🏊Najbolji kajak za turizam i ribolov za 2020. godinu

0

Ljeto! Ribari i turisti uvijek se raduju ovom dobu godine: kada je zrak ispunjen posebnim mirisom putovanja, a voda mami bogatim ulovom. Kajak je koristan za rafting. Profesionalci će vam reći kako odabrati trajni i pouzdani model.

Redakcija stranice "best-hr.designuspro.com" nudi pregled kvalitetnih kajaka, sastavljen uzimajući u obzir preporuke stručnjaka i iskusnih veslača za 2020. godinu.

Koji su kajaci

Moderna mala pristana plovila, tako popularna među ljubiteljima vanjskog sporta, razlikuju se po svojoj vrsti i vrsti konstrukcije.

Vrste kajaka

Sklopivo

Vodeno plovilo, sastavljeno od metalnih dijelova i "kože" - posebna tkanina razvučena preko okvira. Komplet može sadržavati cilindre na napuhavanje, što brodu daje veću nepotopljivost. Svi dijelovi pohranjeni su u ruksaku, koji vam omogućuje putovanje pješice, ne samo na vodi.

Neraskidivo

Obično je izrađen od plastike ili polietilena, s jednodijelnim tijelom, što daje prednost u brzini kretanja po vodi. Dizajniran za jednog veslača. Dizajniran prvenstveno za sport, a tek onda za rekreaciju na vodi.

Vrste

Žičani okvir

Posuda s krutim okvirom, koja je dala svoje ime, izrađena od drveta ili metala. Kućište je izrađeno od PVC-a ili drugog vodonepropusnog materijala. Dulji modeli su brži. Prednosti okvira okvira su velika nosivost i mali propuh, međutim, takav je model glomazan, uzrokovat će puno problema tijekom prijevoza i morat ćete potrošiti puno vremena na ispravnu montažu.

Na napuhavanje

U prodaji su dvoslojni i jednoslojni. Opremljena balonima na napuhavanje, koža je izrađena od PVC-a, nema "kostura". Oni teže puno manje od okvira, jednostavno su sastavljeni (glavno je ne zaboraviti pumpu) i savršeno se ponašaju na vodi, bez straha od brzaca, ali ne vole jake valove, stoga se mogu prevrnuti.

Okvir na napuhavanje

Univerzalni izum s okvirom i balonima na napuhavanje. Najbolja opcija za turizam. Kada idete na rafting s cijelom obitelji, trebali biste razmisliti o kupnji ovog modela: stabilnost, nepotopljivost, dobra prohodnost u plitkoj vodi - to su karakteristične osobine takvog broda. Međutim, zbog cilindara prostranost pati, a uz to je i teška. Mane uključuju dugo vrijeme montaže.

Plastika

Lijevano, dugotrajno. Ne morate se brinuti zbog curenja. Dizajniran za jednog veslača.Brzi, udobni, s dugim vijekom trajanja, ali postoje 2 nedostatka: nerazdvojivi - problematično je nositi na mjesto raftinga i skladišta, kao i impresivnu težinu. Ali ako nije planirano veliko putovanje, onda je jedan kajak ono što vam treba za avanturu s vodenim preprekama.

Tablica za usporedbu:

TipŽičani okvirOkvir na napuhavanjeNa napuhavanjeČvrsta glumačka postava
Prosječna težina, kg30272035
StabilnostProsječnoDobroDobroSlab
Nosivost, kgdo 550do 500 do 300 do 600
Brzina hodaDobroDobroProsječnoVisoko
Unutarnja glasnoćaVelikSrednjiMaliJako malo
NepotopivostSlabDobroIzvrsnoSlab
Cijena novog čamca, rubaljaOd 15000Od 25000Od 30.000Od 20.000

Vrhunski proizvođači

Kada odlučujete koja je tvrtka bolja za kupnju kajaka, vrijedi se upoznati s popisom predstavnika domaće industrije vodenog turizma koji su se dokazali tijekom godina.

Zašto je domaći proizvođač za

Postoje 4 razloga:

 1. Roba ruske proizvodnje trostruko je jeftinija od stranih uzoraka.
 2. Domaći proizvođači proizvode ne samo plovila, već i opremu.
 3. U Rusiji je teško pronaći rezervne dijelove za strane brodove.
 4. Snaga, izdržljivost, svestranost i izdržljivost domaćih brodova poznati su daleko izvan granica Rusije.

Od tvrtki koje zauzimaju vodeće pozicije na ruskom tržištu opreme za vodu, valja spomenuti sljedeće.

Slobodan vjetar

Povijest poznate marke datira još iz vremena Sovjetskog Saveza. U maloj radionici u sportskom klubu stvorena je turistička oprema za izlete na vodi. Tada se pojavila zadruga Sportindustriya, a 2004. Free Wind postao je poznat kao proizvođač kvalitetnih kajaka, kajaka na napuhavanje i katamarana. Tvrtka je također predstavnik talijanske tvrtke Rainbou.

Triton

1989. godine tvrtka se deklarirala kao proizvođač visokokvalitetnih lakih brodova i još uvijek ne odustaje od svojih pozicija. Najpopularniji modeli su "Svir", "Ladoga", "Vyun". Kvaliteta proizvoda zabilježila je visoke ocjene ne samo na domaćem, već i na njemačkom tržištu. Novi Triton ADVANCED i Nortik prepoznali su veslački profesionalci Kanu Magazin.

Stalker

Poznata "Štuka" rođena je 1993. godine, 3 godine prije službenog početka projektantskog ureda i serijske proizvodnje. Posljednjih godina pojavili su se mnogi krivotvorine "Pikea" i "Nalime" - još jednog umotvorine "KB Stalkera" - koje su izradili "pirati", ali oni koji žele kupiti kvalitetne brodove trebali bi se obratiti pravom proizvođaču, pogotovo jer su originali jeftini.

Minimalni trošak je 11 tisuća rubalja.

QRshop

Tvrtka je poznata od 1995. Legendarni "Taimen", kojeg tako hvale rogovi, danas se proizvodi samo u ovom poduzeću. Obnovljeni pozdrav je također dostupan ovdje. Tvrtka pruža usluge popravka kajaka različitih marki. QRshop je službeni predstavnik "Stalkera" za prodaju modela "Pike", "Burbot" itd.

Vremensko ispitivanje

Proizvođač iz Sankt Peterburga. Biljka je osnovana prije 20 godina. Asortiman tvrtke obuhvaća više od 300 proizvoda: od proizvoda za sportaše i turiste do specijalizirane opreme koja se koristi u raznim profesionalnim područjima.

FMK radionica

Proizvođač iz Podolska. Na tržištu više od četvrt stoljeća. Vodi razvoj i proizvodnju narudžbi male veličine, radi na individualnoj osnovi. Stručnjaci radionice također su uključeni u obnovu rijetkih brodova i brodova oštećenih putovanjem vodom.

POTOK

Marka Sankt Peterburga. Tvrtka postoji više od 15 godina, proizvodi kajake i čamce s cilindrima na napuhavanje, splavove, sportsku opremu i ostalu robu za aktivnosti na otvorenom na vodi. Za čamce se koriste kvalitetni dijelovi, razvijeni zajedno s američkim programerom, kao i proizvedeni od korejskog proizvođača.

Oprema

Još jedna firma iz Sankt Peterburga. Deklarirala se 1991. godine.Sada je to jedan od najvećih ruskih proizvođača turističke opreme. Trgovačka mreža tvrtke nalazi se u mnogim gradovima Rusije, kao i u Bjelorusiji i Kazahstanu.

Od stranih proizvođača koji su zaslužili priznanja u cijelom svijetu, treba napomenuti.

Poucher Boote GmbH

Njemačka tvrtka poznata je od sredine 50-ih godina prošlog stoljeća. Najavila se izradom kajaka jednosjeda E 65. Nešto kasnije pojavili su se dvosjed KS75 i WEZ80 koje su spremno kupili sportski klubovi. Nakon 70-ih proširena je proizvodnja lakih brodova, a inovativne tehnologije koriste se od kraja 1990. godine.

Sklopivi kajaci Klepper

Najstarija njemačka tvrtka, osnovana 1907. u Rosenheimu (Južna Njemačka). Svi sklopivi pojedinačni, tandemski i obiteljski (trostruki) čamci ručno su izrađeni. Tvrtka također nudi pripadajući pribor.

Prijon GmbH

Još jedna tvrtka iz Njemačke. Njezin osnivač, Anton Priyon, radio je u tvornici Klepper potkraj 1950-ih, a istovremeno se bavio veslačkim slalomom. Godine 1959. Anton je osvojio svjetski naslov u ovom sportu, a 3 godine kasnije osnovao je Toni Prijon Sportwerkstätte i započeo proizvodnju drvenih vesla, a potom i kajaka. Od 1981. tvrtka uvodi tehnologiju stvaranja laganih brodova od polietilena.

Intex Recreation Corp

Kineski proizvođač s 40 godina povijesti, proizvodi proizvode na napuhavanje koji se izvoze u 100 zemalja. Kao što je navedeno na službenim web stranicama tvrtke, cilj Intex Recreation Corp je „opskrba najkvalitetnijim proizvodima po pristupačnoj cijeni. Sve je dizajnirano za udobnost, sigurnost i užitak. "

Sustavi divljine

Tvornica se nalazi u Greenvilleu (Južna Karolina, SAD). Ima svjetsku reputaciju autora značajnih projekata u području turizma i ribolova. Mnoga dostignuća sustava Wilderness Systems nagrađena su.

OCEAN KAYAK

Još jedan američki brend. Tvrtka je osnovana 1971. godine u Kaliforniji. Tempo tržišnog lidera OCEAN KAYAK počeo je rasti 80-ih godina. Tehnologija Rotomolding, uvedena u proizvodnju, omogućila je tvrtki da se izjasni kao proizvođač najkvalitetnijih brodova za vodene sportove, obiteljsku rekreaciju i ekstremni turizam.

Kako odabrati dobar brod za svoje putovanje vodom

Da se ne bi pogriješilo pri odabiru pravog pomoćnika za legure, moraju se uzeti u obzir sljedeći čimbenici:

 • na kojoj vodi - olujnoj ili mirnoj - putovanje predstoji;
 • materijal kože;
 • težina;
 • prostranost;
 • složenost sklopa;
 • prijenosni kapacitet;
 • kompletan set i dodatni pribor.

Ocjena kvalitetnih kajaka za 2020

Urednici web stranice "best-hr.designuspro.com", proučivši preglede splavara na neovisnim forumima, sastavili su popis najpopularnijih modela za ribolov i turizam na vodi.

Okvir: TOP-5

Najbolje kosture, prema iskusnim splavarima, prvenstveno predstavljaju marke Poucher Boote GmbH, Equipment, QRshop i Wilderness Systems.

5 položaj: RZ-85

Prosječna cijena je 15 tisuća rubalja.

Proizvođač: Poucher Boote GmbH. Model s torbom, ruksakom i volanom. Staja, pogodna za trekking riječnom i morskom vodom. Na krmi i pramcu ima dovoljno mjesta za putničku opremu.

Tehnički podaci:

TipŽičani okvir
Dimenzije (duljina, širina) m5,5x0,85
Nosivost kg300
Težina, kg34.3
Kapacitet putnika2
kajak RZ-85

Prednosti:

 • podnosi torziju na vodi;
 • lako pluta;
 • jednostavna montaža;
 • najprodavaniji.

Minusi:

 • neudobna pregača.

4. pozicija: Kit ubojica 2

To košta 55 tisuća rubalja.

Model s dva sjedala za brzo putovanje duž poteza. Pogodnije za iskusne veslače. Može se koristiti za mirne i surove vode. Dizajniran za prosječnu sportsku rutu. Vesla nisu uključena u paket.

Tehnički podaci:

Tip žičani okvir
Dimenzije (duljina, širina) m5,3x0,83
Visina daske m0.35
Težina, kg22.5
Nosivost kg250
Broj mjesta2
kajak kit ubojica 2

Prednosti:

 • pouzdan, žilav;
 • jaka ljuska.

Mane:

 • zahtijeva vještine veslanja;
 • okretan.

"Bronca": Taimen 3

Prodano po prosječnoj cijeni od 28 tisuća rubalja.

Dizajniran za duga morska putovanja i putovanja. Podnosi prijelaze vode srednje težine. "Taimen" je izumljen prije više od 40 godina, ali popularnost modela ove marke nije izblijedjela u odnosu na moderne. Konstrukcija se sastoji od krutog montažnog okvira, duraluminijevih elemenata i PVC kože koja prekriva mrežu od stakloplastike.

Tehnički podaci:

TipŽičani okvir
Dimenzije (duljina x širina) m5,7x0,88
Nosivost kg375
Težina, kg38
Broj mjesta3
kajak Taimen 3

Prednosti:

 • prostranost;
 • izvrsna upravljivost.

Mane:

 • rastavljen je težak.

Srebro: Aerius Classic II + 545

Na web mjestu proizvođača navedena je cijena od 380 tisuća rubalja.

Klasični model tvrtke Wilderness Systems dostojanstveno će se nositi s ozbiljnim valom, ali može se koristiti i za mirna jedrenja. Svestranost omogućuje 1 ili 2 veslača da upravljaju kajakom. Ovdje ima mjesta čak i za psa, ako se, naravno, ljubimac ne boji takvih putovanja.

Tehnički podaci:

Duljina i širina, cm545 x 87
Težina, kg34
Opterećenje, kg380
Koža100% pamuk i trostruki premaz Hypalon
Okvirbijeli jasen, brezovo drvo, otporno na slanu vodu, s anodiziranim aluminijskim okovom
Jamčiti5 godina
kajak Aerius Classic II + 545

Prednosti:

 • visoka kvaliteta;
 • brza montaža;
 • stabilnost;
 • ne boji se promjena temperature i slane vode;
 • sportski dizajn.

Minusi:

 • preskupo;
 • gotovo nemoguće kupiti u Rusiji.

"Zlato": Pozdrav 3

To košta 29 tisuća rubalja.

Prvi kajaci ove marke bili su popularni i prije 70-ih godina prošlog stoljeća, ali iskusni turisti i dalje radije plove na tim modelima. Novi "Saluti" se ne proizvode, ali tvrtka QRshop bavi se modernizacijom prekinutih kajaka.

Korišteni okvir dobiva novu opremu - dvostrani PVC plašt s najlonskom podlogom. Ovaj moderni izdržljivi materijal malo je težak i ne boji se ekstremnih temperatura.

Tehnički podaci:

Tipžičani okvir
Dimenzije (duljina, širina) m5x1
Nosivost kg300
Težina, kg32
Broj mjesta2
PotpunostOkvir, ruksak, školjka
kajak Pozdrav 3

Prednosti:

 • dobra žlica za mirnu vodu;
 • prostran;
 • udobno;
 • detalji o kvaliteti.

Mane:

 • slaba stabilnost na brzoj vodi;
 • složeni sklop.

TOP-3 kajaka na napuhavanje u okviru

Ove lagane posude, opremljene napuhanim cilindrima, smatraju se stabilnijima. Puno ih je lakše naučiti upravljati nego brodovima s ramom, međutim, kao i bilo koji drugi čamac, ova vrsta kajaka ne podnosi samopouzdanje i uznemirenost.

Sljedeći su modeli među prva tri.

3. mjesto: Ilmen

Prosječna cijena je 58 tisuća rubalja.

Proizvođač: Triton. Dizajniran za planinarenje u mirnim vodama, omiljen je među ribarima, lovcima i obiteljima koji traže odmor. Konstrukcija s bočnim elementima na napuhavanje. Možete staviti jedro i kormilo. Sasvim dimenzionalno.

Tehnički podaci:

Tipokvir na napuhavanje
Prostranost3 osobe
Veličina (duljina, širina), m 4,85x0,98
Nosivost, kg300
Težina, kg29
kajak Ilmen

Prednosti:

 • velike brzine;
 • dobra stabilnost;
 • laka montaža.

Mane:

 • neudobna sjedala;
 • pričvršćivanja nisu promišljena.

2. mjesto: Asya

Cijena: 58.600 rubalja.

Autor proizvoda: "FMK radionica". Trosjed je dizajniran za laku plovidbu. Jednostavna za sastavljanje i pouzdana na vodi - glavne su razlike ove posude. Ovo je model s otvorenim krovom s duraluminovim "kosturom". "Koža" - PVC tkanina 900 - 950 g / m2 Izvrstan model za obitelji.

Tehnički podaci:

Vrsta brodaOkvir na napuhavanje
Broj mjesta3
Nosivost, kg350
Težina, kg22
Dimenzije (duljina, širina), m5,4 x 0,8
Elementi na napuhavanjenajlon s PU premazom Carrington (Engleska)
kajak Asja

Pros:

 • udobno;
 • drži dobru brzinu;
 • stabilnost;
 • laganu težinu.

Minusi:

 • nije previše prostran;
 • mala nosivost.

1. mjesto: Svir

Prosječna cijena je 50 tisuća rubalja.

Ovo je univerzalni brod za dvoje, koji se ne boji valova, brzaca i, prema mišljenju kupaca, praktički je nepotopiv. Dizajn ima krut okvir s ravnim dnom, šiljastom stabljikom i bočnim balonima. Set uključuje viseća sjedala izrađena od ergonomskog materijala.

Tehnički podaci:

Tipokvir na napuhavanje
Dimenzije (duljina, širina, visina) m5X0,86X0,23
NOSIVOST, KG250
Težina, kg25
Upravljač ne
Oprema za jedrenjene
Broj mjesta2
kajak Svir

Prednosti:

 • dobra brzina;
 • dobra stabilnost;
 • izvrsna upravljivost.

Minusi:

 • ne održava brzinu u mirnoj vodi;
 • upravljanje zahtijeva iskusnog kapetana.

Na napuhavanje

Za one koji nikada nisu sudjelovali u raftingu, bolje je započeti s modelima na napuhavanje u mirnoj vodi. Prema riječima profesionalaca, predstavljena trojica prikladna su za veslače početnike.

Bronca: Intex Challenger K2

Za početnike koji putuju na kratko putovanje morem, ova vrsta kajaka je prikladna. Lako je rukovati, ali ne vrijedi ga pustiti u brzu vodu.

Tehnički podaci:

Tip kontrole veslanje
Dimenzije (duljina, širina), cm351x76
Nosivost, kg160
Broj mjesta2
Materijalojačani PVC
Broj odjeljaka za zrak2
Donji tipna napuhavanje
Težina, kg18
kajak Intex Challenger K2

Prednosti:

 • pokazatelji brzine na visini;
 • prikladan oblik;
 • mobilni;
 • lako;
 • cijeli set.

Minusi:

 • prodavači su često precijenjeni;
 • nije prikladno za velike ljude;
 • pumpa s kratkim vijekom trajanja.

"Srebro": Khatanga Travel-2

Prosječna cijena je 36 tisuća rubalja.

Ovaj model dizajniran je za rafting na ne previše surovim rijekama, putovanja i ribolov na jezerima. Dizajn s 2 cilindra, 2 pretinca pod tlakom i otvorima za prtljagu. Za praktičnost i sigurnost veslača postoji sigurnosni rukohvat. Savršeno za početnike.

Tehnički podaci:

Dimenzije (duljina, širina), cm423x94
Promjer balona, ​​cm26
Broj pretinaca pod tlakom, kom 4
Maksimalni kapacitet dizanja, kg210
Kapacitet putnika, pers.2
Težina kompleta, kg 19
kajak Khatanga Travel-2

Pros:

 • stabilan;
 • pouzdan;
 • mala težina.

Minusi:

 • nezgodna pumpa;
 • u uputama je malo podataka.

Voditelj: Štuka

Troškovi od 15 tisuća rubalja.

Tradicionalni lagani model koji izgleda poput madraca na napuhavanje. Dobro ide na mirnoj vodi, recenzije iskusnih "štuka" samo su pozitivne. Struktura se sastoji od poliuretana, cilindara i odstojnika. Dno kože je materijal za tendu, sjedala su izrađena od tkanine.

Tehnički podaci:

TipNa napuhavanje
Dimenzije (duljina, širina) m4,2x0,85
Nosivost kg300
Težina, kg10
Broj mjesta2
kajak Štuka

Prednosti:

 • idealno za mirne vode;
 • stabilan;
 • brzi navoz;
 • laka montaža.

Mane:

 • suknja se smoči;
 • neudobne naramenice ruksaka.

Samac - TOP-3

Prema ribarima i lovcima, domaći i uvozni modeli su među prva tri. Montaža stranih brodova je, naravno, na visini, ali cijene grizu. Opcije proračuna - ruski uzorci. Pa koji je kajak bolje kupiti

Bronca: Intex Challenger K1

Košta 6.183 rubalja.

Model sa sjedištem na napuhavanje, 2 pretinca za zrak, dvostrukim aluminijskim lopaticama, ručnom pumpom dvostrukog djelovanja, mrežom za prtljagu i kompletom za popravak.

Tehnički podaci:

Tip kontroleveslanje
Oblikovatina napuhavanje
Dimenzije (duljina, širina), cm274x76
Nosivost, kg100
Broj mjesta1
Materijalojačani PVC
Težina, kg12.9
kajak Intex Challenger K1

Prednosti:

 • udobno;
 • lako se napuhuje;
 • izvrsno rukovanje.

Mane:

 • kratkotrajna pumpa.

"Srebro": Ermak 340

Prosječna cijena: 19.400 rubalja.

Veličina i kakvoće jednake su čuvenoj "Taigi", koju ribari cijene zbog praktičnosti, brzine i trajnosti. Monobalon "Ermak" ima prednosti, od kojih su neke krutost, stabilnost u smjeru, brzina i niska cijena. Model je pogodan za nekomplicirane rijeke.

Tehnički podaci:

Tip Mono-balon
Dimenzije (duljina, širina), cm340x94
Spremnici na napuhavanje, kom. 2
Mjestojedna stvar
Promjer balona, ​​cm29
Sustav inflacijeVentil tip "Bravo"
Nosivost, kg160
Dno na napuhavanjeNe
Materijal cilindra, g / m2PVC 800 koji sadrži plin
Donji materijal, g / m2PVC 800
MaterijalPVC
Težina, kg9.2
kajak Ermak 340

Prednosti:

 • pristupačna cijena;
 • brzo se pumpa;
 • osigurano je dodatno sjedalo;
 • prostran;
 • dobra kvaliteta izrade.

Mane:

 • ne baš udobno sjedalo.

"Zlato": PROWLER VELIKA igra II

Prodano po cijeni od 123 tisuće rubalja.

Model američkog proizvođača sa svjetskom reputacijom. Izdržljiv, tržišno dostupan, prostran. To je konstrukcija s dobrom nosivošću. Upravljiv - pogodan za lov i ribolov. Kajak se može opremiti po želji. Proizvođač daje doživotno jamstvo za proizvod.

Tehnički podaci:

Dimenzije (duljina, širina) m3,9x0,86
Težina, kg31.7
Širina (sjedalo) cm53.4
Duljina nogu, cm127
Nosivost, kg272
kajak PROWLER VELIKA igra II

Prednosti:

 • podnosi do 270 kilograma;
 • postoje niše;
 • visokokvalitetni američki sklop;
 • stolica je podesiva (tri položaja);
 • atraktivan izgled.

Minusi:

 • vrlo skupo zadovoljstvo.

Stručni savjet

Dugo sanjano putovanje vodom može pokvariti pogrešan brod. Kupnja dobrog kajaka nije problem. Mnogo je trgovina i web stranica koje nude prodaju opreme za plovidbu. Ovdje također možete pronaći opis proizvoda, proučiti karakteristike, diviti se fotografiji i odabrati boju, jer se obično nudi nekoliko opcija. Međutim, sama kupnja ne može se imenovati, čak i ako funkcionalnost web stranice omogućuje postavljanje aplikacije jednim klikom.

Prema mišljenju iskusnih rogova, "isti" kajak trebao bi imati specifične prednosti. Na što prvo tražiti

Pri odabiru broda iz snova važno je uvažiti sljedeće točke.

Ljuska, koja je omotana oko okvira

Poželjni su jaki materijali, poput cerade ili kordere. Najlon i polivinilklorid dobro se nose s vlagom. Poželjno je da je dno prekriveno PVC viniplan materijalom, pa će se vijek trajanja povećati.

Koliko će teško podnijeti

Ako ćete sa sobom ponijeti velik broj stvari, trebali biste se odlučiti za plovilo koje lako može izdržati i do 300 kilograma.

U planu je samo splavarenje ili planinarenje

Budući da je kajak pristojan, a turist treba uzeti ruksak s namirnicama, a ne samo opremom, tada biste trebali izračunati unaprijed: koliko ćete kilometara morati prijeći, pa čak i s pristojnom prtljagom.

Duljina broda

U kratkom čamcu nećete se morati pouzdati u veliku brzinu. Što je duže, brže, ali i teže.

Složenost montaže

Ako kupac neće naručiti kajak putem interneta, tada je poželjno kod prodavatelja izravno u trgovini provjeriti kako sastaviti kajak. Na web mjestu, prije naručivanja, trebali biste potražiti i pogledati videozapis koji pokazuje mudrost sklopa. Modeli na napuhavanje jednostavniji su od žičanih modela. Ovdje vam treba dobra pumpa, ali proba prije putovanja je neophodna za izgradnju memorije mišića.

Oprema

Ovaj je faktor također uključen u kriterije odabira. Komponente će biti potrebne, ali kajak se ne prodaje uvijek s njima. Primjerice, neki se "na napuhavanje" prodaju u prodaji s pumpom, dok drugi ne. Također trebate vidjeti jesu li kormilo i jedro uključeni, prodaju li se veslima ili će se morati kupiti zasebno. Također, iskusni splavari moraju sa sobom povesti set "redara". Vrijedno je zgrabiti materijal za popravak u slučaju da se čamac mora zakrpati na cesti, nikad ne znate, na primjer, udariti u oštar kamen.

Cijena

Na tržištu postoje jeftini i vrlo skupi modeli. Potonja opcija predstavljena je u trgovinama proizvođača. Važno je razumjeti koliko često će se čamac koristiti i u koju svrhu se kupuje. Za vodene sportove ili rekreativne šetnje. Amateru nije potreban profesionalni model.

Prije velikog putovanja trebate malo vježbati, jer ni najsmireniji kajak ne podnosi neiskusne veslače.

Ako se promatraju svi ovi aspekti, tada će rafting sigurno biti uspješan i donijet će mnogo ugodnih dojmova.

Vodeni turizam se aktivno razvija posljednjih godina, pa sve više amaterskih sportaša odlazi na putovanje rijekama i jezerima. Glavno je kupiti dobar prodajan i izdržljiv brod kako biste u potpunosti uživali u putovanju.

Ako imate iskustva u korištenju kajaka, ostavite komentar. Vaše će preporuke biti korisne ostalim gostima web stranice.

OSTAVITE RECENZIJU

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje