Najbolje električne toplotne puške za dom za 2020. godinu

0

Specifičnost klime na teritoriju Rusije određuje veliku potražnju za opremom za grijanje. To se posebno odnosi na takozvane "Hruščove", gdje se postojeći radijatori grijanja ne nose uvijek s grijanjem prostorije. Što se tiče novih kuća, manja je potražnja za klimatskom opremom - uglavnom tijekom razdoblja od prvog zahlađenja do uključivanja grijanja, odnosno za privremenim grijanjem. Zbog ovih čimbenika, moderno tržište električne opreme nudi razne grijalice ventilatora za dom. Električne toplinske puške jedna su od popularnih vrsta. Urednici web stranice "best-hr.designuspro.com" pomoći će vam dokučiti kako odabrati najprikladniji toplotni pištolj za sebe.

Vrste električnih toplinskih topova

Nije tajna da se svaka vrsta opreme za grijanje ne može koristiti u stambenim prostorijama. Na primjer, plinski top, koji može zauzeti veliko područje grijanja, ne samo da je nepoželjno staviti u stan, već je i opasan. Isto vrijedi i za dizelske inačice.

Stoga bi najbolja opcija bila davanje prednosti električnim.

Koji su električni grijači:

 • Toplinske puške. Ova podskupina spada u proračunske opcije budući da ima vrlo jednostavno načelo djelovanja. Istodobno, brzo zagrijava zrak i dobro zadržava toplinu u sobi. Nedostaci uključuju činjenicu da zrak vremenom izgara i potrebna je ventilacija. Najpoželjnija u stambenim prostorijama bit će upotreba jeftinih grijača ventilatora male snage.

 • Ulje - vrlo slično konvencionalnim baterijama. Razlika je samo u tome što umjesto vode u njima cirkulira ulje. Ova verzija grijača posebno je popularna u uredima gdje je, zbog velikog broja ljudi, potreban nježni način izlaganja sobnoj atmosferi.

 • Infracrveni... Ova vrsta se često naziva "zasebnom pričom". Međutim, napaja se električnom energijom, što znači da pripada ovoj skupini. Dno crte je u infracrvenom zagrijavanju hotelskih elemenata oko njih. Na ovaj način možete se ugrijati na određenom području bez trošenja na cijelu sobu. Ušteda je evidentna. Ipak, same infracrvene svjetiljke imaju prilično visoku prosječnu cijenu, zbog čega je popularnost modela ove vrste inferiorna u odnosu na njihove konkurente.
 • Konvektori... Prema nekim ocjenama, a prema mišljenju nekih kupaca, upravo su konvektori najučinkovitiji u pogledu grijanja. A to se događa zbog prirodne cirkulacije zraka: hladni zrak ulazi u donji dio uređaja, a vrući izlazi iz gornjeg. Tako se događa prirodno kretanje zraka, jer je hladni zrak uvijek niži od toplog. Međutim, za zagrijavanje velike prostorije potrebne su vrlo velike snage. S tim u vezi, bit će svrsishodnije koristiti konvektore u malim i srednjim područjima.
 • Toplinske zavjese. Potonja se opcija rijetko koristi kod kuće. Međutim, definitivno zaslužuje pažnju.Termalna zavjesa izvrstan je pomoćnik na mjestima gdje se vrata neprestano otvaraju / zatvaraju ili čak ostaju otvorena. Prednosti zavjesa su u tome što zahvaljujući snažnom protoku zraka stvaraju zračnu barijeru koja ne dopušta hladnoći da uđe u prostoriju, a toplini da ode. Također, veliki je plus što se toplinska zavjesa može koristiti ljeti - bez grijanja. U tom će slučaju protok zadržati kondicione "proizvode" unutra.

Osim razlike u principima rada, grijači se također klasificiraju prema vrsti goriva, snazi, obliku i materijalu.

Električne toplinske puške

Budući da su nam oči pale na ovu vrstu grijača, vrijedi pažljivije pogledati tehničke karakteristike pištolja: snagu, materijal grijaćeg elementa, oblik uređaja itd.

Oblik uređaja

Čini se, u čemu je razlika, cilindrična struktura topa ili pravokutna. Ali postoji razlika. Okrugli pogledi obično su dizajnirani za prelet na određeno područje, dok trapezni ravnomjerno raspoređuju zrak u svim smjerovima. Sukladno tome, ako se pištolj koristi za sušenje površina, treba uzeti u obzir oblik tijela kako bi se brže postigao učinak.

Materijal grijaćeg elementa

Postoje 3 vrste: keramika, spirala i grijaći element. Prva je opcija najskuplja među svojim "kolegama", jer koriste keramičke ploče koje pružaju veliku površinu grijanja i mnogo manje sagorijevaju kisik.

Spirala je, naprotiv, najjeftinija s ovog popisa. Što se tiče brzine grijanja, ona je veća, ali u pogledu ostatka funkcionalnosti je inferiorna. Tako, na primjer, ako među kriterijima za odabir pištolja imate visok stupanj zaštite od požara, onda je bolje dati prednost keramičkoj inačici ili grijaćem elementu.

Grijaći element je cijev ispunjena kvarcnim pijeskom. Zapravo je to napredna zavojnica. Ali, za razliku od rodonačelnika, grijaći element služi mnogo duže i vatrootporniji je.

Vlast

Ovaj se pokazatelj kreće od 1 kW do 50. Najpopularniji su 2, 3 i 5 kW. Kao što je gore spomenuto, one puške čija snaga prelazi 5000 W djeluju na 380 V. I općenito, razumijemo koliko košta upotreba glomaznih električnih pištolja - vrlo skupo.

Ostalo

Ovaj odjeljak uključuje kompletan set robe pojedinih marki (Resanta, Ballu), prisutnost vanjskih elemenata (dugme, kotači) i broj podešavanja "uvijanja".

Danas toplinsku pušku možete kupiti u gotovo bilo kojoj trgovini hardvera, kao i naručiti je putem interneta u internetskoj trgovini. No, potonja opcija sa sobom nosi i određenu opasnost, jer se u redovitoj prodavaonici uvijek možete savjetovati sa stručnjakom. Kada kupujete putem interneta, imat ćete priliku razgovarati samo s operatorom (koji je teško specijalist u ovom području). Tada je važno, prije kupnje, barem pročitati recenzije proizvoda.

TOP 11 najboljih električnih toplinskih pištolja za dom za 2020. godinu

Vrijeme je da prijeđemo od općeg teorijskog znanja do konkretnijih primjera, shvatimo koji je pištolj bolji i napravimo ocjenu kvalitetnih predstavnika ovog tržišnog segmenta. Nadamo se da će vam ova ocjena pomoći da odlučite koju je jedinicu bolje kupiti. Dakle, vašoj pažnji TOP-11 ocjena najboljih električnih toplinskih pištolja za 2020. godinu.

Odmah bih rekao da će naš TOP biti ograničen na modele do 5 kW. Budući da je u pravilu za jedinice veće snage potreban napon od 380 V, što je izuzetno rijetko u stanovima. U privatnim kućama češće, ali i ne uvijek.

11. mjesto - ZUBR ZTP-M1-3000

Naš rejting otvara ruska tvrtka ZUBR. Općenito, njihove markirane puške dobro se razilaze zbog svoje niske cijene. Kvaliteta je, naravno, primjerena. Međutim, ako se pravilno koristi, ZTP-M1-3000 može obaviti dobar posao.

Kao grijaći element koristi se grijaći element. Tijekom rada nema brujanja, pucanja i buka je prihvatljiva.Što još tražiti? Treba napomenuti da se "uvija" s regulacijom temperature i brzinom protoka. I ovo je veliki minus.

ZUBR ZTP-M1-3000

Prednosti:

 • Tihi posao;
 • Grijaće tijelo;
 • Prikladan stalak;
 • Pristupačna cijena;
 • Ne zagrijava se jako.

Mane:

 • Nema regulacije temperature;
 • Nema podešavanja brzine protoka;
 • Samo 2 načina rada, dok je prvi način rada (1,5 kW) beskoristan.

Izlaz:

Za top ruske proizvodnje tvrtke ZUBR ne može se reći da je osvojio srca potrošača. Ipak, zbog dostupnosti ZTP-M1-3000, uspješno je rezervirao 11. red.

[lopta10 mjesto - Quattro Elementi QE-2000C [/ lopta]

Sljedeća je stavka grijač tvrtke Qattro Elementi. Manje je moćan od kolege s nižom linijom, ali učinkovitost je veća. To je zbog keramičkog grijaćeg elementa i sposobnosti regulacije protoka. Osim toga, keramika suši zrak mnogo manje od spirale ili grijaćeg elementa. Također QE-2000C dolazi s funkcijom ventilatora. Još jedna prednost je njegova kompaktnost - uređaj teži manje od 2 kg.

Pištolj također ima svojih nedostataka, ali uglavnom su zbog male snage.

Quattro Elementi QE-2000C

Prednosti:

 • Kompaktni;
 • Lagana;
 • Brzo zagrijavanje;
 • Regulacija protoka;
 • Jeftino;
 • Keramički grijaći element;
 • Način ventilatora.

Mane:

 • Niska snaga (područje koje je proglasio proizvođač neće se zagrijati);
 • Termostat (kapilarni) ili nedostaje ili ne funkcionira ispravno;
 • Trajanje neprekidnog rada je oko 20 sati.

Izlaz:

Dobar uređaj s brzim grijanjem i dugim vijekom trajanja bit će koristan za grijanje malih prostorija, za sušenje predmeta itd.

9. mjesto - Resanta TEPK-3000K

Top latvijske proizvodnje vrlo je popularan na ruskom tržištu. Lagan i prikladan TEPK, za razliku od TEP serije, dolazi s keramičkim elementom. Naravno, ova činjenica uvelike utječe na rad uređaja. Prašina i kisik se ne izgaraju.

"Tri-kilovatka" može zagrijati sobu približno (ovisno o izolaciji i ostalim čimbenicima) do 35 kvadrata.

Resanta TEPK-3000K

Prednosti:

 • Termostat;
 • Lagana;
 • Keramičke ploče;
 • Ne sagorijeva kisik;
 • Prilagodljivost;
 • Niska cijena.

Mane:

 • Kratki kabel za napajanje;
 • Buke.

Izlaz:

Uvjereno 8. mjesto. Povoljno se razlikuje u sastavu keramike, kao i kompaktnosti. No s pouzdanošću nije sve tako jednostavno, jer tek 8. red.

8. mjesto - Ballu BHP-P-3

U obzir dolazi još jedna izvrsna tehnologija grijanja i grijanja. Odabir topa Ballu definitivno neće pogriješiti. Konkretno, kod BHP-P-3, na primjer, smjer topa se može prilagoditi i usmjeriti na prikladno mjesto. Uz to treba reći da i sama puška produžuje svoj vijek trajanja. Dakle, nakon isključivanja jedinice nastavlja raditi oko 2 - 5 minuta, tako da grijaći elementi traju dulje.

Mane uključuju znatne troškove, buku itd.

Ballu BHP-P-3

Prednosti:

 • Kvalitetna montaža;
 • Ne isključuje se odmah - postupno odvođenje topline;
 • Površina za zagrijavanje - 35 m²;
 • Način ventilatora;
 • "Agilnost".

Mane:

 • Kratki kabel;
 • Znatan trošak u usporedbi s analogima;
 • Pravi veliku buku.

Izlaz:

Ballu savjesno izrađuje oružje: performanse, funkcionalnost itd. Općenito, među uređajima do 3 kW BHP-P-3 je možda najbolji.

7. mjesto - Wester TB-5 / CT

Prvi predstavnik topova od 5 kW bio je grijač iz Westera. Unatoč kineskom podrijetlu (danas je ova predrasuda još uvijek važeća, ali je, uglavnom, dvojbena), skup je izveden vrlo dobro. Skup prilagodbi, trajnost i druge pozitivne osobine čine TB-5 / CT dostojnim konkurentom poznatim robnim markama.

Njegova slabost pronađena je samo u lošim performansama ventilatora.

Wester TB-5 / CT

Prednosti:

 • 400 kubika na sat;
 • Može zagrijati do 50 kvadrata;
 • Visoka kvaliteta izrade;
 • Prihvatljivi trošak;
 • Termostat.

Mane:

 • Loša izvedba ventilatora.

Izlaz:

Pouzdana opcija za one kojima je potreban stalni rad toplinskog grijača.

6. mjesto - Interskol TPE-5

Nije loš top domaće proizvodnje, koji unatoč visokokvalitetnom radu nije baš uobičajen. Međutim, za to ne treba kriviti samu jedinicu. Interskol nije jednoznačan. A neke poteškoće u tvrtki i na prodajnom tržištu (jedno vrijeme nije bilo puno mjesta na kojima se može kupiti alat) negativno su utjecale na potražnju za alatom. Trenutno je sve nabolje, što znači da električni alati ove marke imaju budućnost. Isto se odnosi i na TPE-5.

Grijač od pet kilovata ima kapacitet od 400 kubika. Istodobno, potrošnja zraka je mala - kisik se ne sagorijeva poput prašine. Međutim, s takvom snagom morate znati o potrebnim mrežnim parametrima: 5 kW nije mala snaga. Loša strana je što iz nekog razloga električni utikač nije uključen u pištolj.

Interskol TPE-5

Prednosti:

 • Visoka snaga, visoki napon;
 • 400 kockica produktivnosti;
 • 2 godine jamstva;
 • Ne sagorijeva kisik i prašinu;
 • Podesivi položaj;
 • Umjerena buka;
 • Ventilator.

Mane:

 • Nema utikača;
 • Kratki kabel.

Izlaz:

TPE-5 izvrsna je opcija za velika područja. Važno je samo da električar bude u redu.

5. mjesto - Resanta TEPK-5000K

Opis 5. mjesta koje bih želio započeti s Resantom. Na ljestvici je već bio jedan model ovog proizvođača. I postoji razlog da drugi put razgovaramo o latvijskoj tvrtki.

TEPK-5000K sadrži keramički grijač, što ga automatski čini sigurnim za zdravlje: niska razina buke, neizgarani zrak itd.

Kao i u prethodnom modelu, ima pritužbi na kvalitetu uređaja. Na primjer, grijanje kućišta ili ispravnost termostata. Ipak, savjeti mnogih kupaca naginju tržište u korist rastuće popularnosti PETK-5000K.

Resanta TEPK-5000K

Prednosti:

 • Brzo zagrijavanje;
 • Keramičke ploče;
 • Ne sagorijeva kisik;
 • Nema buke.

Mane:

 • Slučaj se zagrijava;
 • Neispravnosti različitih elemenata.

Izlaz:

TEPK-5000K je na svom mjestu u ocjeni. Nadajmo se da će se tvrtka nastaviti razvijati i raditi, kako na kvaliteti postojećih proizvoda, tako i na novim proizvodima.

4. mjesto - ELITECH TV 5EK

Top Elitech nastavlja našu ljestvicu i dovodi nas vrlo blizu prva tri mjesta. Unatoč pet u nazivu, pištolj proizvodi samo 4,5 kW snage. Unatoč tome, čak i s tim, može zagrijati 45-50 četvornih metara prostorije.

Grijaći element izrađen je od nehrđajućeg čelika. To znači da će vrijeme rada i vijek trajanja i grijaćeg elementa i cijelog pištolja biti veći od vremena rada ostalih pištolja.

Dogodi se da se pištolj automatski prebaci u način rada ventilatora kad se pregrije. Ali tada, da bi grijanje ponovno moglo raditi, morate ponovo pokrenuti uređaj.

ELITECH TV 5EK

Prednosti:

 • Bimetalni termostat;
 • Grijaći element izrađen od nehrđajućeg čelika;
 • Visoka snaga, visoki napon;
 • Brzo zagrijava zrak;
 • Tihi posao;
 • Postoji način rada ventilatora;
 • Zaštita od pregrijavanja.

Mane:

 • Ne pokreće se automatski nakon što se aktivirala zaštita od pregrijavanja.

Izlaz:

Vrlo dobar model s mnogim prednostima. Neke sitnice nisu bile dovoljne da dođu do prva tri mjesta.

3. mjesto - Ballu BHP-PE-5

Ballu samouvjereno predstavlja svog kandidata na trećoj stepenici pobjedničkog postolja. Profesionalci u svom području uvijek nas oduševe kvalitetnim proizvodima. Tako, na primjer, i BHP-PE-5. Uređaj je prilično lagan, ali istodobno izdržljiv i pouzdan nehrđajući čelik. Top je sposoban zagrijati područje do 50 kvadrata (maksimalna moguća temperatura je 60 stupnjeva). Grijaći element također je izrađen od nehrđajućeg čelika. Proizvođač daje dvogodišnje jamstvo.

Ballu BHP-PE-5

Prednosti:

 • Lagana (4,5 kg);
 • Tijelo i grijaći element od nehrđajućeg čelika;
 • Razni termostati;
 • Dobra zaštita (od pregrijavanja);
 • Način ventilatora.

Mane:

 • Nema utikača;
 • Kratki kabel.

Izlaz:

Izvrsna opcija i pristupačna cijena.

2. mjesto - NeoClima TPK-5

Najbliži prvom mjestu bio je NeoClima sa svojim TPK-5. U pogledu tehničkih karakteristika, uglavnom se ne razlikuje od Ballua, ali preuzima cijenu. Inače: ista površina grijanja - 50 četvornih metara, ista pouzdana zaštita termostatom, isti grijaći element od nehrđajućeg čelika itd.

Loša strana, iako relativna, je "izvorni" utikač, koji će morati biti izmijenjen kako bi odgovarao uobičajenom ako ne postoje uvjeti za utikač.

NeoClima TPK-5

Prednosti:

 • Grijaći element izrađen od nehrđajućeg čelika;
 • Podesivi termostat;
 • Prikladno tijelo: ručka, noge itd .;
 • 2 godine jamstva;
 • Način ventilatora.

Mane:

 • Utičnica;
 • Buka.

Izlaz:

Što god netko rekao, ali cijena danas puno znači. A ako su proizvodi sličnih karakteristika, ali različiti u cijeni, mnogi će odabrati jeftiniju opciju.

1. mjesto - Timberk TIH R5 5M

 Najbolji proizvođači uvijek sanjaju da budu na vrhu bilo koje ljestvice. Ovaj put je imao sreće Timberk TIH R5 5M. Kako i priliči pobjedniku, upio je sve najbolje što je bilo u prethodnim modelima. Stoga o tome vjerojatno ne vrijedi razgovarati. Međutim, ono što zaista vrijedi jest reći o tome kako se on bitno razlikuje od svojih "drugova".

Tako, na primjer, R5 5M može raditi kontinuirano i bez štete sebi i drugima, 24 sata. A također se top može okretati okomito tako da udara u zrak prema gore.

Timberk TIH R5 5M

Prednosti:

 • Može udarati u strop zrakom;
 • Visoka stabilnost;
 • Može se zagrijati do 40 stupnjeva 50 kvadrata;
 • Brzo zagrijavanje;
 • Pouzdana zaštita od pregrijavanja;
 • Neprekidni rad 24 sata.

Mane:

 • Utičnica.

Izlaz:

Teško je pronaći najboljeg među jednakima, ali ocjene jesu za to, a ocjene su za to. Ovaj put je Timberk prevladao. I po našem mišljenju, zasluženo.

Današnje tržište obiluje raznim vrstama pištolja: postoje popularni modeli i manje poznati, ali ne manje kvalitetni. Slučajno se dogodi da zvonjava marke ne znači da ima najbolje uređaje. Ali s druge strane, od njega je veća potražnja u slučaju kvara. Slažete li se s ocjenom? Dobrodošli u komentare za raspravu.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *