Najbolji roštilji za 2020

0

Došlo je ljeto, vratili su se dugo očekivana toplina i sunčani dani. Sukladno tome, sve više ljudi napušta svoje domove da bi otišlo u zemlju ili u prirodu. Glavna svrha takve zabave je aktivna rekreacija s obitelji i prijateljima, uključujući liječenje ukusnim i sočnim roštiljem. A da biste kuhali ukusno meso, potrebna vam je visokokvalitetna oprema. Roštilj u ovom slučaju bit će izvrstan izbor. Štoviše, takav izum omogućit će korisniku da ukusno pripremi povrće za meso. U našem članku možete se upoznati s izborom najboljih modela roštilja.

Što je

Ovaj se proizvod naziva i "roštilj". Takav je uređaj okrugla ili pravokutna posuda, na koju je ugrađena rešetka. Također, uređaj je opremljen posebnim rupama koje vam omogućuju podešavanje dovoda zraka. Proizvođač često dodaje pokrivač proizvodu. Potrebno je kako bi se jelo ravnomjerno zagrijalo sa svih strana.

Korištenje roštilja nije teško, pogotovo ako je korisnik već imao iskustva s roštiljem. Da biste sebe i svoje najdraže obradovali ukusnim mesom, samo trebate napuniti ugljen ili ogrjev u poseban pretinac uređaja.

Vrste

Uređaji su klasificirani prema nekoliko točaka. Tako se, na primjer, roštilji razlikuju ovisno o vrsti goriva:

 • kruto gorivo - ugljen, ogrjevno drvo, posebni briketi;
 • na plin ili električnu energiju - takvi su modeli spojeni na grijaći element ili cilindar, u ovom slučaju meso se prži, dok se čami na ugljenu ili drvu.

Ovisno o načinu kuhanja, uređaji su otvoreni. U tom slučaju korisnik može prilagoditi stupanj zagrijavanja hrane pomicanjem rešetke iznad vatre. Postoje i zatvorene verzije s poklopcem, koji ravnomjerno zagrijavaju hranu sa svih strana.

Osim toga, razlikuju se po prijenosnim i stacionarnim modelima, stolnim i podnim. O ovoj stavci ovisi mobilnost uređaja i njegov opseg. Neke se, na primjer, mogu ugraditi u kuću.

Značajke odabira

Postoji niz parametara prema kojima možete odabrati najoptimalniju i najtrajniju opciju. Kada tražite uređaj, obratite pažnju na sljedeće točke.

Materijal za proizvodnju

Tijelo za roštilj mora biti izrađeno od lijevanog željeza ili keramike. Takvi materijali pružit će maksimalnu sigurnost i trajnost. Osim toga, keramika i lijevano željezo imaju visoku razinu toplinske vodljivosti, odnosno proizvodi će se brzo zagrijati i pržiti uz visoku kvalitetu.

Kontrola temperature

Omogućuje vam što pravilniji odabir optimalnog načina kuhanja. Bilo koji proizvod zahtijeva određene uvjete za kuhanje, pa će se ova opcija svidjeti svim korisnicima.

Veličina rešetke

Područje roštilja ovisi o učestalosti upotrebe. Za aktivnu uporabu i velik broj proizvoda potrebna je veća mreža. Ako se roštilj rijetko koristi, savjetujemo vam da kupite usku rešetku, jer.veliki će uređaj zahtijevati puno goriva, što će biti bacanje novca.

Mobilnost

Za česta kretanja i putovanja koristan je mali uređaj koji je lako spakirati i spremiti u prtljažnik automobila. Ako korisnik namjerava rukovati roštiljem isključivo u zemlji ili na osobnoj parceli, najbolje je kupiti stacionarni uređaj.

Težina i dimenzije

Ovisi i o području primjene. Ako će se uređaj često prevoziti, trebao bi biti dovoljno kompaktan. Također biste trebali uzeti u obzir veličinu prtljažnika - tamo bi roštilj trebao lako stati.

Značajke dizajna

Pri kupnji uređaja korisnik mora obratiti pažnju na neke važne detalje, poželjno je da se roštilj, ako je potrebno, pretvori u prikladan prijenosni spremnik. Ako je potrebno, kupac može dodatno kupiti poklopac.

Održivost

Vrlo važna stvar u vezi sa sigurnošću. Ako loše učvršćen uređaj padne, mogao bi ozlijediti prolaznike. Da se to ne dogodi, preporuča se postaviti roštilj na ravnu površinu, na njega prvo možete postaviti drvene grede ili ulične pločice. Također, dobra opcija bila bi kupnja roštilja s posebnim nosačima.

Značajke rada

Kada koristite uređaj, morate se pridržavati sigurnosnih zahtjeva. U tom slučaju korisnik neće biti ozlijeđen i moći će produžiti životni vijek proizvoda.

 • Strogo je zabranjeno koristiti benzin i druge lako zapaljive tvari. Iznimka su posebne tekućine za paljenje.
 • Roštilj nije namijenjen uništavanju papira, novina, suhog lišća.
 • Roštilj se ne smije koristiti kao medij za grijanje, a također je zabranjeno ložiti jaku vatru. Takve pogreške mogu učiniti proizvod neupotrebljivim.
 • Za zagrijavanje uređaja treba koristiti samo određeno gorivo: na primjer, roštilj na ugljen ne može se zapaliti tekućim gorivom.
 • Ne preporučuje se napuniti mirni žar vodom.

Savjet! Ako je roštilj namočen kišom ili je već duže vrijeme vani na niskoj temperaturi, preporuča se prvo zagrijavanje. Da biste to učinili, zapalite malu vatru i sušite uređaj 30 minuta. U suprotnom će tijelo proizvoda biti napuknuto.

Najbolji roštilji za 2020

Podno stoji

Scarlett 23012

Mini-verzija izvrsno odrađuje zadatke. Pomoću ovog stroja korisnik može jednostavno kuhati meso, povrće ili jednostavno organizirati piknik s tostovima i prženim kobasicama. Dimenzije i značajke dizajna modela omogućuju vam ugodan transport s mjesta na mjesto, koristeći ga za namjenu u zemlji, u šumi, u prirodi, pa čak i na mjestima s velikim brojem ljudi, na primjer, na festivalu. Težina proizvoda omogućuje transport bez dodatne pomoći, korisnik ne treba osobni prijevoz. Lako je sastaviti uređaj, čvrsto metalno kućište neće puknuti ako se nepažljivo postupa s njim i omogućit će roštilju da posluži dugi niz godina.

Okrugla rešetka primiće dovoljnu količinu mesa, čvrste noge stabilne su na ravnoj i tvrdoj površini. Ali nema prilagodbe razine prerade hrane u obliku polica. Radi na ugljenu.

Roštilj za roštilj Scarlett 23012

Prednosti:

 • kompaktne dimenzije;
 • mala težina, može se lako transportirati;
 • izdržljivo tijelo;
 • niska cijena;
 • dug vijek trajanja.

Mane:

 • mali promjer rešetke;
 • nema dodatne potpore za noge;
 • bez podešavanja i poklopca.

Prosječni trošak je 700 ruskih rubalja.

Grillkoff B10

Opremljeniji roštilj pogodan je za veliku tvrtku. Čelično, pouzdano i čvrsto kućište može izdržati čestu upotrebu i padove temperature. Paljenje ugljenom i drvetom daje slobodu korisniku, omogućavajući korištenje najprikladnijeg goriva.

Komplet uključuje poklopac, kamin. Prikladan dizajn proizvoda omogućit će vam da brzo i sa zadovoljstvom pripremite ukusna jela.

Grillkoff B10

Prednosti:

 • sigurnost;
 • Jednostavnost korištenja;
 • izdržljivo tijelo;
 • trči na ogrjev i ugljen.

Mane:

 • nema podešavanja razine;
 • nezgodno za transport.

Prosječni trošak je 7.500 ruskih rubalja.

Vikend u Greivariju

Opremljen za sve potrebe, jedinica će biti izvrstan dodatak vrtnom dijelu. Nije lako nositi uređaj, ali korisnici će cijeniti dizajnerske značajke modela.

Roštilj je izrađen od najkvalitetnijeg čelika. Marka je već dugo popularna među kupcima, zaradila je najviše ocjene i pozitivne ocjene. Prostor za gorivo je sigurno skriven i izveden u obliku peći. Postoji i podešavanje visine stupnja prženja. Za to je u tijelo proizvoda postavljena poluga - jednim pokretom, a roštilj mijenja svoj smjer. Prikladno je zagrijati roštilj bez upotrebe kartonskih kutija i ostalih ventilatora. Dizajn modela pretpostavlja prikladan izlaz za dim.

Vikend u Greivariju

Prednosti:

 • ergonomski dizajn;
 • veliki roštilj;
 • prikladno paljenje.

Mane:

 • visoka cijena;
 • nije pogodan za prijevoz.

Prosječni trošak je 42.500 ruskih rubalja.

Ferraboli Girasole Inox

Prikladna jedinica nalazi se na stativu. Sastavljanje robe rada neće biti teško čak i najneiskusnijim korisnicima. Nisu potrebni vijci ili drugi predmeti. Također, za bolje kuhanje postoji sustav za dovod i cirkulaciju zraka u posudi. Radi lakšeg prijevoza, postoje prikladne ručke s kojima nije nimalo teško pomaknuti jedinicu.

Proizvođač je roštilj dodatno opremio radnom površinom na koju se posuđe može sigurno postaviti.

Ferraboli Girasole Inox

Prednosti:

 • praktičnost korištenja;
 • dug životni vijek;
 • promišljeni dizajn.

Mane:

 • nema dodatne fiksacije nogu.

Prosječni trošak je 6.500 ruskih rubalja.

Broil King ugljen 500 945050

Vrlo robusna jedinica prekrivena je materijalom otpornim na većinu oštećenja - vatrostalnom caklinom. Pokrivač s dvoslojnim zidovima djeluje kao zaštita, što povećava sigurnost rada. Proizvođač je također stavio termometar na poklopac.

Jedinica je opremljena s dva načina rada: prženjem i dimljenjem. Za to biste trebali koristiti ugljen ili ogrjev. Set uključuje dvostrani roštilj, omogućuje vam da na proizvodima ostavite prepoznatljiv uzorak roštilja i istovremeno sakupljate tekući sok. Osim toga, proizvođač je pažljivo razmislio o nijansama čišćenja roštilja; za to je paleta instalirana na dnu spremnika. Lako ga je ukloniti i isprati ako je potrebno. Većina korisnika primjećuje stabilnost roštilja - četiri noge sigurno drže opremu čak i na neravnoj površini. Težina uređaja je velika - 33 kg, ali zbog kotača s nogama jednostavan je za transport.

Broil King ugljen 500 945050

Prednosti:

 • praktičnost korištenja;
 • trajni čelik;
 • podesive noge;
 • dug životni vijek;
 • možete iskopati hranu;
 • postoji termometar;
 • dodatni elementi uključuju univerzalni poker.

Mane:

 • visoka cijena;
 • slučaj se jako zagrije.

Prosječni trošak je 60 000 ruskih rubalja.

Gratar Family Optima BBQ

Izvrsna opcija za one koji žele otvoriti mali restoran. Uz to, model je idealan za piknike na otvorenom. Međutim, valja imati na umu da uređaj nije lako transportirati zbog velikih dimenzija. Uređaj napaja drvo i ugljen. Proizvođač nije štedio na dodatnim elementima - u tijelo je ugrađen termometar, postoji posuda za pepeo, treba ga redovito uklanjati i prati.

Ako je potrebno, mjesto rešetke se može prilagoditi, kontrolirajući na taj način stupanj toplinske obrade. Postoje ploče za posuđe i gorivo, a kućište je također opremljeno kukama za inventar. Također možete računati na sigurnost upotrebe roštilja - poklopac na tijelu podiže se ručkom koja je izolirana od topline.

Gratar Family Optima BBQ

Prednosti:

 • trajni materijal za izradu - nehrđajući čelik;
 • stabilne noge;
 • visoka razina sigurnosti i praktičnosti;
 • dodatni elementi;
 • lako se čisti pepeo;
 • zaštita od vjetrovitog vremena.

Mane:

 • uska i ne baš ugodna ploča stola;
 • uska rešetka.

Prosječni trošak je 11.500 ruskih rubalja.

Dancook 1900

Danska marka nije ni za što ušla u naš izbor. Kupci vole elegantan i strog dizajn, a zajedno s visokokvalitetnim proizvodima zasigurno zaslužuje pažnju kupaca.

Roštilj je izrađen od čelika i aluminija, što će uštedjeti gorivo i brzo kuhati velike količine hrane. Nosač žica također će vam omogućiti da istovremeno skuhate dovoljno hrane. Pepeo se lako uklanja, poklopcem, ručkom otpornom na toplinu i termometrom. Stol za spremanje začina i jela bit će lijep bonus za vašu kupnju.

Dancook 1900

Prednosti:

 • promišljeni dizajn;
 • rupe za cirkulaciju zraka;
 • dodatni stol;
 • male dimenzije;
 • zadebljali zidovi.

Mane:

 • teško za transport;
 • visoka cijena.

Prosječni trošak je 40 000 ruskih rubalja.

Ploča za stol

Berghoff

Lijepa i prikladna jedinica omogućit će vam da se zabavite u prirodi, uživajući u ukusnoj hrani. Za veću udobnost proizvođač je uređaj opremio remenom za nošenje; postoje i uklonjive ručke koje se mogu ukloniti tijekom kuhanja.

Neobičan dizajn roštilja u obliku košare ne samo da će oduševiti korisnika, već će i postati koristan dodatak operaciji. Tako je, na primjer, spremnik košare spremnik za podmetanje vatre. Set uključuje dvije rešetke: za kuhanje i za pepeo. Tu je i stalak od pluta za svestranost i dodatnu sigurnost. Osim toga, korisnik će cijeniti prisutnost pokera za popravljanje roštilja.

Roštilj za roštilj Berghoff

Prednosti:

 • neobičan i ergonomski dizajn;
 • prisutnost poklopca od pluta;
 • uklonjive silikonske ručke;
 • kompaktne dimenzije.

Mane:

 • visoka cijena.

Prosječni trošak je 20 000 ruskih rubalja.

Kanta za roštilj RusExpress

Nestandardna opcija za one koji žele uštedjeti novac i kupiti pravi roštilj. Neka dizajn proizvoda ne uplaši korisnika, proizvod se podnosi sa svojim odgovornostima sasvim podnošljivo.

Dizajn značajke neće pokretati pitanja u instalaciji uređaja, male dimenzije jamče mogućnost premještanja roštilja i postavljanja bilo gdje. Čak i najneujednačenija površina nije zastrašujuća za opremu. Rešetku je lako ukloniti i očistiti, u kućištu postoje otvori za cirkulaciju zraka. Svi su materijali izrađeni od metala, tako da će proizvod izdržati aktivno opterećenje.

Kanta za roštilj RusExpress

Prednosti:

 • Jednostavnost korištenja;
 • niska cijena;
 • sigurnost;
 • snaga.

Mane:

 • dizajn koji se ne može predstaviti;
 • kratak radni vijek.

Prosječni trošak je 1.700 ruskih rubalja.

Campingaz Plancha LX

Moderna jedinica idealno će se uklopiti u uvjete ljetne vikendice i male kuhinje. Tako će oni korisnici koji nemaju mogućnost čestih izleta u prirodu moći uživati ​​u ukusnom jelu. Za namjeravanu upotrebu proizvoda postoje dva plamenika, zaštitni poklopac i regulatori snage.

Materijal izrade je lijevano željezo, ne boji se čestog izlaganja visokim temperaturama i neće se slomiti ako se s njim postupa neoprezno. Snaga jedinice ne odgovara njegovoj maloj veličini - korisnik će moći kuhati velik broj ukusnih jela. Čvrsta stopala podnose i najsklizavije površine.

roštilj roštilj Campingaz Plancha LX

Prednosti:

 • ergonomski dizajn;
 • Jednostavnost korištenja;
 • mala veličina;
 • visoka snaga, visoki napon;
 • noge se ne klize ili klimaju.

Mane:

 • ne postoji rešetka koja stvara korporativni uzorak;
 • teži puno.

Prosječni trošak - cijena na zahtjev.

Ako ste imali iskustva s upotrebom proizvoda opisanih u ocjeni, svoje komentare napišite u komentarima.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Pročitao sam uvjete korisnički ugovor *