine, karakterizira, prije svega, veliki ciklus pritiskanja desne i lijeve tipke. Zato se jeftini uređaji počinju "lijepiti", odnosno nekoliko se brzih pritiska tipki doživljava kao jedno. Kao rezultat, junak strijelca umjesto cijele serije napravi nekoliko hitaca.

Važnu ulogu u odabiru perifernog uređaja igra njegova veličina, dizajn i težina. Nije stvar u estetici, već u tome koliko je uređaj ugodan na dlanu igrača. Napokon, takve su značajke kao što su udoban opseg tijela, težina, predispozicija za lijevu ili desnu ruku pojedinačne. Stoga profesionalni igrački "miš" često ima zamjenjive futrole, plus podešavanje težine podržano je pomoću skupa utega.

Također, računalni miš za igre razlikuje se od uredskog po prisutnosti dodatnih tipki, a neki modeli imaju vlastitu memoriju. Strijelcima nije potreban velik broj tipki, obično su dovoljna dva ili tri dodatna gumba. Vlastita memorija omogućuje snimanje unaprijed postavljenih postavki igara, makronaredbi. To će vam pomoći uštedjeti vrijeme, jer se neke naredbe strijelaca pozivaju kombinacijom dvije, ponekad čak i tri tipkovnice. Nema potrebe za prilagodbom igranja ako postoji interna memorija, ako je OS računala ponovno instaliran ili je korisnik uzeo periferni uređaj tijekom posjeta prijateljima.

Funkcionalnost profesionalnih uređaja može se proširiti ako je moguće mijenjati mikrike (preklopne sklopke). Oni doživljavaju velika opterećenja, stoga su prvi koji nisu uspjeli. Njihovom zamjenom uštedjet ćete značajan iznos.

Koju tvrtku je bolje kupiti

Naravno, samo su proizvodi s robnom markom zajamčene kvalitete, usklađenosti s deklariranim svojstvima. Stoga je u ovom slučaju prije svega potrebno obratiti pažnju na proizvođača. Najbolji proizvođači periferne opreme danas su:

 • Gembird je nizozemska robna marka koja postoji od kasnih 90-ih, u početku se fokusirala na proizvodnju elektroničke opreme, perifernih računalnih uređaja. Sjedište tvrtke preseljeno je u Kinu, ali kontrola kvalitete odvija se u Nizozemskoj.
 • A4Tech je popularna marka koja se kontinuirano razvija više od 30 godina. Osim široke prodajne mreže, velikog asortimana, tvrtku odlikuje razvoj vlastitih, originalnih tehnologija koje pojednostavljuju rad manipulatora igrama.
 • Oklick je ruski proizvođač čija oprema, prema mišljenju kupaca, nije puno inferiornija od zapadnih. Dostojni parametri uređaja tvrtke kombiniraju se s razumnom cijenom, što ih čini atraktivnim među sličnim. Stoga, ako se postavlja pitanje - koliko je važno za korisnika, trebali biste obratiti pažnju na proizvode ove tvrtke.
 • Logitech je još jedna duga jetra u svijetu elektronike švicarskog podrijetla. Mjesto "registracije" nalaže poštivanje najviših zahtjeva kvalitete koji su svojstveni svim švicarskim proizvodima.Logitech proizvodi nastavljaju švicarsku tradiciju, pažljivo pazeći na komponente svih tehnika kao što su materijal izrade, visoka pouzdanost montaže i napredne tehnologije. Vrhunac sve opreme je identifikacijski pin-kod dodijeljen svakoj tehnici tvrtke pomoću kojeg je moguće pratiti vrijeme početka njegove uporabe.
 • Xiaomi je tvrtka koja razvija novitete u svijetu visoke tehnologije koji dobivaju najbolje kritike i od stručnjaka i od običnih korisnika. Uređaje tvrtke lako je naručiti putem interneta putem bilo koje internetske trgovine, što ih čini dostupnima gdje god se korisnik nalazio.
 • HyperX je odjel renomiranog američkog proizvođača komponenata specijaliziranog za eSportske periferne uređaje. Popularnost modela osiguravaju visoke performanse, bogata funkcionalnost, promišljena ergonomija. Korištenje manipulatora tvrtke dat će strijelcima poseban realizam i dinamiku.

Gdje mogu kupiti

Definitivno je teško odgovoriti na ovo pitanje. Jednostavnije, malo jeftinije, naravno, kupite proizvod u internetskoj trgovini. No uz tehničke karakteristike e-sportskog miša važne su i njegova ergonomija, težina i veličina. A ti su parametri čisto individualni. Stoga će osobno upoznavanje uređaja u običnoj trgovini elektronikom pomoći izbjeći pogreške pri odabiru. Trebali biste ga držati u ruci, pokušati ga kotrljati po sagu. Ako trgovina ima priliku, tada biste trebali spojiti uređaj na računalo, vidjeti točnost rada, mogućnost razbijanja kursora.

Ocjena najboljih igraćih miševa za 3D strijelce za 2020. godinu

Proračun

Corsair Vengeance M65

Model originalnog, zakrivljenog oblika koji vam omogućuje držanje futrole metodom držanja dlanom. U kojem dlan e-sportaša "počiva" na tijelu, istovarajući zglob, dlan. Korisnički se prsti osjećaju dobro jer su glavne, dodatne upravljačke tipke na povoljnom mjestu. Ovaj dizajn pružit će prednost tijekom intenzivnih vatrogasnih borbi, bez boli čak i tijekom dugih borbi. Težina uređaja je podesiva pomoću vijaka. Istina, težina vijaka je toliko mala da dlan vjerojatno neće osjetiti razliku.

Corsair Vengeance M65

Prednosti:

 • Sofisticirana ergonomija;
 • Lijep dizajn;
 • Broj mogućih klikova je 20 milijuna;
 • Laserski senzor;
 • Rezolucija 8200 CPI;
 • Cijena.

Mane:

 • Ne.

Razer DeathAdder Elite

Izgled ovog uređaja malo govori o njegovoj pripadnosti svijetu cybresporta. Izgled je gotovo isti kao kod većine uredskih manipulatora. U isto vrijeme, uređaj ima dobre tehničke parametre. DPI jednak 16.000, točan prijenos kretanja senzora na površini, taktilnoj površini tijela. Potonji je izrađen od mat plastike otporne na habanje grube teksture. To sprječava klizanje kućišta na dlanu korisnika, čak i ako se znoji nakon višesatne borbe. Glavna prednost modela je prijenos podataka na računalo ne samo o kretanju miša, već i o njegovom položaju u prostoru. Za koju trebate instalirati odgovarajuću aplikaciju. Ako je kriterij za odabir univerzalni manipulator, podjednako pogodan za strijelce, uredske poslove, grafičku primjenu, tada biste trebali pažljivije pogledati ovaj uređaj.

Razer DeathAdder Elite

Prednosti:

 • Brzo, 1 ms, vrijeme odziva;
 • Nije oštra, svijetla i boja pozadinskog osvjetljenja;
 • Svestranost upotrebe;
 • Uravnotežena težina;
 • Klizna teflonska stopala;
 • Precizno pozicioniranje kursora.

Mane:

 • Teško za upotrebu s malim dlanom;
 • Povremeno mikriki daju dva klika umjesto jednog;
 • Funkcionalnost se otkriva nakon instaliranja posebnog softvera.

Logitech G G102 Prodigy

Uređaj je vrlo sličan prethodnom, ista gruba plastika, isti skromni, lakonski oblik. Osjetljivost započinje s 200 DPI, a u koracima od 50 jedinica doseže 8000. To daje cyber playeru mogućnost preciznog podešavanja pojedinačnih postavki za bilo koji žanr. Uz to postoje četiri dodatne tipke koje savršeno udovoljavaju zahtjevima većine "strijelaca".Opis bi bio nepotpun bez spominjanja tijela koje udobno stane u obje ruke igrača. Što je savršeno za ljevičare.

Logitech G G102 Prodigy

Prednosti:

 • Višebojno osvjetljenje;
 • Kabel od dva metra;
 • Kompaktna veličina;
 • Širok raspon dpi postavki;
 • Specijalizirani softver prilikom kupnje.

Mane:

 • Veliki dlanovi bit će neugodni.

Srednji cjenovni segment

Razer Naga Trojstvo

Često gledajući fotografiju ovog "miša" potencijalni kupci odmah odbijaju kupiti ovaj "mini-kalkulator". To se često naziva ovaj model za 19 dodatnih tipki. Takvo obilje gumba koji se mogu koristiti za postavljanje određenih funkcija pomaže u strategijama. Međutim, paket sadrži još dvije izmjenjive ploče s manje tipki, što omogućava uređaju da se koristi kao pucački manipulator. Uređaj je ušao u pregled i zahvaljujući dobrim tehničkim podacima, 16.000 DPI, anatomski promišljenom dizajnu, pozadinskom osvjetljenju koje podržava podešavanje. Osim izmjenjivih ploča, "Naga" odlikuje izdržljiv kotač koji ni nakon dugo vremena ne gubi na kvaliteti.

Razer Naga Trojstvo

Prednosti:

 • Visoka svestranost;
 • Do 19 dodatnih tipki;
 • Mikriki izdržavaju 50 milijuna klikova;
 • Vrijeme odziva je 1 ms.

Mane:

 • Teška;
 • Cijena.

Razer Taipan Ambidextrous

Ocjenu visokokvalitetnih manipulatora prosječne cijene upotpunjava uređaj posebno dizajniran za ljubitelje strijelaca. Izvedbu, točnost, osjetljivost pruža 4G laserski senzor. Tipke imaju ustuk nakon "pucanja", obavještavajući o tome o njihovom pritisku. Glavni, dodatni gumbi imaju premaz protiv klizanja i sustav koji sprječava slučajno pritiskanje. Istodobno, imaju visoku osjetljivost, prikladno mjesto pod prstima, igrači. Funkcionalnost manipulatora tipkama može se prilagoditi vašem ukusu pomoću posebnog softvera. Kada se pojavi problem, što je bolje kupiti manipulator za e-sportaša početnika s budućom perspektivom, tada nema bolje opcije od Taipana.

Razer Taipan Ambidextrous

Prednosti:

 • Kvaliteta izrade;
 • Visoka funkcionalnost;
 • Lijepo za korištenje;
 • Osjetljivi senzor.

Mane:

 • Česti "kritičari" softvera.

Premium klasa

Logitech G Pro Wireless

Kakvi su manipulatori igrama, sudeći po njihovom izgledu! Obično je to nešto šareno, s ratnom bojom, agresivnog dizajna. Ovdje predstavljeni model ni na koji način ne odaje svoj "borbeni" karakter. Smiren, diskretan "izgled", ugodnih, zaobljenih oblika. Ali srce miša je učinkovit, pouzdan Hero 16.000 DPI senzor koji ima nižu osjetljivost od 100 DPI. Spektar rezolucije može se konfigurirati pomoću softvera, poput ostalih parametara uređaja. Ergonomija je promišljena za lijevu-desnu ruku, poseban mehanizam osigurat će sigurno držanje. Preporuke proizvođača - da senzor pokaže sposobnost upravljanja manipulatorom pomoću PowerPlay prostirke.

Logitech G Pro Wireless

Prednosti:

 • Žičana / bežična veza;
 • Unutarnja memorija;
 • Kapacitetna baterija;
 • Isticanje odabrane rezolucije;
 • Kvaliteta izrade;

Mane:

 • Pet dodatnih tipki;
 • Nezgodno je uzimati velikim dlanom;
 • Cijena.

ASUS ROG Gladius II Porijeklo

Vrijeme odziva od 1 ms za bežične miševe smatra se vrlo velikim. Zbog toga je cijena ovog modela toliko visoka, jer je pri takvoj brzini prijenosa podataka osjetljivi senzor 12 000. A domet je i do 10 metara. Opseg isporuke uključuje rezervne mikro, što povećava vijek trajanja cijelog uređaja. Višebojno osvjetljenje, udoban materijal protiv premaza protiv klizanja ugodan je za upotrebu. Postoji žičana verzija s USB kraticom na kraju imena.

ASUS ROG Gladius II Porijeklo

Prednosti:

 • Širok raspon postavki;
 • Radijus djelovanja - 10 metara;
 • Točnost;
 • Rezervni mikriki;
 • Dug vijek trajanja senzora.

Mane:

 • Cijena;
 • Nedovoljan broj dodatnih tipki;
 • Česti slučajevi kvara preklopnih sklopki.

Zaključak

Autor članka nada se da će članak pomoći u odabiru visokokvalitetnog, funkcionalnog uređaja.Ako postoje savjeti, životni hakovi o tome kako odabrati igraću podlogu, na što još tražiti prilikom kupnje, ostavite svoje komentare u polju ispod članka.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje